Açılım

Açılım

Son dakika açılım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan açılım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını açılım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Açılım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan açılım gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.583 açılım haberi bulunmuştur. Tüm açılım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Binom Açılımı Nedir? Binom Açılımı Formülleri Ve Örnekleri...
Binom Açılımı Nedir? Binom Açılımı Formülleri Ve Örnekleri... Matematik 2 kategorisinin içinde yer alan ve AYT konularına da dahil edilen binom açılımı, matematiğin temeli olan formüle dayalı olan nadir konular arasında yer alır. YKS adayı, lise 3 ve 4. sınıf öğrencilerin ve öğrencilerin işlediği konular arasında yer alır.
11.01.2024 Gündem
realme'nin Kurucusu ve CEO'su Sky Li'den Açık Mektup: “Make It Real”
realme'nin Kurucusu ve CEO'su Sky Li'den Açık Mektup: “Make It Real” realme'nin kurucusu ve CEO'su Sky Li, 2024 yılının başında açık bir mektup yayınlayarak bu yılın realme için marka değişim yılı olacağını duyurdu. Mektup, realme'nin yeni misyonunu, marka konumlandırmasındaki ve marka ruhundaki dönüşümü açıklığa kavuşturdu. Sky Li, realme'nin stratejik gelişimi temelinde, “fırsat odaklı” bir marka olmaktan ziyade “marka odaklı” olmaya evrileceğini söyledi.
5.01.2024 Advertorial
Özdeşlikler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
Özdeşlikler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Matematiğin birçok farklı alanında kullanılan en önemli konular içerisinde özdeşlikler gelir. Özellikle 8 sınıf Öğrenciler ile başlayan bir yoğun dönem öne çıkar. Diğer yandan farklı sınavlar için yine öğrencilerin karşısına çıkan yaygın konular arasında olduğunu söylemek mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
MİT'ten nokta operasyon! Terörist Şirvan Hasan etkisiz hale getirildi.
MİT'ten nokta operasyon! Terörist Şirvan Hasan etkisiz hale getirildi. Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularından Şirvan Hasan'ı, Suriye Deyrizor'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.
17.12.2023 Gündem
Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın güneş paneli açılım testleri ilk kez görüntülendi
Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın güneş paneli açılım testleri ilk kez görüntülendi Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın güneş paneli açılım testleri, TUSAŞ’ta bulunan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi'nde görüntülendi.
2.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği ve vize serbestisi açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği ve vize serbestisi açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede birçok önemli görüşmede bulundu. Erdoğan zirve sonrası dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı.
13.07.2023 Gündem
Arap medyası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı yazdı! Türk dizileri, CIA ve FBI ayrıntısına yer verildi
Arap medyası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı yazdı! Türk dizileri, CIA ve FBI ayrıntısına yer verildi 'NATO Zirvesi Türkiye yüzünden başarısız' diyen Yunan medyası Ankara'nın hamlesini skandal başlıklarla gördü, Londra merkezli Suudi Arabistan gazetesi ise 'Türkiye'nin sır küpü' Hakan Fidan' başlığıyla uzun bir analiz yayımladı.
18.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler ile iftar programında konuştu. Seçim mesajı veren Erdoğan, "14 Mayıs'ta milletimin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Dalga dalga büyüyen bir zaferin ayak seslerini duyuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın cemresi, sadece gönüllere değil aynı zamanda sandığa da düşmüştür" dedi.
4.04.2023 Gündem
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Asgari ücret beklentiyi karşılamadı
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Asgari ücret beklentiyi karşılamadı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, "Asgari ücretin yürürlükte kalacağı dönem boyunca meydana gelecek fiyat artışlarının gerisinde kalması söz konusudur. Kamuoyunun beklentisi maalesef karşılanmamıştır" dedi.
22.12.2022 Ekonomi
Spor Bakanı Kasapoğlu: Bir devrim yazdık ve o devrimle üniversite harçlarını tarihe gömdük
Spor Bakanı Kasapoğlu: Bir devrim yazdık ve o devrimle üniversite harçlarını tarihe gömdük Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, an itibariyle başvuru yapan gençlerin tamamının GSB yurtlarına yerleştiğini kaydederken, ‘’Devletimiz GSB Yurtları çatısı altına girmek isteyen hiçbir gencini dışarda bırakmadı’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, son 4 senede milli sporcuların sporcularımız, 19 bin 620 madalya elde ettiğini bildirdi.
7.12.2022 Diğer Sporlar
Günseli Kato'nun o sözlerine ünlülerden tepki yağdı!
