Ağız Sağlığı

Ağız Sağlığı

Son dakika ağız sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ağız sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ağız sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ağız Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ağız sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 858 ağız sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm ağız sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tiryaki dili nedir? Tiryaki dili sendromu belirtileri ve sebepleri…
Tiryaki dili nedir? Tiryaki dili sendromu belirtileri ve sebepleri… Uzmanlar, 'puf' olarak da bilinen elektronik sigara kullanan kişilerin 'Tiryaki dili' sendromuna yakalanılabileceğini belirtti. Peki, tiryaki dili sendromu nedir?
31.01.2024 Sağlık
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 
1.01.2024 Sağlık
Diş Hekimi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük diş hekimi maaşı ne kadar? Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor?
Diş Hekimi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük diş hekimi maaşı ne kadar? Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor? Diş, çene, damak üzerine çalışan diş hekimliği için 5 yıllık Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak gerekiyor. Peki, En yüksek, en düşük diş hekimi maaşı ne kadar? Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor? 2023 yılında diş hekimleri ne kadar maaş alacak?
27.12.2022 Çalışan Hakları
22 Kasım Diş Hekimleri Günü! Diş Hekimleri Günü kutlamak için anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar ve sözler!
22 Kasım Diş Hekimleri Günü! Diş Hekimleri Günü kutlamak için anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar ve sözler! Türkiye'de her yıl 22 Kasım Diş Hekimleri Günü olarak kutlanıyor. 22 Kasım 1908 tarihinde kurulan ilk Diş Hekimliği Okulu sonrasında Türkiye’de fiilen eğitime başlanmıştır. Ağız hastalıklarını önlemek, teşhis etmek, tedavi etmek amacıyla ağız sağlığı konusunda uzmanlaşan Diş Hekimlerinin bu özel günün kutlamak için 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü anlatan anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar ve sözleri derledik.
22.11.2022 Gündem
Bakterileri öldürüyor, hücreleri yeniliyor, iltihabı da söküyor! Günde 1 bir bardak öğün aralarında mutlaka için!
Bakterileri öldürüyor, hücreleri yeniliyor, iltihabı da söküyor! Günde 1 bir bardak öğün aralarında mutlaka için! Ekşi tatları seviyorsanız bu bitki tam size göre. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ağız sağlığı için suya katıp gargara yaparlar. Bakterileri öldürür, mikroorganizmaların çoğalmasını engeller. Polifenol bakımından zengindir. İltihap sökücü özelliği sayesinde vücudu rahatlatır. Hücreleri yeniler, yorgunluğu alır enerji verir. Gıda zehirlenmelerinde zehrin vücuttan atımını hızlandırır. Kısacası o kadar çok faydası var ki asla evinizden eksik etmeyeceksiniz.
21.09.2022 Sağlık
Gülüş tasarımı hangi tedavileri içermektedir?
Gülüş tasarımı hangi tedavileri içermektedir? Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, ağız sağlığına ve güzel bir gülümsemeye nasıl kavuşulacağını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Ağız sağlığının ihmal edilmesi diş kaybına neden olabilir!
Ağız sağlığının ihmal edilmesi diş kaybına neden olabilir! Diş Hekimi Şahin Durmuş, diş kaybına neden olan ağız sağlığı ihtimali ve dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
11.05.2022 Sağlık
Bir lokmayı 20 kez çiğneyemiyorsanız dikkat! Kilo almanıza yol açabilir!
Bir lokmayı 20 kez çiğneyemiyorsanız dikkat! Kilo almanıza yol açabilir! Salata yerine makarnayı tercih ediyorsanız dikkat! Çürük dişler fazla kilo almanıza yol açabilir! Bazı hastalıklar, beslenme ve hareket etme alışkanlıklarımız gibi nedenler, kilo almamıza yol açıyor. Bu nedenlerin arasında çoğumuzun çok da farkında olmadığı ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar da bulunuyor. Çürük dişten ağız içindeki iltihaplara kadar farklı durumlar, kilo almamıza yol açabiliyor. Diş Hekimi Hatice Ağan, fazla kilo almamızın ya da obezitenin ağız ve diş sağlığı ile yakından ilişkisini anlattı.
20.03.2022 Sağlık
Biberiye yağı ne işe yarar? Faydaları nelerdir?
