Akıl Sağlığı

Akıl Sağlığı

Son dakika akıl sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akıl sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akıl sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akıl Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akıl sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 749 akıl sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm akıl sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kurban Bayramı ne zaman 2024? Bu yıl Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında?
Kurban Bayramı ne zaman 2024? Bu yıl Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında? Kurban Bayramı tarihleri Ramazan Bayramı'ndan sonra gündeme geldi. Diyanet takvimine göre, yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı bu yıl haziran ayı içerisinde kutlanacak. İşte 2024 Kurban Bayramı tarihi:
14.04.2024 Yaşam
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katili için istenen ceza belli oldu
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katili için istenen ceza belli oldu Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak tanınan Ramazan Pişkin’in öldürülmesine ilişkin soruşturma katil Erkan B. hakkında istenen ceza belli oldu.
29.03.2024 Gündem
Eski sevgilisini sırtından vurarak öldürdü, duruşmada beraatini istedi
Eski sevgilisini sırtından vurarak öldürdü, duruşmada beraatini istedi Kayseri'de eski sevgilisi Edanur Çoban'ı (18) öldüren Gökhan Çatbaş'ın (22) yargılandığı davanın duruşmasında, baba Akın Çoban, "Bu şahıs, 1 saatten fazla sırtındaki çantada tüfek ile kızımı bekliyor. İnsan sevdiğine çiçekle mi gider, tüfekle mi?" dedi.
14.03.2024 Gündem
Uyuyan babasını öldürüp, annesini yaralayan sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Uyuyan babasını öldürüp, annesini yaralayan sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Bartın'da uyuyan babası Esat Köse'yi (44) öldürüp, annesi Gülden Köse'yi (42) yaralayan Egemen Köse'nin (19) akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporu reddeden Köse, "Olay anında psikolojik durumum hiç iyi değildi" dedi.
29.02.2024 Gündem
Taksici cinayeti ilgili flaş gelişme! Sanığının akıl sağlığı yerinde çıktı
Taksici cinayeti ilgili flaş gelişme! Sanığının akıl sağlığı yerinde çıktı İzmir'de, soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi (44) tabancayla öldürüp, cep telefonuyla kulaklığını gasbettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Delil Aysal'ın (19) akıl sağlığı yerinde çıktı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde hazırlanan rapor, mahkemeye ulaştı.
28.02.2024 Gündem
Bebeğini fındık bahçesine gömen annenin hapis cezası belli oldu
Bebeğini fındık bahçesine gömen annenin hapis cezası belli oldu Ordu'da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Bilge Çapa (28), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
6.02.2024 Gündem
Eşini öldürüp, deli numarası yapan sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası
Eşini öldürüp, deli numarası yapan sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası   Bursa’da eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Nurullah Meral hakkında karar verildi. Her duruşmada "Eşim evin kapısını açınca içeriye yüzü maskeli 4 kişi girdi. Gelen kişiler beni öldürmeye geldiklerini söylediler. Ben de elime bıçak alıp eşimin boynuna dayadım. Bana müdahale edecekler korkusu ile eşimi bıçakladım" savunmasını yapan sanığa akıl sağlığının yerinde olduğu raporunu okuyan mahkeme heyeti, sanık hakkında indirim uygulamadan müebbet hapis cezası verdi.
27.12.2023 Gündem
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu
Yaşlı adamı demir çubukla döverek öldürmüştü, "tecavüz" iddiasında bulundu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde cezaevinden çıktıktan 4 gün sonra yaşlı adamı demir çubukla vurarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Olay tarihinde tinerin etkisinde olduğunu söyleyen sanık, maktulün kendisine henüz 13 yaşındayken tecavüz ettiğini, olay günü de karşılaştıklarında kendisine aynı şeyleri yapacağı korkusuyla olayı gerçekleştirdiğini iddia etti.
21.12.2023 Gündem
Eskişehir’de kilise pastörüne tokat attı! Sebebi herkesi şaşkına uğrattı
Eskişehir’de kilise pastörüne tokat attı! Sebebi herkesi şaşkına uğrattı Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde İlhan Önder (46) gittiği kilisedeki ayin sırasında kilise pastörü Artun Tokatlı’ya (38) tokat attı. Önder ifadesinde, “Vaazda Hıristiyanlığın hoşgörü dini olduğunu, örnek olarak birisinin kendisine vurduğu zaman ona karşılık vermemesi gerektiğini, hatta yüzünü uzatması gerektiğine dair sözler söyledi. Kötülük yapanları Hıristiyanların ödüllendireceğini ve affedileceğini söylediği için heyecanlandı. Gerçekten ödül verilip verilmeyeceğini denemek için tokat attım” dedi. Önder'in, başsavcılık kararıyla adli psikiyatri servisine yatırıldığı öğrenildi. Pastör Artun Tokatlı ise olay nedeniyle kilise olarak çok üzüldüklerini söyledi.
6.11.2023 Yaşam
'Hamile' olduğunu söyledi, 'gaipten sesler duyuyorum' dedi! Dikkat çeken rapor
'Hamile' olduğunu söyledi, 'gaipten sesler duyuyorum' dedi! Dikkat çeken rapor Denizli'de 18 yaşındaki karısı Elif Irmak'ı 'gaipten sesler duyduğu için öldürdüğünü' iddia eden ve hakkında müebbet hapis cezası talep edilen katil kocanın, akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu belirlendi.
19.10.2023 Yaşam
Tartıştığı babasını boğarak öldürdü, mahkemedeki sözleri kan dondurdu: Telefonumda şarj yoktu ambulansı arayamadım
Tartıştığı babasını boğarak öldürdü, mahkemedeki sözleri kan dondurdu: Telefonumda şarj yoktu ambulansı arayamadım Korkunç olay geçen yıl 22 Eylül'de meydana geldi. Bahçelievler'de babası Hasan Erbil (53)'i gece uyuduğu esnada boğarak öldüren Güney Erbil akıl sağlığı raporu için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Güney Erbil'in cinayetten sonra Elazığ'a kaçtığı belirlendi.
12.10.2023 Gündem
Yavru kedileri ayağıyla ezerek öldürmüştü: Mahkemeden çıkar çıkmaz bakın ne yaptı!
Yavru kedileri ayağıyla ezerek öldürmüştü: Mahkemeden çıkar çıkmaz bakın ne yaptı! Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yavru kedileri ayağıyla ezerek öldüren cani geçtiğimiz günlerde yakalanmıştı. Mahkemedeki ifadesinin ardından akıl sağlığı raporu alınması şartıyla ev hapsi cezası verilen Ö.Ü. çıkar çıkmaz yeniden yaşadığı mahalleye gelerek kedileri toplamaya başladı.
4.08.2023 Yaşam
Komşusunun küçük kızını tecavüz edip katletti: 21 yıldır idam edilmeyi bekliyor!
Komşusunun küçük kızını tecavüz edip katletti: 21 yıldır idam edilmeyi bekliyor! ABD'de 21 yıl önce yaşanan vahşet tüyler ürpertti. 2002 yılında meydana gelen olayda 24 yaşındaki Johnny Johnson, komşusunun 6 yaşındaki küçük kızına sapkın hisler besledi. Küçük kızı tecavüz edip öldüren cani polislere yaptıklarını anlattı. Bu süre zarfında şizofreni tanısı koyulan Johnson, 21 yıldır idam edilmeyi bekliyor.
1.08.2023 Dünya
Hikayesi pek çok filme ve kitaba ilham kaynağı oldu! Dünyayı şoke eden adam: Tek bedende 24 farklı kişilik...
Hikayesi pek çok filme ve kitaba ilham kaynağı oldu! Dünyayı şoke eden adam: Tek bedende 24 farklı kişilik... ABD'de yaşayan Billy Milligan'ın hikayesi duyanları şoke etti. Yaşadığı çocukluk travmalarından bir türlü kurtulamayan Billy, farklı bir yöntem buldu. Doktorların 11 yıl tedavi ettiği Milligan’ın hikayesi tüm dünyaya damga vurdu. Bir bedende 24 kişiliği bulunan Milligan, işlediği suçlarla ve anlattıklarıyla filmlerden kitaplara konu olurken dinleyenleri şoke etti.
7.06.2023 Dünya
Kanlı seri katil Ted Bundy ile benzerliği dehşete düşürdü! 4 üniversite öğrencisini vahşice katletti...
Kanlı seri katil Ted Bundy ile benzerliği dehşete düşürdü! 4 üniversite öğrencisini vahşice katletti... Seri katillerin sıkça rastlandığı ABD'nin Idaho eyaletinde, 4 üniversite öğrencisini kampüsteki evlerinde vahşice öldüren katil Bryan Kohberger ile 70'li yılların canisi Ted Bundy arasındaki benzerlikler gözler önüne serildi. Bundy'nin eski avukatının söyledikleri, adeta kan dondurdu.
29.05.2023 Dünya
Yengesini baltayla öldüren sanık için akıl sağlığı raporu istendi
Yengesini baltayla öldüren sanık için akıl sağlığı raporu istendi Kayseri'de ağabeyi Abdulmuttalip Topçu’nun (83) eşi Emine Topçu’yu (73) baltayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Ali Rıza Topçu'nun (76) müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, sanığın cezai ehliyetinin yerinde olup olmadığının tespiti için akıl sağlığı raporu istendi.
29.05.2023 Yaşam
Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? Özel güvenlik görevlisi şartları nelerdir?
Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? Özel güvenlik görevlisi şartları nelerdir? Kamuda ve özel sektör için yayınlanan iş ilanlarında en çok güvenlik görevlisi alımları dikkati çekiyor. Sayıca çok fazla güvenlik görevlisi ilanına denk gelmek mümkün. Pek çok sektöre göre iş bulmak daha kolay olduğu için iş arama sürecindekilerin tercih ettiği alanlardan olan güvenlik sektöründe çalışmak için öncelikli olarak güvenlik sertifikası almak gerekiyor. Çoğu kişi bu alanda çalışmak için hangi aşamaların olduğunu merak ediyor. Peki, Güvenlik Sertifikası nasıl alınır? Özel güvenlik görevlisi şartları nelerdir? İşte detaylar...
11.05.2023 Çalışma Hayatı
Eşini acımasızca öldürdü! Akıl sağlığı oyunu tutmadı
Eşini acımasızca öldürdü! Akıl sağlığı oyunu tutmadı İki çocuk annesi Selvan Acar, eşi Tanju Acar tarafından sırtından bıçaklanarak öldürüldü. Adli Tıp Kurumu, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor verdi. Raporun ardından yeniden yapılan yargılamada, mahkeme bir kez daha sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.
30.04.2023 Yaşam
Jack Nicholson, iki yıl sonra görüntülendi! Yorgun hali dikkat çekti
Jack Nicholson, iki yıl sonra görüntülendi! Yorgun hali dikkat çekti Ünlü aktör Jack Nicholson'ın (85) 2021'den beri evinden çıkmıyor. Nicholson'a yakın kaynaklar, usta oyuncunun akıl sağlığı için endişelendiklerini belirtmişti. Nicholson, iki yıl sonra ilk kez Kaliforniya'daki evinin balkonunda objektiflere yansıdı. Üzerine turuncu renkli bol bir tişört giydiği görülen oyuncu, yorgun haliyle dikkat çekti.
16.04.2023 Magazin
Amanda Bynes sokakta çıplak görüntülenmişti! Tedavi gördüğü yerden ayrıldı
Amanda Bynes sokakta çıplak görüntülenmişti! Tedavi gördüğü yerden ayrıldı Amerikalı sinema oyuncusu Amanda Bynes, mart ayında Los Angeles şehir merkezi yakınlarında çıplak bir şekilde yürürken görülmüştü. O günden beri bir akıl sağlığı merkezinde tedavi gören Bynes'ın, tesisten kendi isteğiyle ayrıldığı ortaya çıktı. İşte detaylar...
12.04.2023 Magazin
Dahi çocuğun trajik sonu! 15 yaşında icat ettiği nükleer reaktörle tüm mahalleyi radyasyona boğdu...
Dahi çocuğun trajik sonu! 15 yaşında icat ettiği nükleer reaktörle tüm mahalleyi radyasyona boğdu... ABD'nin dahi çocuğu henüz 15 yaşındayken annesinin arka bahçesinde nükleer reaktör icat eden izci çocuk tüm mahallesini radyasyona boğdu. David Charles Hahn'ın ilginç hikâyesi, trajik sona rağmen üzerinden yıllar geçse de merak konusu olmaya devam ediyor.
12.04.2023 Dünya
Şizofreni hastası oğlunu surdan iterek öldürdüğü iddiası! İstenen ceza belli oldu
Şizofreni hastası oğlunu surdan iterek öldürdüğü iddiası! İstenen ceza belli oldu Çorum'un İskilip ilçesinde şizofreni hastası oğlu Ferdi Arık'ı (21) surdan itekleyerek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Meşhure Arık (45), için savcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.
11.04.2023 Yaşam
Konya'da çöp evde 1,5 yaşında kız çocuğu bulundu
Konya'da çöp evde 1,5 yaşında kız çocuğu bulundu Konya'da uzun süre çocuk ağlama sesi duyan apartman sakinleri teras katta oturan komşuları Fatma G.'nin kızı 1,5 yaşındaki Asel'i evde yalnız buldu. Her odası çöplerle dolu evde bulunan Asel, hastanede tedavi altına alınırken anne Fatma G. hakkında 'Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan soruşturma başlatıldı.
27.03.2023 Gündem
Almanya'da araç yayaların arasına daldı! Yaralılar var
Almanya'da araç yayaların arasına daldı! Yaralılar var Köln Havalimanı'nda çok katlı otoparkta bir kişi aracını yayaların üzerine sürdü. Polis olayda yararlılar olduğunu duyurdu.
24.03.2023 Dünya
Kahvedeki cinayetin 79 yaşındaki sanığına, ağırlaştırılmış müebbet
Kahvedeki cinayetin 79 yaşındaki sanığına, ağırlaştırılmış müebbet Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde kahvede oturan Cevdet Asa'yı (68) bıçaklayarak öldüren Kerim Yakut (79), tutuklu yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
18.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Akıl Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akıl sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.