Adalet Divanı

Adalet Divanı

Son dakika Adalet Divanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Adalet Divanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Adalet Divanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Adalet Divanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan adalet divanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 685 adalet divanı haberi bulunmuştur. Tüm adalet divanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün grubunu kapsıyor
Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! 54 ürün grubunu kapsıyor Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin 54 ürün grubunda İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı aldığını duyurdu.
9.04.2024 Gündem
MGK'dan terörle mücadele vurgusu: Bölgemizde terör örgütleri ve destekçilerine yer yok
MGK'dan terörle mücadele vurgusu: Bölgemizde terör örgütleri ve destekçilerine yer yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızı ve temsilciliklerimizi hedef alan saldırılarının yakından takip edildiği belirtilmiştir" denildi.
4.04.2024 Gündem
Dışişleri'den İsrail'e Şifa Hastanesi tepkisi: Bu suçları işleyen herkes yargılanacak
Dışişleri'den İsrail'e Şifa Hastanesi tepkisi: Bu suçları işleyen herkes yargılanacak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gazze’deki Şifa Hastanesi’nden gelen görüntüler, İsrail’in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde yok etmeyi hedeflediğinin delilidir." ifadeleri yer aldı.
1.04.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gazze' açıklaması: 151 gündür asrın barbarlığına şahidiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gazze' açıklaması: 151 gündür asrın barbarlığına şahidiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Batılı güçlerin de sınırsız desteğiyle Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi, Filistin halkına yönelik apaçık bir soykırım uygulamaktadır. Netanyahu ve cinayet ortakları döktükleri her damla kanın hesabını hukuk ve maşeri vicdan önünde mutlaka verecektir” dedi.
5.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB 18’inci Konferansı’nda konuştu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB 18’inci Konferansı’nda konuştu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde düzenlenen İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi (İSİPAB) 18’inci Konferansı’nda konuştu.
5.03.2024 Gündem
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail'in suçlarını başka devlet işlese her türlü yaptırımla karşılaşırdı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail'in suçlarını başka devlet işlese her türlü yaptırımla karşılaşırdı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in suçları arasında savaş suçları ve soykırım olduğunu belirterek, "Uluslararası topluluğun ateşkes çağrısına rağmen, iki devletli çözüme yönelik çağrılara rağmen herhangi bir etkisi olmadı İsrail üzerinde. Eğer başka bir ülke böyle bir suç işlemiş olsaydı kesinlikle her türlü yaptırımla karşılaşırdı" dedi.
1.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'dan dünyaya seslendi: Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözler eylemle desteklenmedikçe ne Filistin'deki zulmü durdurmanın, ne de uluslararası sisteme güveni yeniden inşa etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Uluslararası toplum Filistin halkına borcunu ancak Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ödeyebilir. Bunun için 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin Devleti'nin teşekkülü sağlanmalı. Bu maksatla garantörlüğü de içerecek şekilde sorumluluk almaya Türkiye olarak hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
1.03.2024 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. Kent uzlaşması dedikleri ülkemize karşı beşinci kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır" dedi.
29.02.2024 Gündem
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Gündem
Gazze’de acı bilanço: Can kaybı en az 28 bin 858
Gazze’de acı bilanço: Can kaybı en az 28 bin 858 İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı en az 28 bin 858’e, yaralı sayısı ise 68 bin 667’ye yükseldi.
17.02.2024 Dünya
F-16, F-35, Eurofighter ve S-400! MSB kaynakları açıkladı: Herhangi bir şarta bağlı değil
F-16, F-35, Eurofighter ve S-400! MSB kaynakları açıkladı: Herhangi bir şarta bağlı değil Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin ABD’den tedarik edeceği 40 adet F-16 blok 70 ve 79 adet modernizasyon kitine dair merak edilen tüm soruları cevapladı. MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, "Bazı Yunanistan kaynaklı haber sitelerinde iddia edildiğinin aksine F-16 tedariki ve modernizasyonu konusu herhangi bir şarta bağlı değildir." denildi.
1.02.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başarısızlar gönderilmeli, başaracak olan vatan, millet ve Mersin sevdalıları şehremini vazifesini üstlenmelidir. Artık beceriksizlere kapıyı göstermeliyiz. İş bilmeyenlere, üretmeyenlere, insanımıza dokunamayanlara, Mersin'i tanımayanlara, akıntının tersine kürek çekenlere 'uğurlar olsun' demeliyiz. Gün doğmuş, vakit gelmiştir. Mersin için ümitler yeşermiş, huzur meşalesi yakılmıştır. Mersin bizim, Türkiye hepimizindir" dedi. 
28.01.2024 Gündem
İsrail soykırımla yargılanacak mı, İsrail soykırımdan yargılanacak ne demek? İsrail Filistin arasında ateşkes var mı? BUNDAN SONRA NE OLACAK
İsrail soykırımla yargılanacak mı, İsrail soykırımdan yargılanacak ne demek? İsrail Filistin arasında ateşkes var mı? BUNDAN SONRA NE OLACAK Güney Afrika’nın soykırım suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'nda (ICJ) açtığı davada ara karar çıktı. İsrail’in Gazze'deki soykırım eylemlerini engellemek için tüm önlemleri almasının zorunlu olduğuna hükmetti. Kararda, İsrail'in, kendisine bağlı güçlerin Gazze’de soykırım yapmayacağını garanti etmesi gerektiğini vurgulandı. Söz konusu gelişmenin ardından İsrail soykırımla yargılanacak mı, İsrail soykırımdan yargılanacak ne demek? Sorularının yanıtı sorgulanmaya başlandı.
