Badem Kaç Kalori? Badem Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Badem Kaç Kalori? Badem Besin Değerleri Ve Kalorisi... Badem Dünya'nın neredeyse her yerinde yetişmektedir. Asya'ya özgü olan bademin tazesine çağla denmektedir. Badem çerez olarak tüketilebilir. Aynı zamanda badem keklerde, kurabiyelerde, tatlılarda da kullanılmaktadır. Badem yaygın olarak Suriye, Lübnan, Ürdün, Türkiye gibi ülkelerde yetişmektedir. 
15.12.2023 Sağlık
Sahurda bu yiyeceklerden uzak durun! Yemekten 2-3 saat sonra...
Sahurda bu yiyeceklerden uzak durun! Yemekten 2-3 saat sonra... Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Can İyiiz, özellikle sahurda beyaz şeker, beyaz un ve nişasta gibi rafine karbonhidrat maddelerinin tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Bu maddelerin vücuda hızlı şekilde insülin direnci oluşturup, acıkma hissine neden olduğunu dile getiren İyiiz, "Yemekten 2-3 saat sonra kan şekeri düştüğü zaman siz çok tok olsanız da şiddetli bir acıkma hissediyorsunuz. Bu insülin salgılatan rafine karbonhidratları tükettiğiniz için" dedi.
22.04.2022 Sağlık
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Pandemi obezite ameliyatlarına bakışı değiştirdi!
Pandemi obezite ameliyatlarına bakışı değiştirdi! Kovid-19’un obezite hastalarında daha ağır seyrettiğini ve virüs nedeniyle hastaneye yatanların yaklaşık yarısının obezitesi olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zeki Özsoy, “Obezite cerrahisi elektif bir ameliyattır, yani acil değildir. Ancak obezitenin Kovid-19 hastalığını şiddetlendirdiği ortaya çıkınca obez hastaların ameliyatlarının ertelenmemesi, bunların acil kabul edilebileceği görüşü dünyada kabul görmüştür” dedi.
7.07.2021 Sağlık
Uyku süresi kalın bağırsak kanseri riskini belirliyor
Uyku süresi kalın bağırsak kanseri riskini belirliyor Yapılan çalışmalarda uyku kalitesi ile kalın bağırsak riski arasında ilişki bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Bir çalışmada gecede 6 saatten az uyuyanlarda, 7 saatten fazla uyuyanlara kıyasla kalın bağırsakta kanser öncüsü olan adenom riskinde yüzde 50'ye yakın bir artış olduğu bulundu. Menopozdaki kadınlarda 6 saatten az veya 9 saatten fazla uyuyanlarda kanser riskinde artış olduğu da gösterildi” dedi.
22.06.2021 Sağlık
"Oruç şeker ve hipertansiyonu dengede tutabilir"
"Oruç şeker ve hipertansiyonu dengede tutabilir" Oruç sisteminin mantığını gerçek hayatımıza uyarlamanın birçok hastalığa olumlu etkisi olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Erbaş, “Oruç sisteminin mantığını gerçek hayatımızda oturtabilirsek karaciğer yağlanması, metabolizma dengesi, damar sertliği, beyin damar tıkanıklıkları, kalp damar tıkanıklıklarının sebebi olan şeker ve hipertansiyonu dengede tutabiliriz” dedi.
27.04.2021 Sağlık
Diyabet hastalarına Ramazan uyarısı!
Diyabet hastalarına Ramazan uyarısı! Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fulya Akın, Tip 1 diyabetliler, insülin ya da insülin salgısını artıran hap kullanan kişilerin oruç tutmaması gerektiği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Akın, “Kişinin şekeri gün içinde 60’ın altına düşüyor ya da 300’ün üzerine çıkıyorsa orucu bırakması gerekir” dedi.
14.04.2021 Sağlık
Corona virüse karşı Akdeniz diyeti tavsiyesi
Corona virüse karşı Akdeniz diyeti tavsiyesi Corona virüsün kanın akışkanlığını bozduğunu ve damar sistemine zarar verdiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, kış aylarının yaklaştığı bu günlerde bağışıklığın korunması için Akdeniz tipi diyeti önerdi. Uzm. Dr. Yıldırım, "Akdeniz tipi diyet kanın akışkanlığı ve damar hastalıkları üzerine bir beslenme tipi. Bu beslenme, corona virüs enfeksiyonunda kanın akışkanlığının düzenlenmesine yarar sağlıyor" dedi.
