İnsülin

İnsülin

Son dakika insülin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan insülin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını insülin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsülin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insülin gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.229 insülin haberi bulunmuştur. Tüm insülin haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzinsiz ve kayıtsız işletilen güzellik merkezlerine baskın
İzinsiz ve kayıtsız işletilen güzellik merkezlerine baskın Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde sosyal medya üzerinden reklamlarını yaparak izinsiz ve kayıt dışı tıbbi işlem yapan 2 güzellik merkezi ile bir eve baskın düzenlendi.
3.04.2024 Gündem
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı?
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı? İğne vurulmak orucu bozar mı sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Orucu bozmayan durumlar mübarek Ramazanın ayı idrak edilirken çok sık soruluyor. İşte, Diyanet'in iğne yaptırmak orucu bozar mı sorusunun cevabı
15.03.2024 Dini Bilgiler
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! ilaçsız şekilde kurtulmak mümkün
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! ilaçsız şekilde kurtulmak mümkün İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
9.03.2024 Yaşam
Bakkal görünümlü depoda kanser ilacı satan çift serbest kaldı! "Çok önce almıştım"
Bakkal görünümlü depoda kanser ilacı satan çift serbest kaldı! "Çok önce almıştım" Adana'da temin ettikleri kanser ilaçlarını bakkal görünümlü depoda satan karı koca, polis tarafından gözaltına alındı. 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
29.02.2024 Adana
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Diyabetin şifası bu şekil beslenmekte! Egzersiz yerine bunu deneyin: "Çünkü bunu yaptığınızda hücreler mitokondri sayısını ve boyutunu artırır"
Diyabetin şifası bu şekil beslenmekte! Egzersiz yerine bunu deneyin: "Çünkü bunu yaptığınızda hücreler mitokondri sayısını ve boyutunu artırır" İnsülin duyarlığını artırabilecek bir beslenme düzeninde egzersize de ihtiyaç kalmıyor. Tip 2 diyabetinizi gidermeye yardımcı olacak beslenme planını Dr. Mike Hansen önerdi. Hansen, "Yalnız mitokonri sayınız kadar sağlıklısınız" diyerek o planı bizlerle paylaştı.
31.01.2024 Yaşam
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Bu besin çeliği eritir ancak insana şifadır: İçine girdiği gıdaya seviye atlatıyor! Sadece 7 gün tüketin...
Bu besin çeliği eritir ancak insana şifadır: İçine girdiği gıdaya seviye atlatıyor! Sadece 7 gün tüketin... Son yıllarda hızla artış gösteren diyabet ve kan şekeri düşüklüğü gibi sağlık sorunları insülin miktarının düzensizliğinden kaynaklanır. Ancak doğa, bu sorunları da kendi içerisinde bazı besinlerle çare olmuştur. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan sumak, kahvaltıda bile tüketilir. Günde bir bardak tüketeceğiniz sumakla ağız yaralarından kurtulabilir, geçirdiğiniz diyabet riskini minimuma indirebilirsiniz.
21.12.2023 Yaşam
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık
Badem Kaç Kalori? Badem Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Badem Kaç Kalori? Badem Besin Değerleri Ve Kalorisi... Badem Dünya'nın neredeyse her yerinde yetişmektedir. Asya'ya özgü olan bademin tazesine çağla denmektedir. Badem çerez olarak tüketilebilir. Aynı zamanda badem keklerde, kurabiyelerde, tatlılarda da kullanılmaktadır. Badem yaygın olarak Suriye, Lübnan, Ürdün, Türkiye gibi ülkelerde yetişmektedir. 
