Gazete Vatan Logo

AB’den biyometrik pasaport jesti

Vizelerin kaldırılmasından sonra Türk vatandaşları bu yılın sonuna kadar şartlardan biri olan biyometrik pasaportları olmadan da AB ülkelerine seyahat edebilecek

AB’den biyometrik pasaport jesti

Türkiye’nin 3 kriter dışında AB’ye vizesiz giriş için gerekli 72 kriteri karşılaması sonrasında AB Komisyonu bugün yayınlayacağı raporda AB ülkelerine Türk vatandaşlarına vizenin kaldırılması çağrısı yapacak. Alman Bild gazetesine göre, vizelerin kaldırılmasından sonra Türk vatandaşları bu yılın sonuna kadar şartlardan biri olan biyometrik pasaportları olmadan da Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilecek.

Dev bir adım

Biyometrik pasaportlara geçiş için Ankara’ya yıl sonuna kadar ek süre verilecek. Ancak vatandaşların mağdur olmaması için bu şart Ocak ayına kadar aranmayacak.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi gelişmeyi ‘Türkiye için vize muafiyeti anlaşmasının eli kulağında’ diye duyurdu. Gazete, Avrupa Komisyonu’nun, Türkiye vatandaşlarına yönelik sınırlamaların önümüzdeki ay sonuna dek kaldırılmasına yönelik anlaşmaya yarın yeşil ışık yakmasının beklendiğini yazdı. Times gazetesi ise 75 milyon Türkün Kıta Avrupası’na vizesiz seyahat etme yolunda dev bir adım atacağını vurguladı.