20.10.2020 Sağlık
Sürekli aç hissetmenizin suçlusu: Gizli şeker...
Sürekli aç hissetmenizin suçlusu: Gizli şeker... Şeker hastalığı hem genetik yatkınlık hem de yaşam tarzıyla bağlantılı olarak ortaya çıkabilmektedir. Ani acıkmalar, öğün sayısının artması, bir anda kilo almak gizli şekere işaret ediyor. Yaşam tarzını değiştirerek diyabete yakalanma riskini düşürmenin mümkün olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Sedat Işık, gizli şeker hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
11.09.2020 Sağlık
İçerken dikkat büyük risk
İçerken dikkat büyük risk Kahveye eklenen süt tozu, krema, vanilya, fındık, karamel gibi maddelerin içeceği ‘şeker deposu’ haline getirdiğini belirten Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş Uka, önemli uyarılarda bulundu. Bu katkı maddelerinin vücutta yağlanmaya sebep olduğunu belirten Uka, “Obezite, insülin direnci, karaciğer yağlanması, kolesterol gibi hastalıklarla karşılaşabiliriz” dedi.
16.08.2020 Sağlık
Uzmanlardan kronik hastalığı olanlara oruç uyarıları
Uzmanlardan kronik hastalığı olanlara oruç uyarıları Uzmanlar, kronik hastalığı olanların oruç tutmak için hekimlerine danışmaları, oruç tutmasında sakınca görülmeyen hastaların ise ilaçlarının kullanım saatlerini iftar ve sahura göre düzenlemeleri gerektiği tavsiyelerinde bulunuyor. Peki, Oruçta kronik hastalığı olanlar nelere dikkat etmeli? Hangi hastalar oruç tutmamalı? Kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi?İşte oruç ile ilgili uzman görüşleri...
29.04.2020 Arşiv
Kahvenin gizemli faydası!
Kahvenin gizemli faydası! Yağlı karaciğer hastalığında Türkiyenin en deneyimli uzmanı olarak gösterilen Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, yapılan araştırmaların kahve tüketiminin karaciğer yağlanması riskini azalttığını ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu bir faktör olduğunu gösterdiğini belirterek, Kahve karaciğer yağlanmasına iyi gelir, ileri evre fibrozis (nedbe dokusu şeklinde karaciğer hasarı) ve siroz riskini azaltır. Kahvenin karaciğer yağlanmasına gizemli bir faydası var. Eğer başka bir hastalık nedeni ile yasaklı değilse günde 2-3 fincan filtre kahve idealdir. Yapılan araştırmalarda günde 2 kupa filtre kahve içmenin tüm kronik karaciğer hastalıklarında(NASH dahil) olumlu etki yaptığını ortaya koymuştur. Benzer etkinin sade içilen Türk Kahvesi için de olabileceğini tahmin etmekteyiz dedi.
3.02.2020 Sağlık
Hipertansiyonu kontrol altına alın
Hipertansiyonu kontrol altına alın Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Öğretim Üyesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Öner Özdoğan, hipertansiyonun erken evrelerinde, yaşam tarzındaki bazı değişikliklerle ilaç kullanımına ihtiyaç duyulmadan yeterli tansiyon değerlerine ulaşılabileceğini belirterek, "Bu yaşam tarzı düzenlemeleri hipertansiyonun ilaçla tedavisinin gerektiği durumlarda da tedavinin önemi bir parçası olmaya devam edecektir." dedi.
2.09.2019 Sağlık
Üç kişiden birinde gizli şeker var
Üç kişiden birinde gizli şeker var Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, diyabet (şeker) hastalığının başlangıcı kabul edilen pre-diyabetin (gizli şeker) önlenebilir olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de gizli şekerin görülme sıklığı yüzde 36 ve her 3 kişiden 1'i hasta" dedi. Aydın, hastalığa karşı mutlaka önlem alınması gerektiği konusunda uyardı.
