Adet Düzensizliği

Adet Düzensizliği

Son dakika adet düzensizliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan adet düzensizliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını adet düzensizliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Adet Düzensizliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan adet düzensizliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 172 adet düzensizliği haberi bulunmuştur. Tüm adet düzensizliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.
2.06.2023 Sağlık
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalında şok eden ifadeler ortaya çıktı
6 yaşındaki kız çocuğuna istismar skandalında şok eden ifadeler ortaya çıktı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları kamuoyunda infial yarattı. Olayın, mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmasını tamamlayan savcılık, şüpheli Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep ederken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi. Öte yandan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel adliyedeki işlemleri sonrası tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Tutuklanan Yusuf Ziya Gümüşel’in savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Öte yandan baba ve koca ile ilgili dikkat çeken hapishane detayı ortaya çıktı. Öte yandan olayla ilgili yeni ifadeler ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...
19.12.2022 Gündem
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında dikkat çeken hapishane detayı!
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında dikkat çeken hapishane detayı! İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları kamuoyunda infial yarattı. Olayın, mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmasını tamamlayan savcılık, şüpheli Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep ederken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi. Öte yandan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel adliyedeki işlemleri sonrası tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Tutuklanan Yusuf Ziya Gümüşel’in savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Öte yandan baba ve koca ile ilgili dikkat çeken hapishane detayı ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...
17.12.2022 Gündem
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında damat ve babanın ifadesi ortaya çıktı
6 yaşındaki çocuğa istismar skandalında damat ve babanın ifadesi ortaya çıktı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikahı kıyarak 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği, küçük kızın yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına göz yumduğu iddiaları kamuoyunda infial yarattı. Olayın, mağdur H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmasının ardından savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmasını tamamlayan savcılık, şüpheli Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası talep ederken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi. Öte yandan Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel adliyedeki işlemleri sonrası tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Tutuklanan Yusuf Ziya Gümüşel’in savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...
16.12.2022 Gündem
6 yaşında yıllarca istismar edildi! İddianame kabul edildi, 111 yıl hapis cezası
6 yaşında yıllarca istismar edildi! İddianame kabul edildi, 111 yıl hapis cezası Türkiye'yi sarsan olayda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında dini nikâh kıyılarak yıllarca istismar edilmesine ilişkin hazırlanan iddianeme kabul edildi. İlk duruşma 22 Mayıs’ta görülecek. İddianamede H.K.G.’ye imam nikâhı kıyan Kadir İstekli’ye 67 yıl, baba ve anne hakkında ise 22’şer yıl hapis istendi. İstismar soruşturmasına takipsizlik veren savcı hakkında inceleme başlatıldı, vakıf binasının yıkımı için 1 ay süre tanındı​​​​​​.
10.12.2022 Gündem
Yıllarca süren iğrenç istismar! İnfial yarattı
Yıllarca süren iğrenç istismar! İnfial yarattı İsmailağa Cemaati’nde H.K.G.’nin 6 yaşındayken, 29 yaşındaki Kadir İstekli ile ‘evlendirilerek’ yıllarca cinsel istismara maruz kalmasının ortaya çıkması sonrası Türkiye ayağa kalktı. Yıllarca süren istismarın ‘kabul edilemez ve affedilemez’ olduğu vurgulandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul'da 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar veren savcı hakkında inceleme başlattı.
9.12.2022 Gündem
Sivilce karaciğerden mi kaynaklanır
Sivilce karaciğerden mi kaynaklanır Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Şen Dikey, "Sivilce, genetik yatkınlığı olan, yani ailesinde şiddetli sivilce çıkaran bireylerde daha sık görülür. Karaciğerden kaynaklanmaz. Çoğunlukla iç organ kaynaklı değildir" dedi.
17.06.2022 Sağlık
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet!
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet! Glüten proteinine bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan çölyak hastalığı, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Hastalığın genetik olarak duyarlı kişilerde her yaşta ortaya çıkabildiğini belirten uzmanlar, bazı bireylerde yıllarca hiç belirti vermemesi veya çok hafif seyretmesi nedeniyle uzun yıllar fark edilemeyebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, tüm dünyada çok yaygın görülen çölyak hastalığının tedavisi için ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyet uygulanmasını tavsiye ediyor. Peki, Çölyak hastalığı belirtileri ne? Çölyak hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Çölyak hastaları hangi besinleri tüketebilir? Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent anlattı.
7.04.2022 Sağlık
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın!
