İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
Togg'un fiyatı ne kadar olacak? Elektrikli otomobile ÖTV ayarı...
Togg'un fiyatı ne kadar olacak? Elektrikli otomobile ÖTV ayarı... Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Togg’un satışa çıkmasına günler kala elektrikli otomobiller için iki önemli vergi adımı geldi. Elektrikli araçların matrah limitinin yükseltilmesiyle bazı modellerin fiyatı yeniden yüzde 10’luk ÖTV dilimine girdi ve düştü. Düzenleme, Togg’un satış fiyatını da belirleyecek. Çin’den ithal edilen modellere ise yüzde 40 ilave gümrük vergisi getirildi. Böylece Çinli araçların rekabeti zorlaşacak.  
4.03.2023 Ekonomi
Elektrikli otomobiller ile ilgili yeni karar! Yüzde 10 ek vergi...
Elektrikli otomobiller ile ilgili yeni karar! Yüzde 10 ek vergi... Araba alma planı yapanlar son yıllarda elektrikli otomobillere yöneliyor. Fiyatllar diğer araçlara göre daha yüksek olmasına rağmen çevreye herhangi bir fosil yakıt bırakmaması ve karbon salınımı yapmaması nedeniyle tercih ediliyor. Çevre dostu olan elektrikli arabalarda egzoz bulunmaması ve gürültü kirliliği yapmıyor olması da yeni nesli araçların dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor. Çip krizi ile otomotiv sektöründe üretimin aksamasının ardından firmaların klasik otomobil üretimini azaltıp elektrikli otomobil üretiminin artırılması da yönünde harekete geçmesi de gündemde. Öte yandan elektrikli otomobiller ile ile ilgili yeni bir karara imza atıldı. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ithal elektrikli otomobil modelleri için ek vergi getirildi.
28.07.2022 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Tamamen değişiyor, vergisi de arttı, 1 Mayıs...
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Tamamen değişiyor, vergisi de arttı, 1 Mayıs... İnternetten alışveriş yapanları çok yakından ilgilendiren gelişme! Artık değişiyor, detaylar ortaya çıktı. Kargo limiti değişiyor, vergi oranı artıyor. Son tarih belli oldu, düzenleme sonrası daha zor olacak. Bireysel ithalatlarda, eşyanın AB dışından gelmesi durumunda yüzde 30 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek. Düzenlemeyle, posta ve kargo ile gerçek kişilere gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 1500 Euro’yu geçmeyen kişisel kullanıma ait kitap veya benzeri basılı yayınlar için uygulanmakta olan sıfır gümrük vergisi ise devam edecek.
14.04.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması: Yükselişte küresel artışlar etkili oldu Merkez Bankası son dakika enflasyon açıklaması! Merkez Bankası PPK özet metninde “Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır” denildi.
24.02.2022 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba almak isteyen herkes için geçerli! Kredi faizleri düştü ve başladı...
Sıfır ve ikinci el araba almak isteyen herkes için geçerli! Kredi faizleri düştü ve başladı... Sıfır ve ikinci el araba almak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Araç alımlarında hareketlilik başladı. Kredi faizleri düştü, yapılan yeni düzenlemeyle birlikte kredi oranı ve vade sayısı artırıldı. Taşıt kredilerindeki düzenlemenin ardından ikinci el ve sıfır araç piyasasında hareketlilik yaşanıyor. Oto galericiler limit artırımını olumlu karşılarken, ikinci el ve sıfır araç piyasasının eski hareketliliğine döneceğini söyledi. Galerici Yılmaz Kebapçı, "Karar hem sıfır araçları hem de ikinci eli etkileyecek. Bayilerde sıfır araç temininde sorun yaşanmazsa araç talebi artacak ve satılacaktır. Aylık bazda baktığımızda krediler yüzde 2,5 - 2,60’lara kadar çıkmıştı. Şu anda araç taşıt kredilerinde faiz 1,60 - 1,70 oranlara düştü bu durum da olumlu yansıyacaktır” şeklinde konuştu.
24.02.2022 Ekonomi
İlave gümrük vergisi ile ilgili flaş karar! Bugün değişti
İlave gümrük vergisi ile ilgili flaş karar! Bugün değişti Bazı sanayi ve tarım ürünlerinin ithalatında uygulanan ilave gümrük vergileri kaldırıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
24.02.2022 Ekonomi
İlave Gümrük Vergisi nedir, İGV kaldırıldı mı?
İlave Gümrük Vergisi nedir, İGV kaldırıldı mı? İthal edilen bazı sanayi ve tarım ürünleri, ilave gümrük vergisi (İGV) kapsamından çıkarıldı. Peki, ilave gümrük vergisi nedir?
24.02.2022 Gündem
Vergi kararı! Yürürlüğe girdi, sıfırlandı, bazı ürünler...
Vergi kararı! Yürürlüğe girdi, sıfırlandı, bazı ürünler... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Yürürlüğe girdi. Bazı ürünlerin gümrük vergisi sıfırlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; bazı eşyaları kendi üretiminde girdi olarak kullanan firmalarca yapılan ithalatta ilave gümrük vergisi uygulanmayacak.