20.08.2019 Sağlık
THY'nin pilot ilanına yoğun ilgi
THY'nin pilot ilanına yoğun ilgi Türk Hava Yolları'nın (THY) kendi pilotunu yetiştirdiği Uçuş Akademesi'ne üniversite mezunlarının pilot olmak için başvuruları dünden itibaren başladı. 29 Ağustos 2019 saat 15.00’a kadar yayında kalacak olan yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayı ilanı üniversite mezunlarından yoğun ilgi görüyor. THY başvuruları kabul edilmeyecek sağlık şartlarını da detaylı açıkladı.
11.06.2019 Ekonomi
Kış aylarında kilo almamak için dikkat!
Kış aylarında kilo almamak için dikkat! Kışın metabolizma yavaşlıyor, kalori yakımı düşüyor ve kilo alımı kolaylaşıyor. Diyet yapanlar kilo almıyor fakat diyet yapmakta zorlananlar, kışın kilo almamak için ne yapmaları gerektiği sorusunun cevabını arıyor.
20.11.2018 Sağlık
Güllaç, hurma ve pide ne kadar masum?
Güllaç, hurma ve pide ne kadar masum? Ramazan'ın vazgeçilmez üçlüsü güllaç, hurma ve pide ne kadar ve ne zaman tüketilmeli?
17.05.2018 Ramazan Haberleri
Pide, hurma ve güllaç... Azı karar, çoğu zarar!
Pide, hurma ve güllaç... Azı karar, çoğu zarar! Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan, Ramazanın vazgeçilmezi pide, hurma ve güllaç tüketenleri uyardı: Bu besinler masum görünseler de ölçüsünü kaçırdığımızda bize faydadan çok zararları dokunabilir...
17.05.2018 Ramazan
Diyabet hastası oruç tutabilir mi?
Diyabet hastası oruç tutabilir mi? Diyabet hastaları için Ramazan dönemine özel öneriler veren Prof. Dr. M.Temel Yılmaz özellikle dikkat edilmesi gereken noktaları belirtti.
17.05.2018 Arşiv
Çağatay Ulusoy ile gündeme gelen hastalık! (karaciğer yağlanması nedir)
Çağatay Ulusoy ile gündeme gelen hastalık! (karaciğer yağlanması nedir) Çağatay Ulusoy’un karaciğer yağlanmasından muzdarip olduğu iddiası karaciğer yağlanması sorununu gündeme getirdi.
24.01.2017 Sağlık
Gıda takviyesi nasıl ve ne zaman alınmalı?
Gıda takviyesi nasıl ve ne zaman alınmalı? Vitaminler ve gıda takviyeleri hayatımızın bir parçası. Peki hangi gıda takviyesini ne kadar ve ne zaman almak gerekiyor. Şişli Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Dyt. Tuba Kayan Tapan, takviyelerin yol haritasını çıkardı...
25.06.2016 Arşiv
Ofiste çalışanlara çok önemli uyarılar!
Ofiste çalışanlara çok önemli uyarılar! Diyetisyen Elif Bilgin, zamanın çoğunu iş yerinde geçiren bireylerin beslenmelerine çok dikkat etmesi gerektiğini belirtti...
26.12.2015 Sağlık
D vitamini eksikliği kilo vermeyi zorlaştırıyor
D vitamini eksikliği kilo vermeyi zorlaştırıyor Diyetisyen Elif Bilgin, D vitamini eksikliğinin kilo vermeyi zorlaştırdığını belirtti...
15.12.2015 Sağlık
Kış aylarında kilo vermek zorlaşıyor
Kış aylarında kilo vermek zorlaşıyor Diyetisyen Mustafa Tilekli, kış aylarında günlerin kısalmasıyla birlikte evde geçirilen vakitlerin artması ve buna bağlı olarak daha fazla gıda tüketimine eğilim gösterilmesi, soğuk havalarda yapılan egzersizin azaltılması ve mevsim geçişlerine bağlı olarak açılan iştahın kontrol edilememesi gibi sebeplerle alınan kilolarda artış veya verilen kilolarda bir yavaşlama olduğunu söyledi...
14.10.2015 Sağlık
Ekran profesörleri ne iddia ediyor uzmanlar ne yanıt veriyor?
Ekran profesörleri ne iddia ediyor uzmanlar ne yanıt veriyor? Ekrandan inmeyen sabah kuşağı doktorlarının tavsiyeleri kafa karıştırıyor...
22.05.2015 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri