İnternet Hızı

İnternet Hızı

Son dakika internet hızı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan internet hızı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını internet hızı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnternet Hızı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan internet hızı gelişmeleri de dahil olmak üzere 395 internet hızı haberi bulunmuştur. Tüm internet hızı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni dönem başlıyor! 'Uçak modu' tarih oluyor
Yeni dönem başlıyor! 'Uçak modu' tarih oluyor Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcuları yakında telefonlarını gökyüzünde tam anlamıyla kullanabilecek. Avrupa Komisyonu, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceğine karar verdi. Bu durum ise yolcuların artık telefonlarını uçak moduna almaları gerekmeyeceği anlamına geliyor.
4.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en hızlı internetini kullanan ülkeler belli oldu! İşte Türkiye'nin listedeki yeri
Dünyanın en hızlı internetini kullanan ülkeler belli oldu! İşte Türkiye'nin listedeki yeri Yaşamın büyük bir parçası haline gelen internetin, ülke bazlı sabit geniş bant hızları belli oldu. Küresel olarak sabit geniş bant internet indirme hızının ortalama 63.46 (Mbps) olduğu gözlenirken, genel olarak internet hızlarında artma yaşandığı gözlendi. İşte Türkiye'nin de aralarına bulunduğu dünyanın en hızlı internetini kullanan ülkelerin listesi...
8.06.2022 Galeri
KOBİ'lere özel dijital danışmanlık platformu
KOBİ'lere özel dijital danışmanlık platformu KOBİ’leri günümüzün dijital ihtiyaçları hakkında bilgilendirme ve geleceğe hazırlama hedefiyle yeni dijital danışmanlık platformu V-Hub ile KOBİ’lere “Dijital Beceriler ve Verimlilik”, “Dijital Güvenlik” ve “Uzaktan Çalışma” olmak üzere 3 farklı alanda hizmet verilecek. Vodafone Business, ücretsiz sunacağı V-Hub platformu ile 1 yıl içerisinde 50 bin kişiye fayda sunmayı hedefliyor.
23.03.2022 Ekonomi
Elon Musk’ın uydu internet terminalleri Ukrayna’ya ulaştı
Elon Musk’ın uydu internet terminalleri Ukrayna’ya ulaştı Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov dün akşam yaptığı açıklamada Elon Musk’ın gönderdiği SpaceX Starlink uydu internet terminallerinin Ukrayna’ya ulaştığını ifade etti. SpaceX, Ukrayna’da internet kullanıcılarının hızının 136.76 Mbps indirme kapasitesine ulaştığını açıkladı.   
1.03.2022 Dünya
Bakan Kasapoğlu'ndan 'spor yasası' açıklaması: Önümüzdeki günlerde parlamentonun gündeminde olacak
Bakan Kasapoğlu'ndan 'spor yasası' açıklaması: Önümüzdeki günlerde parlamentonun gündeminde olacak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, CNN TÜRK'te 5N1K programında açıklamalarda bulundu. Bakan Kasapoğlu, 'Yeni spor yasası ne zaman çıkacak?' sorusuna 'Önümüzdeki günlerde parlamentomuzun gündeminde olacak. Hem kulüpler hem federasyonlar açısından, yarınları daha başarılı kılma adına bir süreci de başlatmış olacağız.' yanıtını verdi.
5.02.2022 Gündem
İnternet hızımız düştü
İnternet hızımız düştü Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 2021 yılında 2 basamak gerileyerek internet hızında düşüş yaşadığı gözlendi.
4.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye'nin internet hızı son 1 yılda yüzde 65 arttı
Bakan Karaismailoğlu: Türkiye'nin internet hızı son 1 yılda yüzde 65 arttı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ookla- Speedtest şirketi tarafından hazırlanan uluslararası verilere göre; mobil genişbantta dünya ortalaması 29,55 iken Türkiye'nin buradaki hızı 31,43 Mbps olarak kaydedildi. Sabit genişbant hızı da son 1 yılda yüzde 65 oranında artarak 44,77 Mbps'ye ulaştı" dedi.