15.12.2023 Sağlık
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
İnsülin seviyesini anında düşürüyor! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli
İnsülin seviyesini anında düşürüyor! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli Pankreas, salgıladığı insülin hormonu sayesinde kan şekerini düzenleyerek sağlıklı bir yaşam sürmenizi olanaklı kılıyor. Fakat tip 2 diyabet hastası kişilerde, bu hormonun işlevi düzensizleştiği için kandaki şeker oranında da yoğun yükselmeler ortaya çıkıyor. Tedavi edilmediği durumlarda ise hastanın hayatını tehlikeye sokacak ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Fakat bunun için doğru tedavi ile birlikte sağlıklı beslenme gibi yaşam değişiklikleri de bu sorunla mücadele etmenizi sağlayacaktır. İşte bu hastalığa karşı koymak için ihtiyaç duyabileceğiniz bitki çayı...
1.10.2023 Sağlık
Vücut için altın değerinde! Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor! Anksiyete ve uyku problemlerine çözüm...
Vücut için altın değerinde! Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor! Anksiyete ve uyku problemlerine çözüm... Mucize besin! Vücut için hayati önem taşıyor. Şeker hastalığı riskini düşürüyor. İnsülin direncini kırarak kan şekerini düşürüyor. Birçok hastalığın ortaya çıkmasını engelliyor. Magnezyumun faydaları arasında kas ve kemik sağlığından egzersiz performansı arttırmaya, migren ağrılarına, kalp ritmi düzenlemeye ve insülin direncine kadar birçok konu yer alıyor. Bedenimizde mucizeler yaratan magnezyumun faydaları hakkında pek çok kişi net bilgiye sahip değil. Magnezyumun tek kaynağı toprak. Ne yazık ki geçtiğimiz 20-30 yılda toprak magnezyum açısından fakirleşti. Bu nedenler takviye almak kaçınılmaz hale geldi. Peki magnezyum ne işe yarar? Magnezyum eksikliği ne yapar? Magnezyum nedir, ne işe yarar? merak ediyorsanız, işte ayrıntılar...
31.08.2023 Sağlık
Şeker hastalığı için şifa! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli
Şeker hastalığı için şifa! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli Pankreas, salgıladığı insülin hormonu sayesinde kan şekerini düzenleyerek sağlıklı bir yaşam sürmenizi olanaklı kılıyor. Fakat tip 2 diyabet hastası kişilerde, bu hormonun işlevi düzensizleştiği için kandaki şeker oranında da yoğun yükselmeler ortaya çıkıyor. Tedavi edilmediği durumlarda ise hastanın hayatını tehlikeye sokacak ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Fakat bunun için doğru tedavi ile birlikte sağlıklı beslenme gibi yaşam değişiklikleri de bu sorunla mücadele etmenizi sağlayacaktır. İşte bu hastalığa karşı koymak için ihtiyaç duyabileceğiniz bitki çayı...
29.08.2023 Sağlık
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor Son yıllarda giderek yaygınlaşan önemli sağlık problemlerinden biri olan yüksek kan şekeri, düzensiz beslenme, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak görülüyor. Şeker hastalığını önlemek için uzman danışmanlığında doğru adımları izlemek büyük önem taşıyor. Ayrıca, diyabeti kontrol altında tutmak için doğal besinlerin etkileri ile ilgili bilimsel araştırmalar da yapılıyor. Yapılan son çalışmalar, bir yemek kaşığı "elma sirkesinin" kan şekeri seviyelerini düzenlediğini ortaya çıkardı.
16.08.2023 Sağlık
Diyabeti bitiriyor, kan şekerini dengeliyor! İşte şeker hastaların iyi gelecek 5 besin
Diyabeti bitiriyor, kan şekerini dengeliyor! İşte şeker hastaların iyi gelecek 5 besin Diyabeti bitirme gücüne sahip 5 besin ortaya çıktı! Kan şekeri seviyelerini dengeliyor, sütle karıştırıldığında protein deposu haline geliyor. Vitamin ve mineral oranını artırıyor, insülin etkisi yaratıyor. Diyabet, dünyanın büyük bir bölümünü etkileyen önemli halk sağlığı sorunlarının başında geliyor. Tip 2 diyabet riskini azaltmak, bu noktada önem taşıyor. Risklerin bir bölümü genetik olsa da, egzersiz ve sağlıklı beslenme gibi yaşam tarzı faktörleri ile bu diyabet riski büyük oranda engellenebilir. Bu nedenle çevresel faktörlere dikkat etmek büyük önem taşıyor. İşte diyabete karşı koruyan besinler...
25.07.2023 Sağlık
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir?
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir? Geven otu uzmanların önerdiği faydalı ve şifalı bir otur. Kökünün ve çiçeğinin ayrı ayrı etkileri vardır. İnsanlara oldukça faydalı olan bu bitki sağlık açısından önemlidir. Geven otu farklı şekillerde tüketilebilir ve bu sayede insan vücudunu zararlı etkilerden arındırır.
14.07.2023 Sağlık
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir?
Dul Avrat Otu Nedir? Dul Avrat Otu Faydaları Nelerdir? Çalılıklarda, ormanlık alanlarda ve yol kenarlarında bulunan dulavratotu, çoğumuz kırsalda yürürken veya araziye giderken giysilerimize yapışan kahverengi, yapışkan tohum başları olan bitkiler olarak bilinmektedir.
11.07.2023 Sağlık
Karnıyarık Otu Nedir? Karnıyarık Otu Faydaları Nelerdir?
Karnıyarık Otu Nedir? Karnıyarık Otu Faydaları Nelerdir? Piyasada karnıyarık otu kapsülü, karnıyarık otu tozu gibi pek çok farklı formda bulunabilen doğal haline ise aktarlardan kolaylıkla ulaşılabilen karnıyarık otu oldukça faydalı bir bitkidir. Özellikle bağırsaklar üzerinde gösterdiği olumlu yönde etkileri sebebi ile bolca tercih edilmektedir. Sağlıklı beslenmeye özen gösterenlerden, zayıflamak isteyenlere birçok kişinin mutfağında yer buluyor.
10.07.2023 Sağlık
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler...
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyulmaktadır. D vitamini de en çok kullanılan vitaminler arasında yer alır. D vitaminini kullanırken bazı detaylara dikkat edilmelidir.
8.07.2023 Sağlık
Patlamış Mısır Kaç Kalori? Patlamış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Patlamış Mısır Kaç Kalori? Patlamış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Patlamış mısır denildiği zaman insanların her birinin iştahı açılmaktadır. Zaten patlamış mısırı sevmeyen kişi sayısı neredeyse hiç yoktur. Özellikle film izlerken veya evde dinlenirken patlamış mısırı zevkle yemek mümkündür. Ayrıca kalabalık ortamların vazgeçilmez atıştırmalığı patlamış mısır olarak bilinmektedir. Tabi patlamış mısırın kalorisi ve besin değerleri sıkça merak edilir. 
3.07.2023 Sağlık
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet Kanser, diyabet, kolesterol ve diğer kronik rahatsızlıklara karşı etkili olan iki diyet, Türkiye’de de popüler bir şekilde tercih ediliyor. Hastalıkların altında yatan nedenleri ele alarak insanların sağlıklarının korunması için çözümler sunan fonksiyonel tıp büyük ilgi uyandırdı. Hastalıklara karşı adeta kalkan görevi gören Akdeniz diyeti de her geçen gün yaygınlaşıyor. Uzm. Dyt. Başak Satar, bu iki beslenme türüne ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.
25.06.2023 Sağlık
Ev sahibi, diyabet hastası kiracıya kabusu yaşattı! 'İnsanlık dışı'
Ev sahibi, diyabet hastası kiracıya kabusu yaşattı! 'İnsanlık dışı' Kocaeli'nin Gebze ilçesinde anne ve kızının kiracı olarak yaşadığı evin elektrik ve su abonelikleri ev sahibinin oğlu tarafından kapattırıldı. Diyabet hastası 18 yaşındaki genç kızın buzdolabında muhafaza edilen insülin ilaçları ise elektrik olmayınca bozuldu. Memleketleri Niğde'den eve geldiğinde neye uğradığını şaşıran kadın, "Bu kadar da insanlık dışı bir şey olamaz" dedi.
21.06.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İnsülin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insülin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.