Ab Ülkeleri

Ab Ülkeleri

Son dakika ab ülkeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ab ülkeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ab ülkeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ab Ülkeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ab ülkeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.325 ab ülkeleri haberi bulunmuştur. Tüm ab ülkeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzatmayı planlıyor
Almanya seyahat uyarısını 31 Ağustos'a kadar uzatmayı planlıyor Almanya'da federal hükümet, AB ülkeleri dışındaki 160'dan fazla ülkeye uyguladığı seyahat uyarılarını 31 Ağustos'a kadar uzatmayı planlıyor.
9.06.2020 Dünya
İtalya'dan bazı AB ülkelerinin sınırlarını açmamasına tepki
İtalya'dan bazı AB ülkelerinin sınırlarını açmamasına tepki İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Avrupa Birliği (AB) üyesi bazı ülkelerin yeni tip corona virüs (Kovid-19) karantinasının ardından İtalya'ya sınırlarını açmamasına tepki göstererek, saygı beklediklerini belirtti.
30.05.2020 Dünya
AP'den havale ücretlerini düşürecek düzenlemeye onay
AP'den havale ücretlerini düşürecek düzenlemeye onay Avrupa Parlamentosu, AB ülkelerindeki bankaların uyguladıkları havale ücretlerini azaltacak düzenlemeye onay verdi.
15.02.2019 Dünya
'AB büyükelçilerini 24 saat içinde kovarız'
'AB büyükelçilerini 24 saat içinde kovarız' Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Avrupa Birliği'nin (AB) Filipinler'in Birleşmiş Milletler'den çıkması için çalıştığını öne sürerek, 'bu çalışmaların devam etmesi' durumunda 24 saat içinde Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçilerini ülkesinden kovabileceğini açıkladı.
13.10.2017 Dünya
'Kurbağa bacağı'na milyonlar ödendi
'Kurbağa bacağı'na milyonlar ödendi Türkiye'nin "kurbağa ihracatı"nın yüzde 65'ini gerçekleştiren Balıkesir'de kurulu firmanın geçen yılki dış satımı, önemli bölümü "kurbağa budu" olmak üzere 7,2 milyon liraya ulaştı.
29.09.2021 Gündem
AB’den biyometrik pasaport jesti
AB’den biyometrik pasaport jesti Vizelerin kaldırılmasından sonra Türk vatandaşları bu yılın sonuna kadar şartlardan biri olan biyometrik pasaportları olmadan da AB ülkelerine seyahat edebilecek
29.09.2021 Gündem
AB ülkelerine vizesiz girişte süre 90 gün
AB ülkelerine vizesiz girişte süre 90 gün Dışişleri, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında sığınmacı krizi konusunda varılan mutabakatın içeriğiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, " Yabancıların vizesiz girişlerinde 90 günlük kalış hakkı genel bir kural olup, ülkemizce de aynı kural uygulanmaktadır" ifadeleri yer aldı.
29.09.2021 Gündem
İl merkezi taşımak için liderlere çağrı
İl merkezi taşımak için liderlere çağrı Bakan Bozdağ, Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin değiştirilmesinin yasa gerektirdiğine dikkat çekti.
29.09.2021 Gündem
'Yeni fasıllar ve vize serbestliği için çalışıyoruz'
'Yeni fasıllar ve vize serbestliği için çalışıyoruz' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yeni fasılların açılması için çalışma yapıyoruz. Aynı zamanda vize serbestliği için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
29.09.2021 Gündem
Belçika’da kırmızı alarm!
Belçika’da kırmızı alarm! Paris saldırılarının ardından neredeyse tüm AB ülkelerinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Brüksel’in Molenbeek mahallesinde bir evde patlayıcı ve kimyasallar bulununca Belçika alarm verdi. Metrolar çalışmıyor, halka evden çıkmayın uyarısı yapılıyor.
21.11.2015 Dünya
Umut yolu kapanıyor!
Umut yolu kapanıyor! AB ve Balkan ülkeleri, sığınmacı krizini bugün yeni zirvede ele alacak. Komisyon Başkanı Juncker AB liderlerine, ‘Sınırlarınızı kontrol edin. Geçişlere izin vermeyin. Başka ülkeye geçmek isteyen mültecileri geri çevirin’ diyecek
24.10.2015 Dünya
Devlet doğalgaz faturasını düşürecek
Devlet doğalgaz faturasını düşürecek Kamu kuruluşları, Almanya'da geliştirilen bilgisayar yazılımı sayesinde kalorifer kazanının boşa çalışmasının önüne geçilerek yakıttan yüzde 30 tasarruf sağlayacak.
