Alevilik

Alevilik

Son dakika alevilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alevilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alevilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alevilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alevilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 418 alevilik haberi bulunmuştur. Tüm alevilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Avrupa'nın en iyi 2'nci müzesi' seçildi Tunceli'nin gururu oldu
'Avrupa'nın en iyi 2'nci müzesi' seçildi Tunceli'nin gururu oldu Dünyada Alevilik inancına ait ritüeller, eserler, bilgi ve belgelerin sergilendiği ilk ve tek müze olan Tunceli Müzesi, 48 ülkenin başvurduğu 'European Museum Academy Luigi Micheletti Ödülleri'nde, 'Avrupa'nın en iyi 2'nci müzesi' seçildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, ödülün gururunu yaşadıklarını belirterek, "Tunceli'nin ve bizim bin yıl öncesi dediğimiz Horasan'daki inancımızı muhafaza eden Alevi inanç sergisi var. Bu yönüyle diğer müzelerden ayrılıyor, Avrupa müze organizasyonlarının dikkatlerini çekiyor" dedi.
20.09.2023 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Bu ülke hainlere bırakılamaz Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı’nda açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs mesajı veren Erdoğan, "Bu ülke bu hainlere bırakılamaz. Gençler biz yapmak için varız bunlar yıkmak için var. Öyleyse çok çalışmamız lazım." dedi.
25.04.2023 Gündem
TBMM Başkanvekili Celal Adan: Demokrasi sahtekarlığı yapanlar 14 Mayıs'ta perişan olacaklardır
TBMM Başkanvekili Celal Adan: Demokrasi sahtekarlığı yapanlar 14 Mayıs'ta perişan olacaklardır MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Celal Adan, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Ne Oluyor? programında gündeme dair gelen soruları yanıtladı.
23.04.2023 Gündem
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "TCG Anadolu Uçak Gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz." şeklinde konuştu.
23.04.2023 Gündem
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına yönelik saldırı girişimine ilişkin 'Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi. Avrupa ve Amerika'nın PKK/PYD'yi desteklediğini söyleyen Soylu, "Türkiye tek bir vatandaşı da kalsa o terör devletini kurdurmaz", ifadelerini kullandı. Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783 olduğunu duyurdu. Emniyet'teki yeni yapılanma iddialarını değerlendiren Soylu, konu hakkında 'Orada önemli bir yapı yakaladık. Bu yapıda hiç tesadüfi olmayan ilişkileri gördük' dedi.
22.04.2023 Gündem
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan erken seçim tartışmalarına yanıt
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan erken seçim tartışmalarına yanıt AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, erken seçim iddialarıyla ilgili, "Seçim inşallah vaktinde, 2023'ün Haziran ayında gerçekleştirilecektir" dedi.
3.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan ilan etti: 2023 yılında seçimi kazanmakta kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan ilan etti: 2023 yılında seçimi kazanmakta kararlıyız Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "2023 yılında seçimi kazanmakta kararlıyız" dedi.
2.09.2022 Siyaset
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Alevi vatandaşların talepleriyle ilgili hükümet hareket geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği cemevi ziyaretinin ardından gündeme gelen yeni düzenlemeler ve atılacak somut adımları Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında aktardı.
17.08.2022 Gündem
AK Partili Turan: Bu ülkenin birlik ve beraberliğine hep beraber omuz vermek zorundayız
AK Partili Turan: Bu ülkenin birlik ve beraberliğine hep beraber omuz vermek zorundayız AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bu ülkenin beraberliğine, birliğine, ekonomisine hep beraber omuz vermek zorundayız" dedi.
12.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na güçlü destek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na güçlü destek! Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yıl kaldı! Sürece azaldıkça liderlerin ifadeleri keskinleşiyor. Millet İttifakı'nda ise adaylık krizi sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almasının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını bir adım öne çıkartacağı ifade ediliyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
10.06.2022 Siyaset
Cem Karaca’nın ölüm yıldönümü! Cem Karaca kimdir? Cem Karaca biyografisi!
Cem Karaca’nın ölüm yıldönümü! Cem Karaca kimdir? Cem Karaca biyografisi! Anadolu rock ozanı olarak tanınan Cem Karaca’nın ölümünün üzerinden 18 yıl geçti. Sosyal mesajlar içeren şarkılarıyla dönemine damga vuran Cem Karaca ölüm yıldönümünde anılıyor. Peki, Cem Karaca kimdir? Cem Karaca ölüm sebebi ne? Cem Karaca ölüm tarihi ne? İşte Cem Karaca’nın hayatı ve şarkıları!
8.02.2022 Kültür Sanat
Türkiye'den 3 müze Avrupa finalinde
Türkiye'den 3 müze Avrupa finalinde Avrupa Konseyi himayesindeki 'European Museum Forum' tarafından düzenlenen 'Avrupa Yılın Müzesi Ödülü 2022' için Türkiye'den Göbeklitepe Örenyeri, Van Müzesi ve Tunceli Müzesi finale kaldı.
11.12.2021 Kültür Sanat
Tunceli Kent Müzesi, Avrupa Müze Akademisi’nin düzenlediği yarışmada finale kaldı
Tunceli Kent Müzesi, Avrupa Müze Akademisi’nin düzenlediği yarışmada finale kaldı Tunceli’nin binlerce yıllık tarihini yansıtan ve Alevilik ritüellerinin yoğun olarak sergilendiği dünyadaki tek müze olan Tunceli Kent Müzesi, 67 ülkenin başvuruda bulunduğu Avrupa Müze Akademisi’nin (EMA) düzenlediği 'Micheletti Award' yarışmasında finale kaldı.
10.12.2021 Kültür Sanat
Genç kıza cinsel istismar! Ailesine macun verip...