Günseli Kato'nun o sözlerine ünlülerden tepki yağdı! Bir televizyon programına katılan sanatçı Günseli Kato, “Kadın çocuk doğurmuyorsa eksiği vardır. Kadının kadın olması için çocuk doğurması gerekir” ifadelerini kullandı. Kato’nun bu sözlerine sanat dünyasının ünlü isimleri tepki gösterdi.
21.11.2022 Magazin
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alacak! İşte başvuru şartları! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere 10 sözleşmeli bilişim uzmanı ile 34 sözleşmeli programcı ve 11 sözleşmeli çözümleyici alınacak. Peki, SGK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? SGK personel alımı başvuru şartları ne? İşte SGK personel alımı başvuru şartları!
10.11.2022 Personel Alımı
Bakan Akar: Türkiye ve Malezya, stratejik önemi haiz iki ülkedir
Bakan Akar: Türkiye ve Malezya, stratejik önemi haiz iki ülkedir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye ve Malezya, Asya'nın batı ve doğu kanatlarında yer alan stratejik önemi haiz iki ülkedir. Bu açıdan, ülkelerimiz arasındaki iş birliğini küresel barış ve istikrara katkı için daha da güçlendirmeye kararlıyız" dedi. 
13.09.2022 Siyaset
İYİ Parti'de, 'HDP'ye bakanlık verilebilir' istifası
İYİ Parti'de, 'HDP'ye bakanlık verilebilir' istifası İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine tepki göstererek, partisinin il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
7.09.2022 Siyaset
Bakan Özer: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden 8 bin 269 ürünümüz tescil edildi
Bakan Özer: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden 8 bin 269 ürünümüz tescil edildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yılbaşında 7 bin 500 ürünün tescilinin alınması konusunda hedef koyduklarını belirterek, “Şu an 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ürün tescili yapılan ürün sayısı, 8 bin 269'dur. bu süreçler otuz kırk yıl önce yapılmış olsaydı Türkiye'nin gelebileceği rekabet gücünün ne kadar kuvvetli olacağını düşünün” dedi.
16.08.2022 Siyaset
Bakan Özer: Türkiye için çok kritik bir proje
Bakan Özer: Türkiye için çok kritik bir proje Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çatalca’daki Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi'nin açılışında, “Köy Yaşam Merkezi'ni her açıdan bakanlığımızdaki bir birim kontrol ve koordine edecek. Bu gerçekten Türkiye için çok kritik bir proje ve bunun çok başarılı olması lazım. Onun için el birliğiyle inşallah bu projeleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız” dedi.
29.07.2022 Siyaset
Women-20 Zirvesi TİKAD'ın Türkiye delegasyonu başkalığında Endonezya’da gerçekleşti
Women-20 Zirvesi TİKAD'ın Türkiye delegasyonu başkalığında Endonezya’da gerçekleşti G20 Türkiye dönem başkanlığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri ve diğer ülke liderlerini ikna etmesi sayesinde 2015 yılında G20 bünyesinde kurulan Women- 20 (W20) açılım grubu, her yıl G20 ülkelerinin dönem başkanlıklarına paralel olarak ilerliyor. Bu yıl G20 dönem başkanlığını yürüten Endonezya’da Temmuz ayında yapılan W20 Zirve’sinde Türkiye Delegasyonu Başkalığını Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) üstlendi. G20 üyesi ülkelerin kadın temsilcileriyle bir yıl boyunca yürütülen ortak çalışmaların neticesinde liderlere sunulacak ortak metin Endonezya’da yapılan W20 Zirvesi’nde tamamlandı.
25.07.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahran dönüşü flaş açıklamalar: Amerika askerini çeksin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahran dönüşü flaş açıklamalar: Amerika askerini çeksin! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran'daki tarihi zirve dönüşü çok önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Şu anda terör örgütü, Fırat’ın doğusunda özellikle petrol kuyularını emiyor, sömürüyor; ondan sonra rejime de satıyor" dedi. "Amerika’nın oradaki elemanları terör örgütü mensuplarına eğitim yaptırıyor. Bu eğitim esnasında rejimin bayrağını da orada bunlar dalgalandırıyorlar" diyen Erdoğan, "Burada da kalkıp rejimin bayrağını orada dalgalandırmakla acaba Türk ordusunu aldatır mıyız diye düşünüyorlar. Bunu yemezler" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Amerika şu anda bir defa Fırat’ın doğusunu terk etmek durumunda. Astana sürecinden çıkan tespit bu. Diyorlar ki, Fırat’ın doğusundan Amerika askerini çeksin" diye konuştu.
20.07.2022 Siyaset
PKK'nın sözde Karadeniz açılım grubuna büyük darbe: Bulundu, yakalandı, yok edildi!
PKK'nın sözde Karadeniz açılım grubuna büyük darbe: Bulundu, yakalandı, yok edildi! Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu bölücü terör örgütü PKK'nın sözde Karadeniz açılım grubuna büyük darbe vuruldu. Bulundu, yakalandı, yok edildi" dedi.
