Gazete Vatan Logo

Diş Hekimi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük diş hekimi maaşı ne kadar? Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor?

Diş, çene, damak üzerine çalışan diş hekimliği için 5 yıllık Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olmak gerekiyor. Peki, En yüksek, en düşük diş hekimi maaşı ne kadar? Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor? 2023 yılında diş hekimleri ne kadar maaş alacak?

Diş Hekimi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük diş hekimi maaşı ne kadar? Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor?

Diş hekimleri diş ve ağız sağlığı konusunda hastaların şikayetlerini dinleyip teşhis işlemlerini gerçekleştirdikten sonra tedavi sürecini yürüten uzman kişilerdir.

Diş Hekimleri ne kadar maaş alıyor?

Diş hekimleri Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından hazırlanan ücret tarifesine uymak zorundadır. Hastalardan bu tarifenin üstünde ücret talep etmek yasaktır. 

Kamuda hastanelerinde çalışan diş hekimlerinin maaşları kıdem, derece, meslekte geçirilen süreye göre değişiklik gösterir. Devlet hastanesinde çalışan diş hekimlerinin evli ve çocuklu olma durumu da alacakları maaş miktarında etkilidir.

Devlet hastanelerinde en düşük diş hekimi maaşı 14 bin TL-16 bin arasındayken bu rakam kıdem, dereceye göre 25 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Özel hastanelerin diş hekimi maaşları çalıştığı hastanenin ve kliniğin maaş politikasına göre değişir.

Diş hekimi maaşları 2023 yılında ne kadar olacak?

Kamuda çalışan diş hekimleri ocak ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon oranlarıyla 2023 için olacak maaş miktarlarını öğrenecek.

Haberin Devamı

Özel hastanelerde çalışan diş hekimlerinin maaşı ise yeni yıl için belirledikleri maaş politikasına göre belirlenecek.