Ahıska Türkleri

Ahıska Türkleri

Son dakika ahıska türkleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ahıska türkleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ahıska türkleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ahıska Türkleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ahıska türkleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 60 ahıska türkleri haberi bulunmuştur. Tüm ahıska türkleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulumuzun fetret devrini bitireceğiz
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulumuzun fetret devrini bitireceğiz İstanbul AK Parti İl Başkanlığı'nda sahur programında gençlerle bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. Geleceğimize, çocuklarımıza bu kutlu şehri emanet etmek durumundayız dedi. Kurum, "Sadece İstanbul diyerek İstanbul'un sorunlarına odaklanıyor ve bunları çözmek için 5 yıldaki fetret dönemini bitirecek adımları atmak istiyoruz. İnşallah 9 gün sonra İstanbul'un bu kötü gidişatına son vereceğimiz bir seçime gidiyoruz" ifadelerini kullandı.
23.03.2024 Gündem
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam düşmanlığına karşı birlikte 'dur' demeliyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam düşmanlığına karşı birlikte 'dur' demeliyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu New York'taki Türkevi'nde Ahıska Türklerini kabul etti. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Ahıska Türklerinin durumunu çok yakından takip ediyoruz. Ülkemize gelen Ahıska Türkü sayısı 4 bini buluyor." dedi.
17.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Türkevi' çağrısı: Bulup gereğini yapmanız gerekiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Türkevi' çağrısı: Bulup gereğini yapmanız gerekiyor Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘’Büyük Rumeli Buluşması’’ programında açıklamalarda bulundu. New York'ta bulunan Türkevi'ne saldırı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkevi'ne saldırdılar. Hani siz demokrattınız. Saldırmak size ne kazandırır. Buradan ABD yetkililerine hadi bakalım süratle teröristi bulmanız gereğini yapmanız lazım demeyecek miyiz? Benzer durum Türkiye'de olsa buna nasıl bakacaksınız. Türkevi orada size emanettir. Bu teröristi bulmanız gerekiyor" dedi.
22.05.2023 Gündem
DATÜB Genel Başkanı Kassanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü
DATÜB Genel Başkanı Kassanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov Astana’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.
17.10.2022 Siyaset
İçişleri Sözcüsü Çataklı: 20 bin 550 Ukraynalı Türkiye'ye geldi
İçişleri Sözcüsü Çataklı: 20 bin 550 Ukraynalı Türkiye'ye geldi İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "24 Şubat tarihinden bu yana tüm hudut kapılarımızdan 20 bin 550 Ukrayna vatandaşı ülkemize giriş yapmıştır" dedi.
7.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ziyatdin Kassanov’a tebrik mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ziyatdin Kassanov’a tebrik mesajı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov'un yeniden başkan seçilmesi ile ilgili tebrik mesajı yayımladı.
12.12.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Ahıska Türklerini ne yurt dışında ne Türkiye'de yalnız bırakırız
Bakan Çavuşoğlu: Ahıska Türklerini ne yurt dışında ne Türkiye'de yalnız bırakırız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ahıska Türklerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "3 bine yakın Ahıskalı soydaşımız, Türklerin Anadolu'daki ilk yurtlarından olan Bitlis Ahlat'a ve Erzincan Üzümlü'ye yerleştirildi. Çünkü Cumhurbaşkanı'mızın bu yöndeki talimatı son derece nettir. Ahıska Türklerini ne yurt dışında ne de Türkiye'de yalnız bırakırız" dedi.
10.12.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Ahıska Türklerini ne yurt dışında ne Türkiye'de yalnız bırakırız
Bakan Çavuşoğlu: Ahıska Türklerini ne yurt dışında ne Türkiye'de yalnız bırakırız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ahıska Türklerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "3 bine yakın Ahıskalı soydaşımız, Türklerin Anadolu'daki ilk yurtlarından olan Bitlis Ahlat'a ve Erzincan Üzümlü'ye yerleştirildi. Çünkü Cumhurbaşkanı'mızın bu yöndeki talimatı son derece nettir. Ahıska Türklerini ne yurt dışında ne de Türkiye'de yalnız bırakırız" dedi.
10.12.2021 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a sert tepki: Açıklamaları skandaldır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a sert tepki: Açıklamaları skandaldır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, "Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır" diyerek sert tepki gösterdi.
15.11.2021 Gündem
Dışişleri: Ahıska Türklerine gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz
Dışişleri: Ahıska Türklerine gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz Dışişleri Bakanlığı, Ahıska Türklerinin anavatanları Ahıska'dan sürgüne gönderilmelerinin 77'nci yıl dönümü dolayısıyla, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ahıska Türklerinin anavatanlarına geri dönüş sürecini yakından takip etmeye ve soydaşlarımıza gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.
14.11.2021 Gündem
Arsa alacak herkesi kapsıyor! Talep patladı, fiyatlar uçtu...
Arsa alacak herkesi kapsıyor! Talep patladı, fiyatlar uçtu... Arsa sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Salgın döneminde yazlık bölgelerdeki arsalarda talep patladı. Fiyatlar adeta zirve yaptı, yüzde 100 artış yaşandı. Artık gençler de büyük ilgi göstermeye başladı. Ancak arsa almak istiyorsanız dikkat edilmesi gereken önemli hususlar var. Peki arsa almaya karar verdiniz, alım öncesinde nelere bakmalı, nasıl adımlar atmalısınız? İşte tüm bilgiler...
14.04.2021 Ekonomi
Bakan Akar ve Çavuşoğlu, Ahıska ve Gagauz Türkleri ile bir araya geldi
Bakan Akar ve Çavuşoğlu, Ahıska ve Gagauz Türkleri ile bir araya geldi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ahıska ve Gagauz Türkleri ile bir araya geldi.
18.12.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Utanç vericidir, rezalettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Utanç vericidir, rezalettir Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı’nda konuştu. Erdoğan, Nobel Ödülü'nün Handke verilmesine tepki göstererek "On binlerce Müslümanın kanını döken bir caniyi destekleyen hatta öven bir şahsın ödüle layık görülmesi utanç vericidir, rezalettir" dedi.
10.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıkladı: Siyanürle ilgili flaş gelişme
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıkladı: Siyanürle ilgili flaş gelişme Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada siyanür satışına ilişkin "Erişimin, satışın kontrol altına alınması, ayrıca bir takip sisteminin kurulmasına dönük çalışma yapılacak." ifadelerini kullandı
19.11.2019 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor!
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak'ta Musul ve Basra başkonsolosluklarının yeniden açılacağını duyurdu.
18.11.2019 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacak
AK Parti Sözcüsü Çelik: Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yeni yargı reformu çerçevesinde yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacağını belirterek bunun AK Parti iktidarları dönemine damgasını vuracak çalışmalardan biri olacağını söyledi.
5.10.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Ukrayna'da
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Ukrayna'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in göreve başlama törenine katıldı
20.05.2019 Gündem
Washington'da yaşayan Türklerden Ermeni iddialarına karşı protesto
Washington'da yaşayan Türklerden Ermeni iddialarına karşı protesto ABD'nin başkenti Washington'da toplanan yüzlerce Türk, 1915 olayları nedeniyle Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde eylem yapan Ermenileri protesto etti.
25.04.2019 Dünya
Yalçın Topçu, Almatı'da Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü kutlamasına katıldı
Yalçın Topçu, Almatı'da Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü kutlamasına katıldı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kazakistan’ın Almatı şehrinde Türkiye Başkonsolosluğunun Cumhuriyet’in 95. yıl dönümü kutlamasına katıldı.
31.10.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonları Birçok dünya liderinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik ettiği bildirildi.
24.06.2018 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan Kırım mesajı: Türkiye hep yanlarında oldu
Bakan Çavuşoğlu'ndan Kırım mesajı: Türkiye hep yanlarında oldu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye, nerede yaşarsa yaşasın Kırım Tatarlarının yanında oldu. Bundan sonra da Kırım Tatarlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Kırım davasını hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımayacağız" dedi.
7.06.2018 Gündem
Aynı daireyi bir kaç kişiye sattı! 500 aile...
Aynı daireyi bir kaç kişiye sattı! 500 aile... İnegöl ve Gürsu’da inşaat yapan müteahhit firma iddiaya göre, çoğunluğu Ahıskalılardan oluşan yaklaşık 500 aileyi dolandırarak ortadan kayboldu. Aynı dairenin birden fazla kişiye satıldığını söyleyen mağdur vatandaşlar, firma sahiplerinin biran önce yakalanmasını istiyor.
4.06.2018 Yaşam
26 yıl önce yaşanan vahşet Hocalı!
26 yıl önce yaşanan vahşet Hocalı! Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 63’ü çocuk 613 masum insan katledilmişti. Ermeni askerlerin başındaki isimlerden biri şimdiki Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’dı... Vahşetin tanıkları “Bizim kabuk bağlamayan yaramız var. Her gün, her saat kanıyor” diyor...
25.02.2018 Gündem
Ahıska Türkleri'nin son kafilesi öz vatanlarına kavuştu!
Ahıska Türkleri'nin son kafilesi öz vatanlarına kavuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Yıldırım'ın koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin son kafilesinin birinci grubu Erzincan'a vardı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ahıska Türkleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ahıska türkleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.