Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu Ankara’da "Şoför Esnafları ile iftar" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıklayarak "Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz" dedi.
19.03.2024 Gündem
Avukattan rezalet! 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını ödememiş
Avukattan rezalet! 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını ödememiş Ankara'da, müvekkili emekli hemşire Ayşe Ç.'nin 2 çocuğu için eski eşinin ödediği 400 lira nafakayı 9 yıl boyunca aldığı suçlamasıyla avukat Hasan C.'ye, 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan dava açıldı. Avukata, pişman olması ve sabıkası bulunmaması indirim nedeni sayılarak 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.
2.03.2024 Gündem
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek
Elon Musk Twitter’ı kısıtladı, tepkiler çığ gibi! İddia doğru çıktı, işte saklanan gerçek Twitter kullanıcıları hafta sonundan bu yana platformdaki güncellemelerle başa çıkmaya çalışıyor. Dünya, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal ağdaki kısıtlama haberlerine odaklandı. Cumartesi sabah 10'dan itibaren, ücretli kullanıcılar için doğrulanmış hesaplar başlangıçta günde 6.000 gönderi okumakla sınırlıydı, mevcut doğrulanmamış hesaplar günde 600 gönderi ve yeni doğrulanmamış hesaplar günde yalnızca 300 gönderi okumakla sınırlıydı. Musk'ın tweet'lerine göre saat 15:00'e kadar bu sayılar sırasıyla 10 bin, 1 bin ve 0,5 bine yükseldi. Ancak gerçek bambaşka çıktı...
3.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Elektrikli araç sürücüleri dikkat! Tarife detayı, büyük avantaj sağlıyor
Elektrikli araç sürücüleri dikkat! Tarife detayı, büyük avantaj sağlıyor Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, elektrikli araç şarj ünitelerinin mesken içerisine kuruluysa mesken tarifesi, iş yeri içerisinde kuruluysa ticarethane tarifesinden ücretlendirildiğini söyledi. Şu an için elektrikli araçların etkisinin şebekede düşük seviyede olduğuna dikkat çeken Aytac, "Araç sayısının artmasıyla yüksek tüketimlere şahit olacağız. Tek zamanlı tarifeler evlerdeki tüketimlerde büyük avantaj sağlıyor" dedi.
12.06.2023 Ekonomi
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce ev ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Asrın afetinden sonra deprem bölgesinden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ile deprem göçü başladı. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal göç hareketliliğine dikkat çekerek, "Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan santimetrekare yok. Türkiye'nin tamamı yüksek deprem tehlikesi altında" dedi. Pampal, "Haritaya bakıp 'Burası daha az koyu' diyerek, göç etme kararı almasınlar. Türkiye'de sarı, beyaz yer yok; bunu yıllardır konuşuyor, bilimsel platformlarda dile getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tehlikeli" ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Gündem
AFAD'dan İstanbullular için uyarı mesajı: Fırtına ve kuvvetli rüzgara dikkat
AFAD'dan İstanbullular için uyarı mesajı: Fırtına ve kuvvetli rüzgara dikkat AFAD, İstanbul'da yaşayanlar için telefonlara uyarı mesajı gönderdi. Gönderilen mesajda, "Meteorolojiye göre yarın İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" ifadeleri yer aldı.
4.02.2023 Yaşam
Terör örgütü PKK'dan Hollandalı gazeteciye ölüm tehdidi
Terör örgütü PKK'dan Hollandalı gazeteciye ölüm tehdidi Hollandalı gazeteci Rena Netjes, Suriye'nin kuzeyindeki son durumla ilgili haberler yaptı ve orada yaşayanların sesini dünyaya duyurmaya çalıştı. Yaptığı haberler terör örgütü PKK'nın hoşuna gitmeyince ölümle tehdit edildi. Hollandalı gazeteci Rena Netjes, yaşadıklarını aldığı tehditleri CNN TÜRK'e anlattı.
