Ab Liderleri

Ab Liderleri

Son dakika ab liderleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ab liderleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ab liderleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ab Liderleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ab liderleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 392 ab liderleri haberi bulunmuştur. Tüm ab liderleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
AB liderleri başkanlık pozisyonlarında anlaşamadı
AB liderleri başkanlık pozisyonlarında anlaşamadı AB üyesi 28 ülkenin lideri, uzun süren müzakerelerin ardından anlaşma sağlayamayınca yarın tekrar bir araya gelme kararı aldı.
1.07.2019 Dünya
AB liderleri Brüksel'de toplanacak
AB liderleri Brüksel'de toplanacak Liderler Zirvesinde, çeşitli dış politika ve mali konuların yanı sıra, AB Komisyonu başkanlığına atanacak ismin belirlenmesi ana gündem maddelerinden olacak
19.06.2019 Dünya
‘Avrupa Soros'un önünde eğiliyor!'
‘Avrupa Soros'un önünde eğiliyor!' Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Brüksel’den ibaret olmadığını, bilakis bağımsız ve gönüllü Avrupa ülkelerinin AB’yi oluşturduğunu belirterek “Bugün Macarların çoğunluğu Brüksel’in ata ters bindiğini düşünüyor” dedi. Orban, Brüksel’de, Macar asıllı Yahudi iş adamı George Soros’un sözünün kabul edildiğini savundu.
13.06.2017 Dünya
AB, 60 yıl sonra 'bağlılık' yineledi, bildirgeyi imzaladı!
AB, 60 yıl sonra 'bağlılık' yineledi, bildirgeyi imzaladı! AB liderleri, antlaşmadan 60 yıl sonra 'Roma Bildirgesini' imzalayarak Avrupa'ya bağlılıklarını yineledi.
25.03.2017 Dünya
AB liderlerinin Malta’daki kritik zirvesi başladı
AB liderlerinin Malta’daki kritik zirvesi başladı Avrupa Birliği (AB) kurumlarının liderleri ve üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, dönem başkanı Malta’nın evsahipliğinde toplandı.
17.06.2021 Dünya
AB ve ABD'den Esad'ın müttefiklerine yaptırım talebi!
AB ve ABD'den Esad'ın müttefiklerine yaptırım talebi! ABD, İngiltere,Almanya, Fransa, İtalya ve Kanada'nın liderleri, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ittifak kuran devletlere yaptırım uygulanması için taleplerini ileten ortak bir bildiri yayınladı.
17.06.2021 Dünya
AB liderleri, Türkiye'nin sunduğu  teklifle ilgili uzlaşıya vardı
AB liderleri, Türkiye'nin sunduğu teklifle ilgili uzlaşıya vardı AB liderlerinin, Türkiye'nin sunduğu teklifle ilgili ortak bir anlayışa vardıkları, bunun sabah saatlerinde Türkiye'ye sunulacağı belirtildi.
29.09.2021 Gündem
Türkiye AB liderlerini hazırlıksız yakaladı!
Türkiye AB liderlerini hazırlıksız yakaladı! Başbakan Davutoğlu’nun, ‘Yunan adalarına giden tüm göçmenleri almaya hazırız’ teklifi AB liderlerini hazırlıksız yakaladı. Macar liderin veto tehdidi nedeniyle nihai anlaşma haftaya kaldı ama AB, ‘Tüm kilit konularda prensipte anlaştık’ dedi
29.09.2021 Gündem
New York Times: Türkiye'nin dik duruşu AB liderlerini şaşırttı
New York Times: Türkiye'nin dik duruşu AB liderlerini şaşırttı NY Times, Brüksel'deki kritik AB-Türkiye zirvesinde Türkiye'nin zor durumdaki Avrupa'nın önünde dik durarak liderleri şaşırttığını yazdı
7.03.2016 Dünya
Reuters: AB ve Türkiye uzlaşamadı!
Reuters: AB ve Türkiye uzlaşamadı! Reuters, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında yapılan mültecilere yönelik görüşmelerde Türkiye'nin isteklerinden dolayı uzlaşılamadığı bilgisini verdi.
29.09.2021 Gündem
Kritik Türkiye-AB zirvesi sonrası Davutoğlu'ndan açıklama
Kritik Türkiye-AB zirvesi sonrası Davutoğlu'ndan açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu, "(AB ile) Vize serbestisi konusunda bir takvim ortaya kondu. (2016 yılının) mart ayında ilk rapor, haziran ayında geri kabul anlaşmasının uygulanması ve ekim ayında da vize muafiyetinin devreye girmesi. Bunun için bizim yapacaklarımız da var AB'nin de yapacakları var" dedi
29.09.2021 Gündem
AB’den Türkiye’ye 3 milyar Euro yardım
AB’den Türkiye’ye 3 milyar Euro yardım AB liderleri, Türkiye’ye mülteci krizinin çözümü için 3 milyar Euro mali yardım yapmayı kabul etti.
13.11.2015 Dünya
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması Brüksel’de Almanya Başbakanı Angela Merkel’in çağrısı üzerine, mültecilerin geçiş güzergahında bulunan ülke temsilcilerinin katıldığı mini liderler zirvesinde biraraya gelen AB liderleri, mülteci krizinin durdurulmasına yönelik acil önlemleri görüştü...
