Akdeniz Diyeti

Akdeniz Diyeti

Son dakika akdeniz diyeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akdeniz diyeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akdeniz diyeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akdeniz Diyeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akdeniz diyeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 141 akdeniz diyeti haberi bulunmuştur. Tüm akdeniz diyeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı Direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünlerinin, katkı maddesi kullanılmış gıdaların ve obeziteye yol açabilecek aşırı beslenme tarzının meme kanseri riskini artırdığını işaret eden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, kemoterapi sürecindeki meme kanserli hastalara da uyarıda bulunarak “Kemoterapi alan hastalar özellikle greyfurt yememelidir. Bu meyve, kemoterapinin etkinliğini azaltabilmektedir” dedi.
12.10.2023 Sağlık
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet Kanser, diyabet, kolesterol ve diğer kronik rahatsızlıklara karşı etkili olan iki diyet, Türkiye’de de popüler bir şekilde tercih ediliyor. Hastalıkların altında yatan nedenleri ele alarak insanların sağlıklarının korunması için çözümler sunan fonksiyonel tıp büyük ilgi uyandırdı. Hastalıklara karşı adeta kalkan görevi gören Akdeniz diyeti de her geçen gün yaygınlaşıyor. Uzm. Dyt. Başak Satar, bu iki beslenme türüne ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.
25.06.2023 Sağlık
Zeytin Kaç Kalori? Zeytin Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Zeytin Kaç Kalori? Zeytin Besin Değerleri Ve Kalorisi... Zeytin kaç kalori içeriyor? Bilmek isteyenler kolaylıkla öğrenebilmektedir. Yapılan analizler sonucunda 1 porsiyon(5adet orta boy) zeytinin 47,61 kalori içerdiği görülmektedir. Zeytin ölümsüz ağaç olarak adlandırılan muhteşem bir ağacın meyvesidir. Kahvaltıların vazgeçilmezi olarak sofraları şenlendirmektedir. Nefis bir besin maddesi olan zeytin tuz oranı dengede tutularak herkes tarafından tüketilebilmektedir. 
15.06.2023 Sağlık
Akdeniz diyetinin iltihap önleyici etkisi var! Araştırma sonucu ortaya çıktı
Akdeniz diyetinin iltihap önleyici etkisi var! Araştırma sonucu ortaya çıktı Diyetisyen Evrim Güngör, yapılan araştırmalar sonucunda Akdeniz diyetinin anti-inflamatuar (iltihap önleyici) diyet örneği olduğunu söyledi. Güngör, “Akdeniz tipi beslenen grubun, diyetten 12 hafta sonra RA hastalığı aktivitesinde (azalmış eklem iltihabı) önemli bir iyileşme olduğu bulunmuştur.” dedi.
1.02.2023 Sağlık
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi Türkiye, yazın en sıcak günlerini yaşıyor. Güneyde sıcaklar 40 derecenin üzerine çıktı. Diğer bölgelerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar 10.00-16.00 saatleri arasında güneşe maruz kalmamaları konusunda vatandaşları uyarıyor.
31.07.2022 Yaşam
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var!
Beslenme hataları ile Alzheimer arasında nedensellik bağı var! Beslenmenin psikolojik yönüne dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, beslenme tercihlerinin ruh sağlığı üzerindeki etkilerine işaret etti. Bağırsak sağlığının önemini vurgulayan Tarhan, “Bağırsaklar beyindeki serotoninin fabrikası gibi çalışıyor. Beyin gibi fonksiyon yapmıyor ama beyine malzeme üretiyor. Beynin yakıtını bağırsak hazırlıyor.” dedi. Prof. Dr. Tarhan “Beynin temel yakıtının sağlıksız olması ve beslenme hataları ile ileri yaşlarda obezite ve Alzheimer arasında nedensellik bağı var.” uyarısında bulundu.
5.03.2022 Sağlık
Akdeniz diyeti nedir, nasıl yapılır? Akdeniz diyet listesi...
Akdeniz diyeti nedir, nasıl yapılır? Akdeniz diyet listesi... Birçok insan kilolu olduğunu düşündüğü için diyet yapmaya çalışmaktadır. Yapılan diyetler arasında çeşit çeşit listeler bulmak mümkündür. Özellikle bu konuda yararlı olacak olan bir diyet listesi bulunmaktadır. Bu diyet listesinin adı Akdeniz diyeti olarak bilinmektedir. Akdeniz diyeti nedir, nasıl yapılır? Akdeniz diyet listesi hakkındaki detayları sizler için derledik.
10.01.2022 Sağlık
Koronavirüs’e kırmızı pancar, formda kalmak için yumurta!
Koronavirüs’e kırmızı pancar, formda kalmak için yumurta! Hem fit hem de bağışıklığı güçlü bir bedene sahip olmak mümkün. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pınar Demirkaya, mevsimsel grip, koronavirüs ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmekten kalori sayımı yapmadan zayıflamaya kadar beş altın öneri sıralıyor.
4.11.2021 Sağlık
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi!
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi! Hastalıklara karşı direnci arttırmanın ilk adımı yaşam tarzınızda yapabileceğiniz değişikliklerden geçiyor. Özellikle kalp hastalıkları da günlük yaşam tarzından doğrudan etkileniyor. Peki, Sağlıklı yaşam nasıl olur? Sağlıklı yaşam için nasıl yol izlemeli? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, hazırladığı ‘sağlıklı yaşam testi’ ile sağlıklı yaşamın 5 adımını anlattı.