2.01.2023 Dünya
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın Sosyal medyada yeni bir akım daha başladı. Yüklediğiniz selfieleri avatarlara dönüştüren uygulama Lensa, son haftalarda sosyal medyada yeni bir trend haline geldi. Yapay zeka fotoğraf uygulaması Lensa AI'ı kısa sürede milyonlarca kişi telefonuna indirdi. Peki bu yapay zeka uygulamaları ne kadar güvenli? Paylaşım rekoru kıran uygulamada kişisel bilgileriniz sızabilir mi? Tehlike çanları çalıyor mu? İşte detaylar...
22.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya...
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya... İtalya'da yaşayan 15 yaşındaki Emanuela Orlandi, 1983 yılının 22 Haziran günü evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi onu bulmak için var gücüyle savaştı. Akıbetine ilişkin iddiaların ucu 1983'ten bugüne kadar uzandı. İddialar arasında geçen isimler arasında Papa'dan Mehmet Ali Ağca'ya, Vatikan'ın üst düzey isimlerinden mafyaya kadar uzanıyordu. Flaş bir gelişme Emanuela Orlandi'yi 39 yıl sonra yeniden manşetlere taşıdı...
13.08.2022 Dünya
AGİT Genel Sekreteri Schmid: Türkiye'nin arabuluculuğu takdire şayan
AGİT Genel Sekreteri Schmid: Türkiye'nin arabuluculuğu takdire şayan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Helga Maria Schmid, "Türkiye'nin yürütmüş olduğu diplomasi ve tahıl anlaşması gerçekten takdire şayan. Çünkü gıda malzemeleri ve gübrenin Ukrayna'dan çıkıp dünyaya götürülebilmesi çok önemli. Bu durum Ukrayna için de çok önemli. Çünkü Ukrayna'nın ekonomisi ve insanların geçimi buna bağlı" dedi.
8.08.2022 Dünya
İş arayan herkesi doğrudan ilgilendiriyor! Formül basit, uygulayan olumlu sonuç alıyor, mülakat, maaş ve...
İş arayan herkesi doğrudan ilgilendiriyor! Formül basit, uygulayan olumlu sonuç alıyor, mülakat, maaş ve... İş arayanlar dikkat! Tek tek açıklandı. İş görüşmelerinden olumlu sonuç almanın yollu belli oldu. Günümüz şartlarında iş arayan çok sayıda kişi bulunuyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda bir önceki aya göre 0,1 puanlık artışla yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti.15 yaş ve üstü kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı nisan ayında bir önceki aya göre 65 bin kişi artarak 3 milyon 853 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık artış ile yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,7 iken kadınlarda yüzde 14,5 olarak tahmin edildi. Her geçen gün artan iş arayan kişilere, iş değiştirmek isteyenler ve yeni mezun kişiler de eklenince, kişinin istediği işi bulma şansı azalıyor. Peki nasıl bir yol izlenerek iş arayan diğer kişilerden ayrılmak mümkün olur? Formül basit ve adım adım uygulandığında iş görüşmelerinde olumlu sonuç almak mümkün oluyor.
21.07.2022 Çalışma Hayatı
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve...
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve... Çalışan herkes için geçerli. İşçi işveren milyonlar merak ediyor. 30 gün süresi var kaçıran yanar. Çalışana en az 1.986 lira net işsizlik maaşı bağlanıyor. En yüksek işsizlik maaşı da net 3 bin 972 lira.İşverenin haksız bir sebeple işçiyi işten çıkarması veya işçinin haklı sebeple iş akdini feshetmesi halinde devlet 10 aya kadar işçiyi koruyan bir ödeme yapıyor. Buna ‘işsizlik ödeneği (maaşı)’ deniyor. İşsizlik ödeneğine hak kazanabilmek için işçinin son 3 yılda en az 600 prim günü bulunması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışması gerekiyor. Ayrıca iş akdinin feshinde işçinin kendi istek ve kusurunun bulunmamasına da bakılıyor.