Biberiye yağı ne işe yarar? Faydaları nelerdir? Saçları da uzatan aynı zamanda da zayıflamak için kullanılan son yılların en popüler bitkisel yağlarından biberiye yağının faydaları nelerdir? İşte detaylar...
16.02.2022 Sağlık
İmplant tedavisi bir günde yapılabilir mi?
İmplant tedavisi bir günde yapılabilir mi? Diş Hekimi Dt. Şahin Durmuş, bir günde implant tedavisi hangi durumlarda kimler için uygundur sizler için anlattı.
16.02.2022 Sağlık
Gece sütü içildikten sonra mutlaka ağız çalkalanmalı!
Gece sütü içildikten sonra mutlaka ağız çalkalanmalı! Çocukların ağzı sağlığı konusunda ailelere büyük görevler düşüyor. Bu noktada anne baba rol model olmalı ve çocuğun günde iki kere diş fırçalamasını, şekerden uzak durmasını sağlamalı. Ayrıca çocuk, gece süt içtikten sonra mutlaka su tüketmeli ya da ağzını çalkalamalı. Çünkü gece ağızda kalan süt, ağız florasını değiştirip, çürüğe sebep olabilecek ortam oluşturabilir. Diş Hekimi Arzu Yalnız çocukların ağız sağlığında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
2.10.2021 Sağlık
Sağlıklı gıdalar dişleri olumsuz etkiler mi?
Sağlıklı gıdalar dişleri olumsuz etkiler mi? Hangi yaşta olursanız olun diş çürüklerinin nedenleri aynıdır. Diş çürüğü, günlük hayatta sıklıkla tüketilen şekerle beslenen ve çürüklere neden olan bakteri içeren plaklar oluştuğunda meydana gelir. Çürükler, şekeri metabolize eden ve diş yapınızı eriten aside dönüştüren bakterilerden kaynaklanır. Özellikle şekerli yiyecekler tüketmenin plak ve diş çürümesine neden olduğunu belirten Diş hekimi Şahin Durmuş, gıdaların diş üzerindeki etkilerini sizler için anlattı.
20.09.2021 Sağlık
'Diş problemleri okul devamsızlığına yol açabilir'
'Diş problemleri okul devamsızlığına yol açabilir' Okulların açılmasıyla birlikte evden erken çıkan çocukların ağız bakımlarına daha az zaman ayırdıklarını görmekteyiz. İşte diş bakımı hakkında merak edilenler...
8.09.2021 Sağlık
Bayramda diş sağlığına dikkat
Bayramda diş sağlığına dikkat Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimin artması ağız sağlığı konusunda problemlerin yaşanmasına yol açabiliyor. Bu nedenle bayramda beslenme düzenine ve diş bakımına daha çok dikkat etmek gerekiyor.
19.07.2021 Sağlık
Dondurmanın 7 önemli faydası
Dondurmanın 7 önemli faydası Dondurma yaz aylarının vazgeçilmezlerinden. Ancak şeker, yağ ve içerdiği kaloriye bakıldığında dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle 2 top dondurma tükettiğimizde yaklaşık 2,5 yemek kaşığı şekere eş karbonhidrat alabilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan dondurmanın faydalarını ve zararlarını anlattı ve yaz gününde kilo almanızı önleyecek sağlıklı dormurma tarifini paylaştı.
1.07.2021 Sağlık
Ağız sağlığı kötü olanlar için Kovid-19 uyarısı!
Ağız sağlığı kötü olanlar için Kovid-19 uyarısı! Sağlık Bilimleri Üniversitesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ağız sağlığı ilişkisi üzerine yapılan araştırmada, ağız sağlığı kötü olan kişilerin hastalığı daha şiddetli geçirdiği belirlendi.
20.04.2021 Sağlık
Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı!
Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı! Halk arasında diş sıkma ve gıcırdatma olarak da bilinen ‘Bruksizm’in sebeplerini ve zararlarını anlatan Dr. Büşra Doğan, “Düzenli olarak diş gıcırdatma gerçekleştiğinde dişler zarar görebilir ve diğer ağız sağlığı sorunları ortaya çıkabilir” dedi. Dr. Doğan, bruksizmin tedavi yöntemlerini de anlattı.
12.04.2021 Sağlık
Yapay zeka ortodontik tedavilere de katkı sağlıyor
Yapay zeka ortodontik tedavilere de katkı sağlıyor Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fulya Özdemir, ortodontik işlemler sırasında doktorların yapması gerekenlerin giderek artan oranda yapay zeka tarafından yapılmaya başlandığını söyledi.