17.01.2015 Ekonomi
Üniversite öğrencilerine AB ülkelerinde staj olanağı
Üniversite öğrencilerine AB ülkelerinde staj olanağı Ulusal Ajans tarafından sağlanacak hibeyle gerçekleştirilecek "Erasmus Staj Hareketliği Konsorsiyumu - İzmir" protokolü imzalandı.
3.09.2014 Eğitim
Balda şeker hilesine AB önlemi
Balda şeker hilesine AB önlemi Farklı ülkelerden Avrupa Birliği’ne (AB) giden balların yarısında uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine kontroller artırılıyor. Türk bal üreticileri ve ihracatçılarının gerekli hazırlıkları yapması istendi.
13.04.2024 Gündem
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: AB için utanç verici
AK Parti Sözcüsü Çelik: AB için utanç verici Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun 2023 yılı Türkiye raporuna AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi.
9.11.2023 Gündem
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı!
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı! İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Hastaneye yapılan saldırı sonrası peş peşe açıklama yapıldı.
18.10.2023 Dünya
MHP lideri Bahçeli: Ateşkes derhal tesis edilmeli
MHP lideri Bahçeli: Ateşkes derhal tesis edilmeli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti ertelenemez zorunluluktur. Hak yerini bulmadan, ikazla belirtiliyorum ki sıkılı yumruklar açılmayacaktır." dedi. Tezkere oylamasında MHP olarak 'evet' diyeceklerini belirten Bahçeli, "Irak ve Suriye tezkeresine de sonuna kadar destek olup evet oyu kullanacağız. Sınır ötesi operasyonun arkasındayız." ifadelerini kullandı.
10.10.2023 Gündem
Yunanistan, Türkiye'den 3 şey istiyor! Vize için devreye girmeye hazırlar
Yunanistan, Türkiye'den 3 şey istiyor! Vize için devreye girmeye hazırlar Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis'in geçtiğimiz günlerde dile getirdiği 'göç anlaşması' ile ilgili detayları okuyucuları ile paylaşan Kathimerini gazetesi, Atina'nın göç krizi konusunda Türkiye ile anlaşmak istediğini vurguladı ve atılacak adımları sıraladı.
27.09.2023 Dünya
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler!  Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı...
Avrupa'nın korkulu rüyası kaçak göçmenler! Tansiyonun yükseldiği AB'de 'Türkiye ile anlaşalım' çağrısı... Kaçak göçmenler Avrupa'nın en büyük kabuslarından biri oldu. Düzensiz göçmen akınında yaşanan artış, Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki gerilimin tırmanmasına neden oluyor. Birçok Avrupa ülkesinde sığınma merkezlerinde yer kalmazken, Avrupa başkentleri sorumluluğun paylaşımı konusunda ortak çözüm bulmakta zorlanıyor.
25.09.2023 Dünya
Gençlere vergisiz cep telefonu projesi ne zaman gelecek? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi
Gençlere vergisiz cep telefonu projesi ne zaman gelecek? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayında vergisiz cep telefonu konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
15.09.2023 Ekonomi
MHP Genel Başkanı Bahçeli: The Economist dergisi nifak saçıyor
MHP Genel Başkanı Bahçeli: The Economist dergisi nifak saçıyor MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray'da "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" mitinginde konuştu. Bahçeli, 'The Economist dergisi manşetiyle nifak saçıyor. Hepsi birden Kılıçdaroğlu'nun propagandasını yapıyor.' dedi.
12.05.2023 Gündem
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin açıklamasında, "Bu pilot bir projedir. Hem karşılıklı ekonomik çıkar içeriyor hem de iki ülke arasındaki çok yönlü partnerliğimizi geliştiriyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini! TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu Enflasyon Raporu 2023-I Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak,"Enflasyondaki düşüş ile birlikte fiyatlama davranışlarının ekonomik temellerle uyumlu hale geldiğini göreceğiz. 2023 yılında enflasyonun tahminlerimizle uyumlu seviyelerle gerçekleşmesi için tüm politikalarımızı kararlılıkla uygulayacağız." dedi.
26.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ab Ülkeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ab ülkeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.