Genç kıza cinsel istismar! Ailesine macun verip... Kendisini alternatif tıp uzmanı olarak tanıtıp bir ailenin dini inancını sömürdüğü ve kızlarına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 66 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenen sanık Uğur Akyol'un yargılanmasına başlandı. Mahkemedeki ifadesinde S.Y, ailesinin sanığın konuşmalarından çok etkilendiğini dile getirerek, "Daha sonra annem yaşadığı şeyin ne olduğunu bilmediğim bir şekilde rahatsızlandı. Her gördüğü kişiyi sanık Uğur sanıyordu. Kendi kendine konuşuyordu. Aklını kaybetmiş gibiydi, yemeden içmeden kesilmişti, uyuyamıyordu." dedi.
27.09.2021 Yaşam
MEB duyurmuştu! O öğretmen hakkında son dakika kararı
MEB duyurmuştu! O öğretmen hakkında son dakika kararı Ankara Valiliği, Mamak'ta "ücretli bir öğretmenin din dersinde kastını aşan ifadelerde bulunduğu" iddiası üzerine öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
24.09.2021 Gündem
'Ocak-aile ilişkisi'nin binlerce yıllık somut örneği: Kutsal ocaklar
'Ocak-aile ilişkisi'nin binlerce yıllık somut örneği: Kutsal ocaklar Çemişgezek ilçesinde 1968-1974 yıllarındaki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan ve 5 bin yıllık olduğu tahmin edilen "kutsal ocaklar" ocak-aile kavramının önemini gözler önüne seriyor.
9.09.2021 Kültür Sanat
Cem Karaca'nın ölüm yıldönümü! Cem Karaca kimdir? İşte Cem Karaca'nın hayatı!
Cem Karaca'nın ölüm yıldönümü! Cem Karaca kimdir? İşte Cem Karaca'nın hayatı! Anadolu rock müziğinin öncülerinden Cem Karaca, ölümünün 17'nci yılında anılıyor. Anadolu rock ozanı olarak anılan Cem Karaca, Türkiye'nin en özgün sesine ve stiline sahip şarkıcılarından biri olarak kabul ediliyor. Peki, Cem Karaca kimdir? Cem Karaca kaç yaşında, neden öldü? İşte Cem Karaca'nın hayatı, şarkıları ve hakkında merak edilenler...
8.02.2021 Gündem
Ömer Çelik'ten çok sert tepki: 2020 yılının en aptalca şakası!
Ömer Çelik'ten çok sert tepki: 2020 yılının en aptalca şakası! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrası açıklamalar yaptı.Çelik, "Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekten dolayı Paşinyan şöyle bir açıklama yapmış; 'Biz Türkiye'ye ambargo uyguladık, Azerbaycan'a verdiği destek yüzünden. O yüzden Türk ekonomisini felce soktuk. Eğer Türkiye bu destekten vazgeçerse Türk ekonomisinin düzelmesine yeniden katkı sağlarız.' diye. Bunu da 2020 yılının en aptalca şakası olarak değerlendirmek mümkündür." dedi.
4.01.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesabı sorulacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesabı sorulacak! İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir Alevi ailenin evinin duvarına yazı yazılarak, çarpı işareti konulması ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor, niye ülkemizi bölmek, parçalamak için açık ve net söylüyorum; Türkiye’de bizim devlet olarak, yönetim olarak böyle bir problemimiz, böyle bir sorunumuz yoktur. Bu kapılara bu işaretleri koyanların üzerinde tüm güvenlik teşkilatlarımız özellikle çalışmaktadır, bunları yakalandığı zaman da hesabı sorulacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6. Din Şurası Toplantısındaki açıklamalarının ardından bir taksi durağına giderek taksicilerle çay eşliğinde sohbet etti.
28.11.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında “Müttefikimiz terör örgütü için güvenli bölge oluşturmanın peşinde, bunu reddediyoruz. Eylül ayı bitmeden Fırat'ın doğusunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluşumunu başlatmamış olursak artık kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacaktır” dedi. Erdoğan faizle ilgili de önemli bir açıklama yaparak "Faizi de en kısa zamanda tek haneli rakama indiriyoruz, indireceğiz. Zaten tek haneli rakama indikten sonra enflasyon o da tek haneli rakamda bitmiş olacak" ifadelerini kullandı.
8.09.2019 Gündem
Brunson’ın kritik duruşması öncesi gizli tanıklardan yeni iddialar ortaya çıktı
Brunson’ın kritik duruşması öncesi gizli tanıklardan yeni iddialar ortaya çıktı Hakkında casusluk iddiasıyla 35 yıla kadar hapsi istenen ABD'li Rahip Andrew Craig Brunson'un 12 Ekim'de görülecek duruşması öncesi yeni gizli tanık ifadeleri ortaya çıktı.
9.10.2018 Gündem
13 yeni üniversitede yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu
13 yeni üniversitede yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki kararlar Resmi Gazete'de yer aldı. Bakanlar Kurulu kararıyla 13 üniversite bünyesinde yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu.
9.07.2018 Eğitim
13 üniversiteye yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlandı
13 üniversiteye yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlandı Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki kararlar Resmi Gazete'de yer aldı. Bakanlar Kurulu kararıyla 13 üniversite bünyesinde yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu.
6.07.2018 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı gelen görüşler üzerine müfredatı yeniledi
Milli Eğitim Bakanlığı gelen görüşler üzerine müfredatı yeniledi Tartışılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatındaki cihat kavramı daha detaylı anlatıldı. Öğrencilerin cihat kavramını günlük hayatla ilişkilendireceği etkinlikler istendi. Din istismarı konusunda “FETÖ” de anlatıldı
22.01.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Alevilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alevilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.