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın! En sık görülen kadın hastalıkları arasında yumurtalık kisti, çikolata kisti, miyom, adet düzensizliği, rahim ve rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri, idrar kaçırma, HPV bulunuyor. Ciddi hastalıklara maruz kalan tüm kadınların, en doğru ve güvenilir yöntemlerle tedavisinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ateş Karateke ve Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, kadın hastalıkları ve kanserleri hakkında bilgi verdi.
22.03.2022 Sağlık
Miyomlar kısırlık nedeni midir?
Miyomlar kısırlık nedeni midir? Miyomlar her üç kadından birinde görülüyor! Genellikle genetik yatkınlık ve östrojen nedeniyle ortaya çıkan miyomlar gebelik gibi östrojenin yükseldiği durumlarda daha da büyüyor. Miyomların hepsinin kısırlığa (infertilite) neden olmadığını belirten Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Deniz Ulaş miyomlar hakkında merak edilenleri anlattı.
26.01.2022 Sağlık
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun!
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun! Kadınların sık yaşadığı problemler arasında, pelvik ağrılar, vajinal akındı, adet düzensizliği ve cinsel sorunlar başta geliyor. Türkiye'de her 10 kadından 1'i ise cinsel ilişkiye girememe, orgazm olamama sorunu yaşıyor. Ancak kadınların pek çoğu tarafından ihmal edilen bu sorunlar, yıllar geçtikçe içinden daha da çıkılamaz bir probleme dönüşebilir. Kaç yaşında olursanız olun hem cinsel hayatı etkileyen hem de genel sağlık durumunu etkileyen jinekolojik problemler için mutlaka uzman desteği almak önemli. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer kadınlarda sık görülen jinekolojik sorunları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
22.01.2022 Sağlık
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi Polikistik over sendromunda hastalığın zeminini oluşturan nedenlere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Beslenme Uzmanı Uzm. Diyetisyen Yasemin Bekmezci, polikistik over sendromu tedavisinde uygulanan bağırsak terapisi hakkında merak edilenleri sizin için anlattı.
13.01.2022 Sağlık
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor!
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor! Dünya üzerinde iyot eksikliği problemi yaşayan 30 milyon insan olduğunu ve bu durumun beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “İyot eksikliğinin önlenmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gereklidir. Brokoli, turp, şalgam, kara lahana, ıspanak, soya fasulyesi, karnabahar gibi besinleri iyot eksikliği olan bireyler kullanmamalıdır. Balık, taze meyve ve sebze, deniz yosunu ve süt ve süt ürünleri ise iyot bakımından zengin gıdalardır” dedi.
3.12.2021 Sağlık
Atatürk neden öldü? Atatürk’ün hastalığı siroz nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir?
Atatürk neden öldü? Atatürk’ün hastalığı siroz nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir? Atatürk neden öldü, Atatürk hastalığı neydi? Soruları günün anlamı nedeniyle en çok sorgulanan sorulardan oldu. 10 Kasım Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün üzerinden 83. yıl geçti. Ulusal yas günümüzde vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Atatürk’ün hastalığı sirozu araştırmaya başladı. Peki, Siroz hastalığı nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir?
10.11.2021 Gündem
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir 21 Ekim Küresel İyot Eksikliği gününde İyot tüketiminin önemi hakkında bilgiler veren Endokrinoloji uzmanı Dr. Cafer Kaya, yeterli iyot alımının çocukların zeka gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Kaya, Dünyada iyot eksikliği nedeniyle yeterli seviyede zeka gelişimini tamamlamamış yaklaşık 30 milyon çocuk olduğunun altını çizdi.
21.10.2021 Sağlık
Menopoz dönemine ilişkin açıklama
Menopoz dönemine ilişkin açıklama Kadın Doğum ve Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşe Parlakgümüş, "Her 100 kadından birinin yaşadığı erken menopozun seyrini yavaşlatmak ve menopozun etkilerini minimize etmek mümkün." diyerek menopoz dönemine ilişkin önemli bilgiler verdi.
18.10.2021 Sağlık
Uzmanı uyardı: Her yumurtalık kisti takip edilmeli
Uzmanı uyardı: Her yumurtalık kisti takip edilmeli Yumurtalık kistlerinin sanılanın aksine çoğu kadın tarafından fark edilmediğini belirten Doç. Dr. Lebriz Hale Aktün, “Çoğu zararsız ve kendiliğinden geçmesine rağmen büyüyüp problemlere neden olmayacağından emin olmak için her kist takip edilmelidir. Kist büyüyüp belirti verdiğinde adet düzensizliği, idrar yolu ve sindirim sistemi hastalıkları, karında şişlik ve ağrı görülür. Bu belirtilere kilo alma, mide bulantısı ve kusma eşlik edebilir. Kısırlık söz konusuysa over kistleri, temelde yatan nedenlerden biri olarak akla gelir” dedi.
