Dış Ticaret

Dış Ticaret

Son dakika dış ticaret haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dış ticaret ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dış ticaret haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dış Ticaret

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dış ticaret gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.934 dış ticaret haberi bulunmuştur. Tüm dış ticaret haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
İsrail'le ihracat kısıtlması! Bakanlıktan açıklama geldi
İsrail'le ihracat kısıtlması! Bakanlıktan açıklama geldi Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesabından İsrail'e ihracat kısıtlaması ile ilgili açıklama metni yayımladı.
16.04.2024 Ekonomi
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek BIST 100 Endeksi günü 9.618 puandan tamamlayarak yeni rekora imza attı. Günlük kazanç yüzde 5.5’e yaklaştı. Borsada işlemler bayram öncesi pazartesi ve salı da sürecek.
6.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı
Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Bu yıl OVP’de öngördüğümüz 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık bekliyoruz" dedi.
5.04.2024 Ekonomi
Deniz ticaretinde rekor! Bakan Uraloğlu açıkladı
Deniz ticaretinde rekor! Bakan Uraloğlu açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk çeyreğinde yaşanan ekonomik iyileşmenin ticari hayata yansımaya başladığını belirterek, 2024 yılı ilk çeyreğinde limanlarda elleçlenen yük miktarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 artarak 134 milyon 327 bin 597 tona yükseldiğini bildirdi. Uraloğlu, limanlarda elleçlenen konteyner miktarının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,9 gibi rekor bir oranda artarak 3 milyon 350 bin 817 TEU’ya ulaştığını açıkladı.
3.04.2024 Ekonomi
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten?
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten? Şanlıurfa seçim sonuçları belli oluyor. Saat 20.00 itibariyle sandıkların 19,5'i açıldı. AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ün oy oranı yüzde 35,05, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın oy oranı yüzde 36,64 oldu. Resim sonuçları henüz gelmemişken Mehmet Kasım Gülpınar’ın kim olduğuna dair araştırmalar hızlandı.
31.03.2024 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın alımı için kritik karar Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'a yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti.
27.03.2024 Ekonomi
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024 Ekonomi
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile iki ülke arasında STA müzakerelerinin yeniden başlandığını dile getirdi.
21.03.2024 Ekonomi
Reina’nın işletmecisi hakkında iflas kararı
Reina’nın işletmecisi hakkında iflas kararı 2017 yılında 39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina gece kulübünün işletmecisi Mehmet Koçaslan’ın sahibi olduğu Antik Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi hakkında iflas kararı verildi.
14.03.2024 Ekonomi
Reina’nın sahibi hakkında flaş gelişme! Mahkeme kararını verdi
Reina’nın sahibi hakkında flaş gelişme! Mahkeme kararını verdi 2017 Yılında 39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina gece kulübünün işletmecisi Mehmet Koçaslan’ın sahibi olduğu Antik Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi hakkında İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi şirketin iflasına karar verdi.
14.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecine ilave katkı sağlayacak
Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecine ilave katkı sağlayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca açıklanan ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3'ün altına gerileyecektir" dedi
12.03.2024 Gündem
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'nin cari açığı Ocak ayında 10,4 milyar dolardan 2,5 milyar dolara geriledi.
12.03.2024 Ekonomi
Adana'da ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 68 oldu
Adana'da ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 68 oldu Adana Ticaret Odası, (ATO) Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) ait Adana verilerini paylaştı. Aktarılan verilere göre Ocak 2023’te Adana ihracatının, ithalatı karşılama oranı %68,8 oldu.
4.03.2024 Adana
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: İhracattan büyümeye pozitif katkı bekliyoruz
Bakan Şimşek: İhracattan büyümeye pozitif katkı bekliyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ve şubatta dış ticaret açığında yıllık iyileşmenin toplam 13,2 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Ekonomide dengelenme devam ediyor. İlk çeyrekte net ihracattan büyümeye pozitif katkı bekliyoruz." ifadesini kullandı.
2.03.2024 Ekonomi
Bakan Bolat: Cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık
Bakan Bolat: Cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık Ticaret Bakanı Bolat, "Şubat ayı ihracatımız yüzde 13,6 artış ile 21,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylece cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Dış ticaret ilişkileri ADASO'da görüşüldü
Dış ticaret ilişkileri ADASO'da görüşüldü Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ve beraberindeki heyetin katılımıyla Adana Sanayi Odası’nda Türkiye-Kosova ikili ticari ilişkilerin görüşüldüğü toplantı düzenlendi.
18.02.2024 Adana
Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatı! Bakan Bolat: İki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır
Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatı! Bakan Bolat: İki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Türkiye ve Macaristan arasında düzenlenen ortak JETCO mutabakat zaptının ilk toplantısında konuşarak, “İkili ticaretimizin 4 milyar dolara çıkarmış bulunuyoruz. İki ülke devlet başkanı ve başbakanının ortaya koyduğu yıllık 6 milyar dolar ticaret hedefinde çok kısa bir sürede ulaşacağız. Özellikle Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatının bu yıl başlayacak olması, iki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır” dedi.
15.02.2024 Ekonomi
İsrail'i şok eden F-35 kararı! Hollanda mahkemesi kararını verdi
İsrail'i şok eden F-35 kararı! Hollanda mahkemesi kararını verdi Hollanda Temyiz Mahkemesi, Hollanda hükümetinin İsrail’e F-35 savaş uçağı parçalarını ihracatını durdurmasına yönelik karar verdi.
12.02.2024 Dünya
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60'ı ihracat desteklerine ödeniyor. 2024 bütçemizde de ihracat desteklerini yüzde 110 oranında artırarak inşallah siz değerli ihracatçılara sunacağız" dedi.
5.02.2024 Ekonomi
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlanılan Tarımsal Üretim Planlaması projesi ile hem üreticinin hem de ülkenin kazanacağı vurgulanarak ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler ile küresel iklim değişikliği ve su kısıtının planlı üretimi zorunlu hale getirdiği vurgulandı.
5.02.2024 Adana
Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki gerileme programın çalıştığını teyit ediyor'
Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki gerileme programın çalıştığını teyit ediyor' Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik programın başarıyla ilerlediğini, bunun sonucunda Ocak ayında dış ticaret açığının gerilediğini belirtti.
2.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dış Ticaret ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dış ticaret haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.