Gazete Vatan Logo

22 Kasım Diş Hekimleri Günü! Diş Hekimleri Günü kutlamak için anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar ve sözler!

Türkiye'de her yıl 22 Kasım Diş Hekimleri Günü olarak kutlanıyor. 22 Kasım 1908 tarihinde kurulan ilk Diş Hekimliği Okulu sonrasında Türkiye’de fiilen eğitime başlanmıştır. Ağız hastalıklarını önlemek, teşhis etmek, tedavi etmek amacıyla ağız sağlığı konusunda uzmanlaşan Diş Hekimlerinin bu özel günün kutlamak için 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü anlatan anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar ve sözleri derledik.

22 Kasım Diş Hekimleri Günü! Diş Hekimleri Günü kutlamak için anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar ve sözler!

Türkiye'de ilk diş hekimliği okulunun açıldığı gün kutlanan Diş Hekimleri Günü 22 Kasım’da kutlanıyor. Dünyada ise 6 Mart Dünya Diş Hekimleri Günü olarak kutlanmaktadır.

DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ NE ZAMANDAN BERİ KUTLANIYOR?

Türkiye’de ilk Diş Hekimliği Okulu 22 Kasım 1908 tarihinde kurulduç 1909 yılında eğitime başlayan okulun ilk mezunlarının sayısı 43 kişi olmuştur. 1928 yılında kabul edilen “Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarz-ı İcrasına Dair Kanun” ile mesleği uygulama yetkisi yalnızca “Diş Tababeti Mektebi” mezunlarına verildikten sonra, diş hekimliği mesleği bir disiplin altına girmeye başlamış ve diş hekimliği okulunun gelişimi hızlanmıştır.

Diş Hekimi olan yakınlarına, arkadaşlarına bu özel gün içi anlamlı kutlama mesajı göndermek isteyenler için 22 Kasım Diş Hekimleri Günü için anlamlı, güzel, kısa, uzun mesajlar, sözler ve resimleri derledik.  

EN GÜZEL 22 KASIM DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ MESAJLARI

22 Kasım Bilimsel Türk Diş Hekimleri Gününü en içten duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

Haberin Devamı

Diş sağlığımız için özverili çalışmalar yürüten tüm diş hekimlerimizin bu önemli gününü kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.

Gülüşümüzü güzelleştiren tüm Diş Hekimlerinin ve Diş Hekimi adaylarının '22 Kasım Diş Hekimleri Günü' kutlu olsun.

Büyük fedakârlıklarla Ağız ve Diş Sağlığı bilincini oluşturmak ve iyileştirilmesini sağlamak için çalışan tüm diş hekimlerimizin “22 Kasım Diş Hekimleri Günü”nü kutluyor, sağlıklı günler diliyorum.

Gülümsemelerimizin ardındaki gizli kahramanlar olan tüm diş hekimlerimizin günü kutlu olsun. Meslek hayatınızda başarılar dilerim.

Ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşması ve iyileştirilmesi için büyük bir özveriyle çalışan tüm diş hekimlerinin, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü kutluyor, sağlıklı günler diliyoruz.