24.10.2021 Sağlık
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler Kalp damar hastalıklarının dünyada ölüm nedenlerinin en başlarında geldiğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, “Kalp damar hastalığının görülme sıklığı genç nüfusta hızla artıyor. Amerika Kardiyoloji Derneği 2050 yılına kadar yalnızca ABD’de kalp damar hastalığı teşhisi konan kişi sayısının ikiye katlanarak 25 milyona ulaşacağını tahmin ediyor” dedi.
9.10.2021 Arşiv
Meme kanseri riskini azaltmanın 5 yolu!
Meme kanseri riskini azaltmanın 5 yolu! Dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanseri erken dönemde hiçbir belirti vermeyerek sinsice ilerleyebiliyor. Günümüzde meme kanserinin giderek artış gösterdiğini, buna karşın bilim insanlarının yoğun çalışmalarıyla tanı ve tedavide son yıllarda devrimsel denilebilecek yöntemler geliştirdiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir “Son birkaç yıl içinde yürütülen çalışmaların sonuçları meme kanseri pratiğimizi devrimsel nitelikte değiştirmiştir. Erken teşhis etkin ve güvenli ilaçların günlük pratiğimizde yer almasıyla her evredeki meme kanserli hastalarımıza yeni yaklaşımlarla modern tedavi seçenekleri sunabiliyoruz” diyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı açıklamada meme kanserinde en yeni 3 tedavi yaklaşımını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
7.10.2021 Sağlık
Sağlıklı bir gebelik için vücut kitle indeksi ne olmalı?
Sağlıklı bir gebelik için vücut kitle indeksi ne olmalı? Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aytaç Tohma, “Sağlıklı gebelik için ideal vücut kitle indeksi 18,5 ile 25 arasındadır. Herhangi bir problem yaşamamak adına gebelik planlayan çiftlerin fazla kilolarını kontrol altına alması ve sağlıklı bir beslenme şekli oluşturarak yaşam pratiklerini değiştirmesi gerekir” dedi.
2.10.2021 Sağlık
"Kalp sağlığı için hazır ve rafine gıdalardan uzak durun"
"Kalp sağlığı için hazır ve rafine gıdalardan uzak durun" Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ergün Seyfeli, kalp sağlığının korunmasında egzersiz ile dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu söyledi. Seyfeli, “Kalp sağlığı için hazır ve rafine gıdalardan uzak durun” dedi.
1.10.2021 Sağlık
'Kalp sağlığı için Akdeniz tipi beslenin'
'Kalp sağlığı için Akdeniz tipi beslenin' Antalya'da diyetisyen Fatma Altıntaş Kaplan, koronavirüs nedeniyle azalan fiziksel aktivite ve değişen beslenme alışkanlıklarının 'Covibesity'e yol açtığını belirterek, “Hem obeziteye karşı, hem de kalp sağlığını korumak için Akdeniz tipi beslenin ve hayatınıza mutlaka yürüyüşü dahil edin" dedi.
28.09.2021 Sağlık
Kanserde erken teşhisle yüzde 90 oranında iyileşme mümkün
Kanserde erken teşhisle yüzde 90 oranında iyileşme mümkün Baş Boyun Kanserleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, baş ve boyun kanserlerinde erken teşhisin yüzde 90 oranında hastalarda iyileşme sağladığını bildirdi.
22.09.2021 Sağlık
Alzheimer için korkutan uyarı; 2050’de Türkiye 4’üncü sırada
Alzheimer için korkutan uyarı; 2050’de Türkiye 4’üncü sırada Türkiye'de 400 bin ile 1 milyon arası Alzheimer hastası bulunduğunu belirten Uzm. Dr. Cevdet Bilge “2050 yılında Türkiye’nin dünyada en fazla Alzheimer hastasına sahip 4’üncü ülke olacağı düşünülüyor. Alzheimer’da risk faktörleri yaş, cinsiyet, genetik, geçirilen hastalıklar, eğitim ve depresyondur. Özellikle yalnız yaşamanın ve sosyal geri çekilmenin zorunda kalındığı Kovid döneminde Alzheimer demansının hem gelişme ihtimali artmakta hem de tespitlerde geç kalındığı için tedaviler de aksamaktadır” dedi.
20.09.2021 Sağlık
Hastalıkların önlenmesi için uykuya öncelik verin!
Hastalıkların önlenmesi için uykuya öncelik verin! Yeterli ve dengeli besleniyor ve günlük fiziksel aktivitenizi ihmal etmiyorsanız sağlığınıza olumlu yönde katkı yapıyorsunuz demektir. Ancak, uykunun sağlıklı bir yaşam tarzının temel bileşenlerinden biri olduğunu da unutmamak gerekiyor. Uzmanlar sağlıklı beslenme ve uykunun yakın ilişkide olduğuna vurgu yapıyor.
25.08.2021 Sağlık
Sağlıklı kilo vermek isteyenlere 12 öneri
Sağlıklı kilo vermek isteyenlere 12 öneri Pandemi koşulları obezite oranını artırdı. Araştırmalar bu dönemde her 10 kişiden 6’sının kilosunun arttığını ve bir kişinin ortalama 6 kilo aldığını gösteriyor. Evde geçirilen zamanın artması, spor aktivitelerinin sınırlanması ve dengesiz beslenmenin kilo artışını tetiklediğini hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Yaz mevsiminin gelmesiyle başlayan hızla kilo verme telaşı ile sağlıksız diyetlere yönelim artıyor. Ancak bilinçsiz yapılan diyetler metabolizmanın dengesini bozarak tekrar kilo alınmasını kolaylaştırır” dedi.
17.06.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Akdeniz Diyeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akdeniz diyeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.