Akıllı Şehir

Akıllı Şehir

Son dakika akıllı şehir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akıllı şehir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akıllı şehir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akıllı Şehir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akıllı şehir gelişmeleri de dahil olmak üzere 693 akıllı şehir haberi bulunmuştur. Tüm akıllı şehir haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan CHP'ye dönüşüm tepkisi!
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan CHP'ye dönüşüm tepkisi! AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Eyüpsultan’da '5500 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni’nde konuştu. Kurum, "İnanın nerede dönüşümü durdurma dilekçesi varsa, durdurma eylemi varsa altında muhakkak CHP'nin imzası vardır. İstanbullular CHP'li İBB adayına Ekrem Bey'e, depremle ilgili şu altı soru soruyorlar. 115 bin konut sözü verip yapmayanlar siz değil misiniz? İBB'nin deprem bütçesini düşürüp o bütçeyi reklama algıya harcayanlar siz değil misiniz? " diye konuştu.
22.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! 'Güven ortamını pekiştiriyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! 'Güven ortamını pekiştiriyoruz' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde konuşma yaptı. Yılmaz, "Ekonomide öngörülebilirliği artırmayı hızlandırıyoruz. Güven ortamını pekiştiriyoruz" dedi.
8.12.2023 Ekonomi
2 adet beyaz renkli Togg, Türkmenistan'a teslim edildi
2 adet beyaz renkli Togg, Türkmenistan'a teslim edildi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, adını Pamukkale Travertenleri'nden alan 2 beyaz renkli Togg'u, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov'a teslim etti.
29.06.2023 Ekonomi
Bakan Kurum, CNN Türk'te 'Yarısı Bizden' kampanyasının detaylarını açıkladı
Bakan Kurum, CNN Türk'te 'Yarısı Bizden' kampanyasının detaylarını açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın 'Yarısı Bizden' kampanyası ile ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Kurum, "Yoğun ilgi var. 91 bin 752 bina ve 485 bin 689 bağımsız bölüme başvuru yapıldı. 29 Mayıs'a kadar başvuru alacağız. İlk anlaşanlardan hemen şantiye başlatacağız. TOKİ yapacak. Amacımız 2 yıl içerisinde başladıklarımızı bitirmek. Yarısından fazlasının 1 yıl sonunda bitireceğimizi düşünüyorum" dedi.
3.05.2023 Gündem
65 milyar lira yatırım yapıldı! İstanbul Finans Merkezi açıldı
65 milyar lira yatırım yapıldı! İstanbul Finans Merkezi açıldı İstanbul Finans Merkezi Projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Türkiye'de finansın kalbinin yatırım değeri 65 milyar liraya ulaşan bu merkezde atması bekleniyor. 50 bin kişilik istihdam oluşturacak İstanbul Finans Merkezi projesinin hayata geçirilmesine Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da katkısı var.
17.04.2023 Ekonomi
İstanbul Finans Merkezi bugün açılıyor! 65 milyar liralık dev yatırım...
İstanbul Finans Merkezi bugün açılıyor! 65 milyar liralık dev yatırım... Yatırım değeri 65 milyar liraya ulaşan ve dünyanın önde gelen finans merkezlerden birisi olacak olan 'İstanbul Finans Merkezi' bankalar etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla bugün hizmete giriyor.
17.04.2023 Ekonomi
İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor
İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor Ekonomi ve iş dünyasının heyecanla beklediği İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabının açılış tarihi belli oldu.
15.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Deprem bölgesinde inşa edeceğimiz 650 bin konutumuzu sıfır atık uyumlu olacak şekilde inşa edeceğiz
Bakan Kurum: Deprem bölgesinde inşa edeceğimiz 650 bin konutumuzu sıfır atık uyumlu olacak şekilde inşa edeceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2017'de başlatılan Sıfır Atık Hareketi’nin tüm dünyanın katkı ve katılım sağlayacağı “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.
30.03.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “13 farklı bilim kurulu oluşturduk, Her bir kurulumuzu oluştururken; kendi meslek dallarına ilişkin daha etkin oldukları ve yeterlilikleriyle öne çıktıkları alanlarda belirledik. Kurullarımızın görev alanlarını risk alanları, afet öncesi yapılması gerekenler, afet uyarı sistemleri, afet sonrası yapılacaklar, yeni teknolojiler gibi birçok alanda belirlemiş olduk ve her bir kurulumuzda ilgili bakanlıklardan, kurumlarımızdan arkadaşlarımız da sürece katkı sağlıyor. Bu deprem değil bundan sonra ülkede oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız” dedi.
11.03.2023 Ekonomi
Bakan Nebati, işletmelere EYT desteğinin detaylarını açıkladı
Bakan Nebati, işletmelere EYT desteğinin detaylarını açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Kredi Garanti Fonu desteklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati milyonlarca esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren 14 başlık altındaki KGF kredilerini birer birer açıkladı. İşletmelere EYT desteği ile ilgili de konuşan Bakan Nebati, “25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz” dedi.
11.01.2023 Ekonomi
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı girişim, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların büyük ilgisini gördü.
10.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Araştırma geliştirme merkezleri, teknoparklarla tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik'' dedi.
29.12.2022 Gündem
Bakan Kurum: Konut fiyatları projemizle aşağı gelmeye başladı
Bakan Kurum: Konut fiyatları projemizle aşağı gelmeye başladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş yerim Projesi'ne değinerek, "Biz Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini bu yüzden yapıyoruz. Konut fiyatları projemizle birlikte durdu, aşağı gelmeye başladı. Bu projelerimizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Amacımız, 2035 yılına kadar bu anlamda dönüşüme girmemiş alan kalsın istemiyoruz" dedi.  
8.11.2022 Ekonomi
İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak!
İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları başladı! 100 kadın yazılım eğitimi alacak! İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Yazılımcı Yetiştirme Programı’ başlıyor. İBB’den yapılan açıklamaya göre, program sonunda en az 100 kadın yazılımcı istihdama kazandırılacak. Eğitimler 3 Ekim’de başlıyor. Peki, İBB yazılımcı yetiştirme programı başvuruları nasıl yapılır? Başvuru şartları ne? İşte detaylar…
23.09.2022 Personel Alımı
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu Mesleki eğitimler, el sanatları ve zanaat, güzel sanatlar ve kişisel gelişim olmak üzere 4 dalda, bin 300 eğitim veren İSMEK’te yeni dönem kayıtları başladı. 24 saatte yüz yüze 79 bin 999, uzaktan eğitimlere 37 bin 789 olmak üzere toplam 117 bin 788 kişi başvuruda bulundu. En çok başvuru yapılan eğitim programları ise belli oldu.
5.09.2022 Çalışma Hayatı
Türkiye için tarihi aşama! Yerli çip 'Kırmık' yola çıktı...
Türkiye için tarihi aşama! Yerli çip 'Kırmık' yola çıktı... Çip krizi koronavirüs salgınından sonra Tayvan-Çin gerilimi ile artarak devam ediyor. Son dönemde savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda yerli ve milli ürün ortaya koymaya başlayan Türkiye yeni bir aşamaya geçmek üzere. Yerli çip çalışmalarıyla adından söz ettiren YongaTek'in tasarladığı ve şu an test aşamasında olan 'Kırmık'ın seri üretime geçmesiyle otomotiv ve savunma sanayinde büyük bir adım atılmış olacak.
17.08.2022 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Artık NATO ülkeleri de bizim kapımızı çalmaya başladı
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Artık NATO ülkeleri de bizim kapımızı çalmaya başladı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bugün savunma sanayii ürünü ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170'i geçti. Savunma sanayiinde ihraç edilen ürün çeşidi 230'u aşmış durumda. Artık NATO ülkeleri de bizim kapımızı çalmaya başladılar" dedi.
9.08.2022 Ekonomi
İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir?
İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) duyurdu! İstanbulkart Mobil’in sunduğu QR kodla ödeme özelliği artık Marmaray’da da kullanılabilecek. Seyahat etmek için fiziksel karta ihtiyaç duymayan İstanbullular Marmaray aktarmasını da kolayca yapabilecek. Marmaray’a 332 yeni nesil QR kodlu turnike, 346 iade alabileceği turnike konuldu. İBB’nin toplu ulaşım ağıyla entegre bu yeni sistemle İstanbul’da kesintisiz digital ulaşım imkanı da sağlanmış oldu. Peki, İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir? İşte detaylar…
2.08.2022 Yaşam
Yeni nesil belediyecilik: "BADİ"
Yeni nesil belediyecilik: "BADİ" Kocaeli'de Başiskele Belediyesi, hizmetlerini dijital ortama taşıdı. Başiskele Dijital (BADİ) ismi verilen sistem, imar ve yapı ruhsat işlerinden yazı işlerine, halkla ilişkilerden akıllı şehir otomasyonlarına kadar birçok hizmeti içinde barındırıyor.
30.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Cereverse dünyaya açıldı
Cereverse dünyaya açıldı Cerebrum Tech, dijital dönüşüm konusunda etkili ve sürdürülebilir çözümler ile öncü olmaya devam ediyor. Cerebrum Tech, ekonomiden sağlığa, eğitimden eğlenceye kadar pek çok alandaki ihtiyacı dijital dünyadaki üretim ile desteklemeyi mümkün kılan Cereverse ekosistemini tanıttı.
26.05.2022 Ekonomi
Kocaeli'de uçan araba üretiliyor
Kocaeli'de uçan araba üretiliyor Kartepe Zirvesi 2022’ye katılan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Bilişim Vadisi’nde uçan araba testlerine başlandığını ve başarılı olduklarını söyledi.
26.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Metaverse dünyasına ilk adımını attı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Metaverse dünyasına ilk adımını attı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Metaverse dünyasına ilk adımını attı. Dionysos Evi’nin 3 boyutlu tasarımı Metaverse'ye aktarıldı.
4.03.2022 Bilim ve Teknoloji
İklim Şurası 21-25 Şubat'ta Konya'da yapılacak
İklim Şurası 21-25 Şubat'ta Konya'da yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, iş dünyası, uluslararası kuruluşlar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı İklim Şurası'nın 21-25 Şubat tarihlerinde Konya'da yapılacağı açıklandı.
8.02.2022 Gündem
Turkcell akıllı şehirler hedefini global iş birliğiyle sürdürecek
Turkcell akıllı şehirler hedefini global iş birliğiyle sürdürecek Türkiye’nin dijitalleşmesi ve akıllı şehirlerin yaygınlaşması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Turkcell ve Dijital İş Servisleri (Turkcell DBS) ve Kazakh Telecom iştiraki olan Kcell, akıllı şehirler ile nesnelerin interneti konularında iş birliği için yeni bir protokole imza attığını duyurdu.
4.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Yeni uygulama başlıyor! Depozito makinaları geliyor, ocaktan itibaren...
Yeni uygulama başlıyor! Depozito makinaları geliyor, ocaktan itibaren... Para iadesi yapılacak. Depozito makinaları hazırlanıyor. Yeni uygulama ocak ayında başlayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Türkiye Çevre Ajansımızla depozito yönetim sistemini kuruyoruz. Online merkezi veri sistemini ve internet bağlantılı depozito iade makinalarımızı hazırlıyoruz. Uygulamayı 2022 Ocak ayı itibariyle başlatacağız" dedi.
11.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Akıllı Şehir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akıllı şehir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.