16.04.2022 Çalışan Hakları
Annesi darp edip zorla para alan genç tutuklandı
Annesi darp edip zorla para alan genç tutuklandı Samsun'da annesine yaklaşmama tedbir kararı bulunan genç, 'annesini darp ederek para aldığı' iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece "nitelikli yağma" suçundan tutuklandı.
11.04.2022 Yaşam
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü'
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü' SGK resmen duyurdu. Vatandaşlara SMS ile bilgi veriliyor. Birçok çalışana 'ücretiniz düştü' mesajı ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prime esas kazancı bir önceki aya göre yüzde 20’den fazla azalan çalışanları kısa mesaj (SMS) ile uyarıyor. SGK’dan çalışanlara bu yıl giden uyarı mesajı sayısı önceki yıllara göre arttı. Mesaj alan çalışanlar “Kazancım SGK’ya düşük mü bildirildi” endişesine kapıldı. Peki, SGK’ya bildirilen prime esas kazançlar ocak ayında neden düştü?
5.04.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücrete ikinci zam var mı? Asgari ücret tekrar artacak mı, asgari ücrete 850 TL ara zam gelecek mi?
Asgari ücrete ikinci zam var mı? Asgari ücret tekrar artacak mı, asgari ücrete 850 TL ara zam gelecek mi? Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücrete ikinci zam var mı? Asgari ücrete ikinci zam tartışmaları devam ediyor. Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 zam yapılmış ve asgari ücret 2.825 liradan 4.253 liraya çıkartılmıştı. Hayat pahalılığı gündemdeki yerini korurken, asgari ücretin temmuz ayı bitmeden tekrar enflasyona göre güncellenebileceği tartışmaları alevlendi. Enflasyonla mücadelede asgari ücrete ikinci zam konusunun gündeme alınabileceği konuşurken, vatandaşlar “Asgari ücret tekrar artacak mı?” ve “Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi?” sorularına yanıt aramaya başladı.
22.03.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret tekrar artacak mı? Temmuzda asgari asgari ücrete yeni ek ara zam var mı 2022?
Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret tekrar artacak mı? Temmuzda asgari asgari ücrete yeni ek ara zam var mı 2022? Asgari ücret yeni zam haberleri ile ilgili araştırmalar arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete ek zam konusunda açıklamalarda bulununca, “Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret tekrar artacak mı?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Asgari ücret yeni zam 2022 ile iligli güncel haberleri…
22.03.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete yeni zam! Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu hesaplandı!
Asgari ücrete yeni zam! Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu hesaplandı! Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıktı. 2022 yılı asgari ücret brüt 5 bin 4 TL, işverene maliyeti ise 5 bin 879 TL oldu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni bir zammın sinyalini vermiş ve yıl içerisinde iki kere zam yapılabileceği söylemini ortaya atmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuya ilişkin "Asgari ücret aralık ayında belirlenir. Tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir" ifadelerini kullanmıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Uygun koşullar oluştuğu zaman bunları biz de açıklarız. Şundan herkes emin olsun çalışan kesim ve emeklilerimizin hayat koşullarıyla ilgili kapsamlı değerlendirme yapıyoruz." dedi. Öte yandan uzmanlar olası bir asgari ücret zammının ne kadar olacağıyla ilgili bilgi vermişti. Uzmanlar yeni zammın eğer gelirse temmuz ayında açıklanacağını ve 850 lira civarında olacağını ifade etmişti. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Bilgin, "Bu tartışmayı anlamlı bulmuyorum. Çok önemli bir artış yaptık." dedi. İşte asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
22.03.2022 Ekonomi
Asgari ücrete ikinci zam ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi! 850 lira...