26.10.2015 Dünya
Kıran kırana pazarlık
Kıran kırana pazarlık AB liderleri, mülteci krizinin çözümünde Türkiye ile eylem planı üzerinde prensipte anlaştı. Alman Başbakanı Merkel yarın Ankara’ya gelerek Türk yetkililerle talepleri konusunda pazarlık yapacak.
16.10.2015 Dünya
Türkiye’de kalsınlar
Türkiye’de kalsınlar Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, mültecilerin Suriye’deki iç savaş bitene kadar Türkiye’de kalması ve ihtiyaçlarının karşılanması için AB liderlerine çağrıda bulundu
29.09.2021 Gündem
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı!
İsrail Gazze'de hastane vurdu: En az 500 can kaybı! İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’ni (Al Ahli Arab Hastanesi) vurdu. Saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Hastaneye yapılan saldırı sonrası peş peşe açıklama yapıldı.
18.10.2023 Dünya
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Türkiye açıklaması
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Türkiye açıklaması Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye ile AB arasında daha güçlü bir ilişki geliştirmek için karşılıklı çıkar olduğuna inanıyoruz.” dedi.
20.07.2023 Gündem
Yunanistan’da alabora olan göçmen teknesinde can kaybı 79'a yükseldi
Yunanistan’da alabora olan göçmen teknesinde can kaybı 79'a yükseldi Yunanistan açıklarında dün yüzlerce göçmenin bulunduğu tekne alabora oldu. Yunan medyası, can kaybının 79’a yükseldiğini duyurdu.
15.06.2023 Dünya
Bakan Varank'tan seçim mesajı: İkinci turda bu işi bitireceğiz
Bakan Varank'tan seçim mesajı: İkinci turda bu işi bitireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, merak edilen soruları CNN TÜRK Tarafsız Bölge'de yanıtladı. 28 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin beklentilerini aktaran Varank, "Oran vermek bir seçim yarışında doğru olmayabilir. Sürekli tutturamayan anketçilerle aynı pozisyona düşebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın zaferiyle 28 Mayıs'ı tamamlayacağız. Meclisteki çoğunluğu aldık. 49,5'la ilk turda tamamlayamadık ama ikinci turda Cumhurbaşkanımız bu işi bitirecek. 0.5'lik bir farkla ilk turda bitiremedik ama ikinci turda tamamlayacağız bu işi." ifadelerini kullandı. "Sinan Oğan ile görüşülecek mi?" sorusuna ise Bakan Varank, "Biz hiçbir zaman pazarlık siyaseti içerisine giremeyiz. Siyasette konuşulur görüşülür bunlar ayrı hususlar. Pazarlık olmaz." yanıtını verdi.
18.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'ne katıldı. Burada devlet liderleriyle önemli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi. Kritik zirve sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'zor sabrediyoruz' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'Hadi çık ispat et. Var mı elinde bir delilin? Neye göre bunu söylüyorsun? Ya sen bu ülkenin evladı değil misin? Bu ülkenin evladı olarak bu ülkenin yönetimi, devleti nasıl olur da uyuşturucu işi yapar diyebilirsin. Bir belge varsa çıkar belgeni göster' ifadelerini kullandı.
12.11.2022 Siyaset
Borrell: Putin Ukrayna'yı yok etmek istiyor ve askeri olarak başarılı olamıyor’
Borrell: Putin Ukrayna'yı yok etmek istiyor ve askeri olarak başarılı olamıyor’ AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında, “Putin Ukrayna'yı yok etmek istiyor ve askeri olarak başarılı olamıyor’’ dedi.
22.09.2022 Dünya
Dünyayı endişelendiren yeni kriz! Kosova-Sırbistan gerilimine Rusya da dahil oldu
Dünyayı endişelendiren yeni kriz! Kosova-Sırbistan gerilimine Rusya da dahil oldu Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kosova-Sırbistan arasındaki gerilime değinerek, “Priştine ile ABD ve arkasındaki AB'yi provokasyonları durdurmaya ve Kosova'daki Sırpların haklarına saygı duymaya çağırıyoruz” dedi.
31.07.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nden yeni kararlar! 'Savaş savunma ihtiyacını hatırlattı'
Avrupa Birliği'nden yeni kararlar! 'Savaş savunma ihtiyacını hatırlattı' Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Olağanüstü Liderler Zirvesi’nden 200 milyar euroluk ek savunma yatırımı ve RePowerEU’ye 300 milyar euroluk bütçe ayrılarak enerji konusunda çözüm üretilmesine karar verildi.
31.05.2022 Dünya
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Çekya, Slovenya ve Polonya Başbakanları ile görüştü
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Çekya, Slovenya ve Polonya Başbakanları ile görüştü Avrupa Birliği (AB) Konseyi adına Ukrayna’ya destek ziyaretinde bulunan Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve Polonya Başbakan yardımcısı Jaroslaw Kaczynski’nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptıkları görüşme sona erdi. Başkan Zelenskiy ve diğer 3 ülkenin Başbakanları görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, görüşmede ele alınan konuların detaylarına değindi.
16.03.2022 Dünya
AB'den flaş Rus gazı açıklaması! Tarihi duyurdular: Bağımlılığımızı bitireceğiz
AB'den flaş Rus gazı açıklaması! Tarihi duyurdular: Bağımlılığımızı bitireceğiz Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, AB'nin Rus gazına olan bağımlılığından kurtulması gerektiğini belirterek, “2027'ye kadar Rus enerjisine bağımlılığımızı bitireceğiz" dedi.
11.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ab Liderleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ab liderleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.