4.02.2022 Ekonomi
Başvuran parasını geri alıyor! Aboneliklerle ilgili flaş karar
Başvuran parasını geri alıyor! Aboneliklerle ilgili flaş karar Başvuranın parasını geri alma hakkı var. Konya'da hızı taahhüt edilenin altında olduğu için internet aboneliğini iptal ettiren Onur Kızılçay (28), ödediği 1200 TL cayma bedelini geri alabilmek için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyetin, başvuruyu onaylamasının ardından dava açıldı. Bilirkişinin hazırladığı raporda internet sağlayıcısının 'ayıplı hizmet' verdiği belirtilince mahkeme, mağdurun ödediği cayma bedelinin iadesine hükmetti.
30.01.2022 Ekonomi
İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak?
İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) duyurdu! Elektronik haberleşme sektörüne yönetmelik yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, internet hızından, aboneliğe, kampanya ve tarifelerin duyurulmasından, taahhütname süresine kadar pek çok konuda değişiklik yapıldı. Peki, İnternet hızının sağlanamaması halinde sözleşme feshedilebilir mi? Kampanya ve tarifelerde üyelik nasıl olacak? Telefon ve internet abonelikleri nasıl yapılacak? İşte detaylar...
18.01.2022 Gündem
Telefon faturalarıyla ilgili flaş hamle! Bakanlık harekete geçti, cayma bedeli ve internet hızı
Telefon faturalarıyla ilgili flaş hamle! Bakanlık harekete geçti, cayma bedeli ve internet hızı Son dakika haberi... Telefon faturalarında yeni dönem başlıyor, Bakanlık düğmeye bastı. Herkes şikayetçiydi, artık değişiyor. Cayma bedeli, internet hızı ve yüksek fatura için harekete geçildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, özellikle son dönemde vatandaşlardan GSM operatörlerine yönelik gelen yoğun şikayetleri masaya yatırdı. Şikayetlerin çözümü noktasında bir dizi yaptırım gelirken, operatörler bazı uygulamalarından vazgeçmek zorunda kalacak.
6.01.2022 Gündem
Türk bilim insanları buldu! 5G zararlarını ortadan kaldırıyor!
Türk bilim insanları buldu! 5G zararlarını ortadan kaldırıyor! Elektronik cihazların yaydığı kirlilikten korunmanın mümkün olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Yapılan bir araştırma 5Guard benzeri pratik çözümlerin elektromanyetik dalgaların insana verebileceği zararları azalttığını ortaya çıkardı.
3.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Facebook ve Google'dan büyük hamle!
Facebook ve Google'dan büyük hamle! Teknoloji devleri Facebook ve Google'dan yeni projeyi açıkladı. İnternet hızını ve güvenliğini artırmak amacıyla ABD ile Güneydoğu Asya arasında 2 yeni deniz altı internet kablosu projesini hayata geçecek.
29.03.2021 Bilim ve Teknoloji
İnternet hızında 170 ülke arasında 103'üncü sıradayız
İnternet hızında 170 ülke arasında 103'üncü sıradayız Hayatımıza ilk 1993 yılında giren ve sonrasında yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 30.51( Mbps) ile 170 ülke arasında 103'üncü sıraya yerleştiği görüldü.
16.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonları 27 yılda hayatın merkezine yerleşti
Cep telefonları 27 yılda hayatın merkezine yerleşti Türkiye'de 27 yıl önce kullanılmaya başlanan cep telefonları, çeyrek asırlık sürede geçirdiği teknolojik dönüşümle ticaretten eğitime, eğlenceden sağlığa kadar pek çok alanda kullanıcıların olmazsa olmazlarından biri oldu.
22.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Faturalar ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 40 indirim...
Faturalar ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 40 indirim... Düşük fatura ödemek sizin elinizde. İnternet, telefon ve TV aboneliklerinde kampanyaları takip ederek büyük tasarruf elde edebilirsiniz. Avantajlı kampanyaları bulmak için karşılaştırma sitelerini kullanabilirsiniz. İşte düşük fatura ödemek için yapılması gerekenlerle ilgili tüm detaylar...
19.02.2021 Ekonomi
İnternet kullanan herkesi ilgilendiriyor! Flaş iade kararı...