20.07.2022 Gündem
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor Zengin müfredatla dünya standartlarında çağdaş medya eğitimi verecek olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencileriyle buluşmaya hazır. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ders başı yapacak öğrenciler, geleceğin medyasını şekillendirecek yetkin elemanlar olarak yetiştirilecek.
30.06.2022 Eğitim
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor MEB'den son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiriyor. Eğitimde yeni yaz okulu dönemi başlıyor. Öğrenciler ve öğretmenler ücretsiz eğitim görecek. Yaz tatilinde dil eğitiminin detayları belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili detayları açıklayarak, "Biliyorsunuz yabancı dille ilgili bizim ülkemizin bir sıkıntısı var. Artık bunu kırmak istiyoruz. Bunun ilgili çalışmalarımız nihayetlendi. Metadolojiyi değiştireceğiz, öğretme yaklaşımını değiştireceğiz. İnşallah bunu ilk olarak da yaz okullarında deneyeceğiz. Yaz okullarında almış olduğumuz geri beslemelerle birlikte inşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılında bu kazanımları elde ettiğimiz bulguları eğitim sistemine dahil edeceğiz. Bunu ilk defa yapacağız. İngilizce çok iyi öğretilen okullarımız var. Şu an İngilizce ile başlıyoruz sonra Arapçayı dahil edeceğiz. Fransızca, Almanca ile ilgili yaklaşımları geliştireceğiz. Ama öncelikle büyük öğrenci kitlesinin almış olduğu İngilizce problemini halletmemiz gerekiyor. İngilizce öğretilen çok iyi okullarımız var. Yani tüm eğitim sistemiyle ilgili matematikle ilgili kronik bir problememiz yok. Ama biz istiyoruz ki tüm okullarımızda matematikle ilgili güçlü bir eğitim olsun. Eğitimde fırsat eşitliği dediğimiz şey o. İyiye herkesin erişimini artırmak. Sadece belli dar alanlarda, belli okullarda nitelikli eğitime değil tüm okullarımızda bu nitelikli eğitime erişimi artırmak. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Türkiye'nin istediği noktasında ücretsiz bir şekilde bu yaz okullarından faydalanabilirler. Belki önümüzdeki günlerde yaz okullarıyla ilgili seçenekleri de artırabiliriz." ifadelerini kullandı.
25.06.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! Yaz tatili öncesi flaş karar, 81 ilde geçerli, 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, ilk kez...
MEB son dakika duyurdu! Yaz tatili öncesi flaş karar, 81 ilde geçerli, 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milyonlarca öğrenciye güzel haber. 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencileri ilgilendiriyor. İlk kez uygulanacak. Bakan Özer 'kronik bir problem' diyerek duyurdu ve detayları paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çankırı'da anaokulunun açılış töreninden yaptığı açıklamada, "4. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilerimizi oyun kıvamındaki matematik seferberliğiyle yaz okulunda buluşturuyoruz. Dördüncüsü yıllardan beri kronik bir problem olan yabancı dille, İngilizce ile ilgili, bunu çözmek için İngilizce yaz okulunu açıyoruz" dedi.
3.06.2022 Eğitim
LGS sınavı ile ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama! Yıllar sonra bir ilk...
LGS sınavı ile ilgili Bakan Özer'den flaş açıklama! Yıllar sonra bir ilk... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'ye girecek öğrencilere başarılar dileyerek, "Covid-19 salgınından sonra ilk defa öğrencilerimiz maskesiz bir şekilde sınava girecek. İnşallah, bu defa maskesiz olduğu için çok daha rahat bir şekilde sınav sürecini geçirecekler" dedi.
3.06.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarih vererek duyurdu. Milyonlar bekliyordu. Detaylar netleşti. Bakan Özer yüz yüze eğitim ve bakanlık faaliyetleri ile ilgili sıklıkla kamuoyunu bilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Özer yeni açıklamasında öğretmen adaylarının merak ettiği, 'Öğretmen atamaları yapılacak mı?' sorusuna yanıt verdi. Atam takvimi ile ilgili detayları paylaşarak kontenjanlar ile ilgili bilgi verdi. Yaz okulları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özer iki açılım yaptıklarını söyleyerek detayları paylaştı.
23.05.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Anlaşma sağlandı, 5 milyar dolarlık hedef
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Anlaşma sağlandı, 5 milyar dolarlık hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya Devlet Başkanı Duque ile ikili görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. "Türk ve Kolombiyalı iş insanları arasındaki temasın artırılmasını destekliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmaktır" ifadelerini kullandı.
20.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Açılım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki açılım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.