27.01.2024 Gündem
İhtiyati tedbir nedir? Hukukta ihtiyati tedbir ne demek, İsrail ihtiyati tedbir kararı ne oldu? Lahey Adalet Divanı İsrail açıklaması
İhtiyati tedbir nedir? Hukukta ihtiyati tedbir ne demek, İsrail ihtiyati tedbir kararı ne oldu? Lahey Adalet Divanı İsrail açıklaması Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasında ihtiyati tedbir talebine ilişkin kararını açıkladı. Söz konusu kararın ardından “İhtiyati tedbir nedir? Hukukta ihtiyati tedbir ne demek, Gazze’de ihtiyati tedbir kararı alınınca ne olur, uluslararası adalet divanı kararları bağlayıcı mı?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Lahey İsrail davası sonucu ne oldu?
26.01.2024 Gündem
Uluslararası Adalet Divanı İsrail kararı! Lahey İsrail davası sonucu ne oldu, Uluslararası Adalet Divanı kararları bağlayıcı mı? Uluslararası Adalet Divanı nedir?
Uluslararası Adalet Divanı İsrail kararı! Lahey İsrail davası sonucu ne oldu, Uluslararası Adalet Divanı kararları bağlayıcı mı? Uluslararası Adalet Divanı nedir? Lahey Adalet Divanı İsrail kararı merak ediliyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasında karar açıklandı. Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de yaşanan insani trajedinin son derece farkında olduğunu ve can kayıplarından derin endişe duyduğunu bildirdi. Öte yandan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel ve beraberindeki heyet, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail'e karşı açtığı "soykırım" davasını takip için Lahey'e gitmişti. Peki, Lahey İsrail davası sonucu ne oldu, Uluslararası Adalet Divanı kararları bağlayıcı mı? Uluslararası Adalet Divanı nedir? Lahey İsrail kararı ne oldu? İşte Uluslararası Adalet Divanı İsrail kararı…
26.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: UAD'nin ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşılıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: UAD'nin ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşılıyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası Adalet Divanında Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorum. Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz."
26.01.2024 Gündem
İsrail kararına Türkiye'den peş peşe tepkiler! 'Harekete geçilmeli'
İsrail kararına Türkiye'den peş peşe tepkiler! 'Harekete geçilmeli' İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçuyla yargılanacak. Tarihi karara Türkiye'den de peş peşe tepkiler geldi.
26.01.2024 Gündem
Soykırım davasında tarihi karar: İsrail yargılanacak
Soykırım davasında tarihi karar: İsrail yargılanacak  Uluslararası Adalet Divanı, Soykırım Sözleşmesi maddelerindeki fiillerin işlenmesini önlemek için İsrail’in ihtiyati tedbirler alması gerektiğine karar vererek davanın esastan görülmesine hükmetti. UAD ayrıca ihtiyati tedbirlerle ilgili İsrail’e rapor sunması için 1 ay süre verdi.
26.01.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin F-16 kararını bekliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin F-16 kararını bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e açılan soykırım davasına ilişkin çıkacak kararla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğrusu biz çıkacağını bekliyoruz. Gerek Adalet Divanı'nda, gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Biz bugün o kararı bekliyoruz" dedi. Erdoğan, yerel seçimle ilgili de "İnanıyorum ki, 31 Mart akşamı Murat Kurum'la yeniden İstanbul'u yaşayacağız" ifadelerini kullandı. F-16'larla ilgili soruya ise, "Şu anda bir gün önce Biden o da yazılı bir adeta talimatla tüm gerek temsilciler meclisine, gerek diğer meclise hepsine gönderdi ve onların da bir an önce bunu meclislerinden çıkarması talebini onlara ifade etti, söyledi. Orayı da bekliyoruz" diye konuştu.  
26.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.
25.01.2024 Gündem
Uluslararası Adalet Divanı, kararını halka açık oturumda duyuracak
Uluslararası Adalet Divanı, kararını halka açık oturumda duyuracak Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Uluslrarası Adalet Divanı’nda açtığı soykırım davasında Güney Afrika Perşembe günü iddialarını ortaya koydu, İsrail ise dün savunmasını yaptı. Mahkeme, dün davayla ilgili görüşmelere başlayacağını duyurdu.
13.01.2024 Dünya
Türkiye'den, İsrail Dışişleri Bakanı'nın 'sözde Ermeni soykırımı' iddiasına yanıt
Türkiye'den, İsrail Dışişleri Bakanı'nın 'sözde Ermeni soykırımı' iddiasına yanıt Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın sözde Ermeni soykırımı iddiasına ilişkin, "İsrail hükümeti üyelerinin, dikkatleri işledikleri suçlardan başka yöne çekme çabaları sonuç vermeyecektir" dedi.
12.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim ve Ankara adayı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim ve Ankara adayı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Ocak'ta yapılması planlanan aday tanıtımlarıyla ilgili, "Bu hafta da büyük ihtimalle Pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız. Şu anda ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor ve pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz" dedi. İngiltere ve Amerika'nın Yemen'e yönelik başlattığı saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orantılı bir eylem söz konusu değil. Bu yapılanların hepsi de orantısız güç kullanımıdır. Bu orantısız güç kullanımını şu anda Amerika aynı şekilde İsrail Filistin'de de yapmakta" ifadelerini kullandı. 
12.01.2024 Gündem
İsrail’in soykırım duruşması, internetten canlı olarak yayınlanacak
İsrail’in soykırım duruşması, internetten canlı olarak yayınlanacak Güney Afrika’nın İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açtığı ‘soykırım’ başvurusunda yer alan İsrail'e karşı 'geçici önlemler alınması' konusu, 11-12 Ocak tarihlerinde halka açık ve web üzerinden canlı yayın duruşmalarında görüşülecek.
4.01.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Adalet Divanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki adalet divanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.