Asgari ücrete ikinci zam ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi! 850 lira... Asgari ücrete ikinci zam yapılmasıyla ilgili flaş açıklama. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Bilgin asgari ücret için aralık ayını işaret etti. Öte yandan AK Partili Cahit Özkan tarafından yapılan açıklamalar asgari ücrete ikinci bir zam beklentisini güçlendirmişti. Uzmanlar asgari ücrete ikinci zam yapılması halinde yapılacak olan zammın 850 liraları bulacağını ifade etmişti. Bunun yanında AK partili isimlerden gelen açıklamalar ikinci asgari ücret zammı için haziran ayında gerçekleşeceği sinyalini vermişti. İşte ikinci asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
21.03.2022 Çalışan Hakları
MEB harekete geçti ve değişti! 81 ilde başlıyor 3 yıl...
MEB harekete geçti ve değişti! 81 ilde başlıyor 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistem için harekete geçti. 81 ilde uygulanacak. MEB'in resmen duyurduğu karar bütün okullarda uygulanacak. Millî Eğitim Bakanlığı, okullarda kalite güvence sisteminin aktif hâle getirilmesi amacıyla dev bir adım daha atarak yeni bir teftiş sistemi kurdu. Uygulamaya alınan yeni Kalite Güvence Sistemi'yle okullar kendi öz değerlendirme raporlarını kendileri hazırlayacak. Okullar, raporda eğitim göstergelerindeki hedeflerini açık bir şekilde ortaya koyacak ve hedeflere ulaşmak için gerekli çalışmaları yapacak. Öz değerlendirme raporlarına göre her bir okulu en geç 3 yılda bir denetlenecek ve rehberlik desteği sağlanacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm illerimizde eğitim müfettişleri başkanlıkları kuruyoruz. İllerimizde eğitim müfettiş ihtiyacını karşılamak için 750 eğitim müfettiş yardımcısı alım sürecini başlattık" dedi.

Öte yandan Bakan Özer katıldığı televizyon yayınında da "Öğretmen atamaları üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.3 bin anaokulu yaptık, 40 bin ana sınıfı açtık. Yeni atamalarda anaokulu öğretmen istihdamı ağırlığımız olacak" dedi. Öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen hizmet içi eğitim faaliyetinin günlük süresi, merkezi hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 4, mahalli hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 2 ders saatinden az, 8 ders saatinden fazla olamayacak. Beş gün olarak planlanan ve yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen merkezi hizmet içi eğitim faaliyetlerinin süresi 25 ders saatinden az, 40 ders saatinden fazla uygulanamayacak. Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde bir ders saati süresi 50 dakika, blok ders saati süresi ise 90 dakika olacak.
12.03.2022 Eğitim
Dolar, euro, ruble, doğal gaz, petrol fiyatlarında flaş gelişme!
Dolar, euro, ruble, doğal gaz, petrol fiyatlarında flaş gelişme! Dolar, euro, ruble, doğal gaz ve petrol fiyatlarıyla son dakika gelişmesi! Piyasalar Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonuyla altüst oldu. Borsalar düştü, altın ve petrol tırmandı. Rus borsasıyla rublede tarihi kayıplar görüldü. Avrupa'da doğal gaz fiyatı hızla artarken Gazprom hisselerinin çakılması da dikkat çekti. Döviz piyasasında euronun dolar karşısındaki kaybı yüzde 1'i aştı. Ancak asıl kayıp Rus rublesinde oldu. Ruble yüzde 6'nın üzerinde değer yitirdi. Döviz yurt içi piyasada da hareketli bir gün geçirdi. Dün gün içinde 14.65 TL'yi gören dolar yeni güne 14 TL'nin altında başladı. Dün 16.60 TL'ye kadar yükselen euro da güne 15.70 TL seviyesinden açılış yaptı.
25.02.2022 Ekonomi
Üniversitede cinsel istismar iddiası! Akademik kadro ikiye bölündü
Üniversitede cinsel istismar iddiası! Akademik kadro ikiye bölündü Uluslararası akademik camiada tanınmış isimlerin kadın öğrencilerine yönelik cinsel tacizleriyle ilgili suçlamalar gündemden düşmüyor. Son olarak sadece ABD'nin değil dünyanın en iyi üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer alan Harvard Üniversitesi, böyle bir olaya sahne oldu. Üç kadın öğrencinin dile getirdiği suçlamalar mahkemeye taşınırken, okulun akademik kadrosu da ikiye bölündü. İşte tüm ayrıntılar...