20.03.2021 Sağlık
Diş hastalarının yüzde 58’i Kovid-19 yüzünden doktora gitmiyor
Diş hastalarının yüzde 58’i Kovid-19 yüzünden doktora gitmiyor İhmal edildiği takdirde bağışıklığın düşmesine neden olan ağız ve diş sağlığı, pandemi koşullarında daha da büyük önem arz ediyor. Buna rağmen salgın sürecinde Türkiye’deki diş hastalarının yalnızca yüzde 25,6’sının diş hekimine gittiğini söyleyen Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, yüzde 40,5’lik bir kesimin ise riskli olduğu gerekçesiyle diş sağlığı merkezlerini ziyaret etmediğini belirtti.
2.03.2021 Sağlık
Çocuklarda diş sorunu bağışıklığı etkiliyor!
Çocuklarda diş sorunu bağışıklığı etkiliyor! Okullarda, bazı kademelerde, yüz yüze eğitim 1 Mart’ta başlayacak. Derslerin başladığı dönemde, çocukların diş sorunları nedeniyle okullarından uzak kalmamaları için kalan bu 15 günlük sürede diş kontrollerinin yapılması, çürük, iltihaplanma gibi sorunlar varsa tedavi edilmesi çok önemli. Çocuklardaki diş problemlerinin eklem gelişimi ve bağışıklığını etkilediğine dikkat çeken Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, çocuklarda diş sorunları ve alınabilecek önlemleri anlattı
18.02.2021 Sağlık
Kilo vermede en önemli faktör ağız sağlığı!
Kilo vermede en önemli faktör ağız sağlığı! Detoks işleminin başlangıcının vücudumuzun giriş kapısı olan ağız olduğunu dile getiren Diş Hekimi Abdulkadir Polat, diş ve dil bölgelerinin temizlenmesinin kilo verme ve zinde kalma konusunda en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.
11.02.2021 Sağlık
Alzheimer ve demans hastalarında bu soruna dikkat!
Alzheimer ve demans hastalarında bu soruna dikkat! Diş ve ağız sağlığı, genel sağlığın önemli bir parçasıdır. İhmal edilen ağız ve diş bakımı, uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olabilir. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı, Prof. Dr. Serhat Yalçın, özellikle demans ve alzheimer hastalarında, hastalığın ilerlemesinin ardından, diş tedavilerinin gerçekleşmesinin zorlaşabileceği konusunda uyardı.
3.02.2021 Sağlık
Ağız ve diş problemleri psikolojiyi etkiliyor!
Ağız ve diş problemleri psikolojiyi etkiliyor! Ağız sağlığı, genel sağlık ve yaşam kalitesi için çok önemlidir. Yapılan çalışmalar da ağız sağlığı sorunlarının hem fiziksel hem de psikososyal açıdan kişi üzerinde bazı olumluz etkilere de neden olduğunu gösteriyor. Özellikle pandemi döneminde ortaya çıkan sorunların, salgında bulaş riski nedeniyle de tedavilerin ertelenmesine neden oluyor. Diş hekimi Ayça Tenli Kurt, dişlerdeki kötü görünümün psikolojiyi sarsarak insanları mutsuz ettiğini dikkat çekiyor.
31.01.2021 Sağlık
Salgında ağız duşlarına talep yüzde 35 arttı
Salgında ağız duşlarına talep yüzde 35 arttı Araştırmalar, yetersiz ağız hijyeninin koronavirüsün yüksek risk faktörleri arasında yer alan kalp hastalıkları riskini yüzde 25, tansiyon hastalığı riskini yüzde 20, şeker hastalığı riskini ise 3 kat artırdığını gösteriyor. Uzmanlar ise özellikle hava yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde etkili olan ağız duşu kullanımına dikkat çekiyor. Aquapick Türkiye tarafından paylaşılan veriler, salgın sürecinde ağız duşlarına olan talebin yüzde 35 artış gösterdiğini ortaya koydu.
13.01.2021 Sağlık
İmplant tedavisi hakkında merak edilenler
İmplant tedavisi hakkında merak edilenler Dental implantlar yedek diş kökleridir. İmplantlar, doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılan sabit (kalıcı) veya çıkarılabilir yedek dişler için güçlü bir temel sağlar.
11.12.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ağız Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ağız sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.