22.04.2021 Ekonomi
Lacoste Çorlu'da üretim yapacak
Lacoste Çorlu'da üretim yapacak Türkiye’de ayakkabıya getirilen ek vergiler, yerli üretimi teşvik ediyor. Özellikle Şanlıurfa’daki ayakkabı üretimi atağının ardından yabancı markaların da Türkiye’de üretim planı yaptığı ortaya çıktı
7.01.2021 Ekonomi
Motosiklette pazar 300 bin adete gidiyor!
Motosiklette pazar 300 bin adete gidiyor! Türkiye motosiklet satışlarında 2020’de son 14 yılın ekoru kırılacak. Ancak MOTED büyümenin kalıcı olabilmesi için önlem alınması gerektiğine dikkat çekiyor.
15.12.2020 Otomobil
Motosiklet satışları artıyor!
Motosiklet satışları artıyor! Bu yılın ilk 8 ayında ülkemizde satılan motosiklet sayısı yüzde 29 artarak 143.2 bin adete yükseldi.
5.10.2020 Otomobil
Motosiklette talep küçüklere yöneldi
Motosiklette talep küçüklere yöneldi Satışlar 50cc'ya kadar motosikletlerde yüzde 75 büyüse de 251cc üstü sınıf yüzde 20 küçüldü.
22.09.2020 Otomobil
115 ürüne ek gümrük vergisi geldi! 15 gün sonra...
115 ürüne ek gümrük vergisi geldi! 15 gün sonra... Cumhurbaşkanı Kararı ile 115 işlenmiş tarım ürünü için yüzde 4,3 ile yüzde 20 arasında değişen oranlarda ilave gümrük vergisi getirildi.
5.08.2020 Ekonomi
Maske kumaşında  ilave gümrük vergisi sıfırlandı
Maske kumaşında ilave gümrük vergisi sıfırlandı Maske kumaşı ithalatında yüzde 20 olan ilave gümrük vergisi oranı 30 Eylül'e kadar sıfırlandı.
30.06.2020 Ekonomi
Bazı ithal ürünlere ilave gümrük vergisi getirildi
Bazı ithal ürünlere ilave gümrük vergisi getirildi İthalatta 400'ün üzerinde eşya için eylül sonuna kadar değişen oranlarda yüzde 20'ye kadar ilave gümrük vergisi uygulanacak.
28.06.2020 Ekonomi
Resmen yürürlüğe girdi! 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi
Resmen yürürlüğe girdi! 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi Milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirildi.
20.05.2020 Ekonomi
İthal ürüne ilave vergi
İthal ürüne ilave vergi Buzdolabı, çamaşır makinesi, ocak, mücevherat gibi ürünlerin de arasında bulunduğu birçok ürüne yüzde 30’a varan oranlarda ek gümrük vergisi geldi.
12.05.2020 Ekonomi
Bazı tekstil ve sanayi ürünlerinin ithalatına ilave gümrük vergisi getirildi
Bazı tekstil ve sanayi ürünlerinin ithalatına ilave gümrük vergisi getirildi Tekstil, konfeksiyon, deri, ayakkabı ve benzeri ürünlerle bazı sanayi ürünlerinin ithalatında 30 Eylül'e kadar yüzde sıfır ile 50 arasındaki oranlarda ilave gümrük vergisi uygulanacak.
21.04.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri tek tek açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri tek tek açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından mesaj yayımlayarak, koronavirüs salgını ile ilgili tedbirler alındığını ve vatandaşların krizin etkilerinden korunmaya devam edileceğini açıkladı.
25.03.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O ürünlerde vergi yüzde 0 oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O ürünlerde vergi yüzde 0 oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla bazı ürün ve cihazlara ilişkin vergi oranlarında değişiklik yapıldı. Etil alkolün gümrük vergisi yüzde 0 oldu. Tıbbi maske, solunum cihazı, etil alkol ithalatında ilave gümrük vergisini kaldırıldı.
25.03.2020 Ekonomi
İthalatta gümrük vergisi düzenlemesi
İthalatta gümrük vergisi düzenlemesi Çok katlı iplikler ve ayçiçeği tohumunun da aralarında bulunduğu bazı ürünlerin ithalatında uygulanacak gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi.
22.08.2019 Ekonomi
ABD, Çin'e ek vergiyi erteledi
ABD, Çin'e ek vergiyi erteledi ABD yönetimi, Çin'e getirdiği yüzde 10'luk ilave gümrük vergisi uygulamasını, bazı bilişim-teknoloji ürünleri için 15 Aralık tarihine kadar ertelediğini açıkladı.
13.08.2019 Dünya
AB'den ABD'ye 35 milyar euroluk misilleme hamlesi
AB'den ABD'ye 35 milyar euroluk misilleme hamlesi Avrupa Birliği (AB), ABD'nin Avrupa ülkelerinden ithal edilen arabalara ilave gümrük vergisi uygulaması halinde 35 milyar Euro'luk ticari misilleme yapılacağını bildirdi.
23.07.2019 Dünya