4.10.2021 Sağlık
Kadınların yüzde 30’unda kısırlık nedeni: Çikolata Kisti
Kadınların yüzde 30’unda kısırlık nedeni: Çikolata Kisti Kadınlar arasında yaygın şekilde görülen endometriozis, bilinen adıyla “çikolata kisti”, kadınların yüzde 30’unda infertilite (kısırlık) nedeni. Kimi kadınlarda hiçbir belirti vermezken kimilerinde dayanılmayacak sancılara sebep olan ve bebek isteği duyan kadınların hikâyesinde “gebe kalamama” ile kendini gösteren çikolata kisti tedavi edilmemesi durumunda olumsuz tablolara neden olabiliyor.
1.10.2021 Sağlık
Yanlış doğum kontrol yöntemi gebeliğe yol açabilir
Yanlış doğum kontrol yöntemi gebeliğe yol açabilir Doğum kontrol yöntemlerinin doğru kullanılmasının önemine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Yalım, “Halk arasında sıkça kullanılan doğum kontrol yöntemleri genellikle yanlış kullanım nedeniyle istenmeyen gebeliklere neden oluyor” dedi.
8.09.2021 Sağlık
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor!
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor! Son yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu konu ile ilgili bilgilerden en günceli ise endokrin bozucuların cilt sağlığına etkileri, özellikle de bu maddelerin akne oluşumu ve şiddetinde önemli bir etken olduğu konusu ile ilgili…
5.09.2021 Sağlık
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir!
İnsülin direncine dikkat! Bel ölçünüz sinyal veriyor olabilir! Sağlıklı insanda her gıda alımı sonrası, pankreas alınan besinleri enerjiye dönüştürmek için insülin üretiliyor. Egzersizden uzak, hareketsiz bir yaşam tarzı ve fazla kalori içeren diyetle beslenme gibi çevresel faktörler, insülinin vücut tarafından kullanılmasına engel oluyor ve vücut insülini verimli kullanamıyor. Peki insülün direncini kırmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş, insülin direnci ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
5.09.2021 Sağlık
Graves hastalığı belirtileri nelerdir?
Graves hastalığı belirtileri nelerdir? Tiroitlerin fazla çalışmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir hastalıktır. Tedavisi için ise uygulanabilecek olan çeşitli yöntemlerin olduğu bilinmektedir. Kanda bulunan tiroid hormonlarının seviyesini düşürmek için kullanılan ilaçlar tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Tiroit hastalıkları hakkında bilinmesi gereken her şey
Tiroit hastalıkları hakkında bilinmesi gereken her şey Kilo verememe, halsizlik, depresyon ve aşırı uyku… Birbiriyle ilgisiz gibi görünen bu sağlık sorunlarının ortak noktası, boynumuzda bulunan, 25-40 gram ağırlığında ve bir kelebek görünümünde olan tiroit bezi… Bu bezden salgılanan hormonlar; nefes alış verişinden kalp hızına, merkezi sinir sisteminden kas gücüne, vücut ısısı ve kolesterol seviyelerine kadar birçok hayati fonksiyonu düzenliyor. Ancak tiroit hastalıklarıyla ilgili yaşanan kavram karmaşasından dolayı her şikayetin tiroit fonksiyonlarına bağlandığına dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Şimşek, “Kimi hasta gereğinden fazla tetkik yaptırıyor, kimisi ise takip edilmesi gerektiği halde kontrole gitmiyor. Oysa tiroit bezlerinin az ya da çok çalıştığı durumların zamanında tespiti ile çok ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmek mümkün” diyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Şimşek, tiroit hastalıkları hakkında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
30.08.2021 Sağlık
Polikistik Over Sendromu anneliğe engel değil!
Polikistik Over Sendromu anneliğe engel değil! Polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yüzde 10-20’sinde polikistik over sendromunun görüldüğünü söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman hastalığın, sağlıklı bir yumurtlamanın olmaması, adet düzensizliği, tüylenme şikâyetleri ve kısırlık (infertilite) gibi sorunları da beraberinde getirdiğini söylüyor. Ancak bu sorunu yaşayanlar tüp bebek ile anne olabiliyor.
15.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Adet Düzensizliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki adet düzensizliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.