12.02.2022 Dünya
Kripto para fiyatlarıyla ilgili flaş tahmin! Peş peşe açıklamalar geldi! BTC, ETH, Shiba, Doge...
Kripto para fiyatlarıyla ilgili flaş tahmin! Peş peşe açıklamalar geldi! BTC, ETH, Shiba, Doge... Kripto parada son dakika gelişmesi! Kripto para fiyatlarıyla ilgili tahminler peşe peşe geliyor. ABD Merkez Bankası'nın şahin mesajları sonrası riskli varlıklarda yaşanan düşüş hareketine kripto para birimleri de eşlik ederken; piyasalarda dalgalanma sürüyor. Yeni yılın ilk ayında yüzde 17’nin üzerinde değer kaybeden Bitcoin (BTC), gün içerisinden en yüksek 37 bin 613 doları, en düşük ise 36 bin 326 doları görürken; saat 13:13 itibarıyla yüzde 3,26 oranında düşüşle 36 bin 379 dolar seviyesinde işlem görüyor. En popüler ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), gün içerisinde en yüksek 2 bin 731 doları, en düşük 2 bin 592 doları görürken; şu dakikalarda yüzde 4,85 oranında düşüşle 2 bin 597 dolar seviyesinde hareket ediyor. Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yüzde 5’in üzerinde değer kaybederken 1.68 trilyon dolara geriledi. Peki, sürekli konuştuğumuz popüler kripto para birimlerinin dışında hangi altcoinler ön plana çıkabilir? Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü ve Kriptomeda Kurucu Ortağı Eray Dengiz kripto para piyasası ile ilgili önemli tahminlerde bulundu.
3.02.2022 Ekonomi
AGİ kaldırıldı! Maaş hesabı değişti, Asgari Geçim indirimi şubat maaşlarını nasıl etkileyecek? Ve netleşti
AGİ kaldırıldı! Maaş hesabı değişti, Asgari Geçim indirimi şubat maaşlarını nasıl etkileyecek? Ve netleşti Milyonlarca çalışan bekliyordu. Yeni maaşlar bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlıyor. Asgari ücrete yapılan rekor zam özel sektörde uygulanacak zam oranlarının da yükseltilmesini sağladı. Sadece çalışanların maaşları değil devlet desteği alanların ödemeleri de arttı. 2022'de maaş ödemeleri ile ilgili önemli bir değişiklik hayata geçiriliyor. Asgari ücretin yüzde 50 oranında artırılması ile birlikte vergi kesintileri de kaldırıldı. Vergilerin kaldırılması sonrası, Asgari Geçim İndirimi'nin (AGİ) ne olacağı ve nasıl uygulanacağı merak konusu oldu. AGİ aslında bir vergi iadesi olarak uygulanıyordu. Yani devlet alacağı gelir vergisinin bir kısmını çalışanın eş ve medeni durumuna göre iade ediyordu. Asgari ücretten alınan tüm vergilerin kaldırılması nedeni ile vergilerden kaynaklanan bir ödeme yapılmayacak. Peki asgari ücretin üzerinde maaş alanların durumu ne olacak? Kimler AGİ ödemesi alacak? AGİ'nin kaldırılması maaşların düşmesine neden olacak mı? Çalışanların AGİ ile ilgili merak ettiği sorular yanıtını buldu. Öte yandan 2022 ile birlikte devlet desteklerine de zam yapıldı. 65 yaş aylığı bin 84 TL'ye, evde bakım yardımı 2 bin 354 TL'ye yükseltildi. Ayrıca evde yakınına bakanlar için uygulanan gelir kriteri de arttı. Buna göre eve giren kişi başı geliri 2.835 liradan az olanlar bu haktan yararlanabilecek.
1.02.2022 Çalışma Hayatı