İnternet kullanan herkesi ilgilendiriyor! Flaş iade kararı... Tüketicileri sevindiren para iadesi kararı! Aynı durumda çok sayıda kişi var. Fakat para iadesi alamayacaklarını düşündükleri için başvuruda bulunmuyorlar. Tüketici Hakem Heyeti verdiği kararla para iadesi yapılmasını sağladı. Konya'da, hızı taahhüt edilenin altında olduğu için internet aboneliğini iptal ettiren Onur Kızılçay (28), ödediği 1200 TL cayma bedelinin, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak kendisine iade edilmesini sağladı. Kızılçay, "İnternet hızı taahhüt edilenden az olduğundan iptal ettirmek için benden 1200 TL abonelik cayma bedeli aldılar. Başvurduğum Tüketici Hakem Heyeti de paranın iade edilmesine karar verdi" dedi.
8.02.2021 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu, "Süper güç olacağız" deyip duyurdu!
Bakan Karaismailoğlu, "Süper güç olacağız" deyip duyurdu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarında bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Pandemi döneminde 5,7 milyar dolar yatırım yaptık." dedi. Karaismailoğlu, "Demir yolu ağlarımızı fizibilitelere göre planladık, yatırımlarımızla altyapıyı kurduğumuzda dünyada lojistik süper güç olacağız." ifadelerini kullandı.
12.11.2020 Siyaset
Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!  Twitter, Facebook...
Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Twitter, Facebook... Sosyal medya yasası, 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yasaya göre 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya ağları Türkiye'de temsilci bulunduracak. Sosyal medya düzenlemesi ile temsilci bulundurmayan sosyal medya ağlarına ise kademeli yaptırım kapıda.
1.10.2020 Gündem
Sosyal medyadan canlı yayınlar gelir kapısı oldu
Sosyal medyadan canlı yayınlar gelir kapısı oldu Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle evde kalma sürecinde gittikçe popüler olan sosyal medya platformları aracılığıyla yapılan canlı yayınlar, farklı iş modelleriyle kazanç kapısı haline geldi.
10.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Abonelerine duyurdu! 4 kat arttırdı
Abonelerine duyurdu! 4 kat arttırdı Vodafone, Corona virüs kapsamında evde karantinada olan müşterileri için yeni bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda Vodafone müşterileri sabit internetlerinin yükleme yani upload hızlarını ücretsiz olarak 4 kat arttırdı.
28.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Yeni iPhone'ların çıkış tarihi ertelendi! Sebebi...
Yeni iPhone'ların çıkış tarihi ertelendi! Sebebi... Wall Street'te yapılan bir habere göre Apple, yeni iPhone serisini Corona virüs nedeniyle erteleme kararı aldı. Bu karar geçtiğimiz senenin sonunda Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüs nedeniyle fabrikaların durdurulmasından dolayı alındı.
27.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk Telekom ve Turkcell, abonelerine duyurdu!
Türk Telekom ve Turkcell, abonelerine duyurdu! Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan corona virüs nedeniyle çok sayıda vatandaş kendini evlerinde karantinaya aldı. Hal böyle olunca Kovid-19 salgını nedeniyle evden çalışan, uzaktan eğitimlerine devam eden kullanıcılar, internet kullanımı da çok fazla arttı. Buna göre GSM şirketleri harekete geçerek vatandaşların daha rahat internete erişim sağlamaları için hızını 2 katına çıkardı.
17.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünya genelinde corona virüs internet hızını düşürdü
Dünya genelinde corona virüs internet hızını düşürdü Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve küresel bir tehdit haline gelen corona virüs salgını, her geçen gün etkisini artırmaya devam ederken internet hızına da büyük etki ettiği açıklandı. Dünyada birçok sosyal medya uygulaması dahil internet sitelerine girişteki hızın düşmeye başlandığı saptandı. Amazonun ise ise bu süreçte yüzde 79 hız düşüşü yaşayarak erişimi en çok düşen site olduğu belirtildi.
15.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Telefon sahiplerine Wi-Fi uyarısı
Telefon sahiplerine Wi-Fi uyarısı iPhone'larda uzun süredir bulunan ama birçok kişinin bilmediği bu özellik telefonunuzun hızına hız katıyor.
29.11.2019 Bilim ve Teknoloji
'Kara delikler dünya için tehlike oluşturmuyor'
'Kara delikler dünya için tehlike oluşturmuyor' Astrofizik Profesörü Feryal Özel, "Kara deliklerin dünya için tehlikeli olup olmadığı sıkça soruluyor. Kara delikler çok kuvvetli çekim yaratmalarına rağmen yakınında olmayan şeylere zarar vermiyor." dedi.
8.11.2019 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

İnternet Hızı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki internet hızı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.