5G Teknolojisi

5G Teknolojisi

Son dakika 5G teknolojisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 5G teknolojisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 5G teknolojisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

5G Teknolojisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 5g teknolojisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 407 5g teknolojisi haberi bulunmuştur. Tüm 5g teknolojisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Yaşam
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
19.12.2023 Gündem
Turkcell'den elektrik enerjisi yatırımı için yeni strateji
Turkcell'den elektrik enerjisi yatırımı için yeni strateji Turkcell’den elektrik enerjisi yatırımı için yeni strateji
19.08.2023 Ekonomi
Yeni dönem başlıyor! 'Uçak modu' tarih oluyor
Yeni dönem başlıyor! 'Uçak modu' tarih oluyor Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcuları yakında telefonlarını gökyüzünde tam anlamıyla kullanabilecek. Avrupa Komisyonu, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceğine karar verdi. Bu durum ise yolcuların artık telefonlarını uçak moduna almaları gerekmeyeceği anlamına geliyor.
4.12.2022 Bilim ve Teknoloji
5G teknolojisi ile 'uçak modu' tarihe karışıyor!
5G teknolojisi ile 'uçak modu' tarihe karışıyor! Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcuları yakında telefonlarını gökyüzünde tam anlamıyla kullanabilecek. Avrupa Komisyonu, havayollarının uçaklarda 5G teknolojisi sağlayabileceğine karar verdi. Bu durum ise yolcuların artık telefonlarını uçak moduna almaları gerekmeyeceği anlamına geliyor.
4.12.2022 Vatan TV
5G Teknolojisi ilk kez İstanbul Havalimanı'nda kullanılacak! Bakan Karaismailoğlu açıkladı
5G Teknolojisi ilk kez İstanbul Havalimanı'nda kullanılacak! Bakan Karaismailoğlu açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nda düzenlenecek programda, 5G ile ilgili gelinen süreci kamuoyuyla paylaştı. Bakan Karaismailoğlu Türkiye'nin 5G yolcuğunun başladığını söyledi.
29.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Turkcell dijital ihracatta vites yükseltti
Turkcell dijital ihracatta vites yükseltti Dünya çapındaki mobil teknolojilerin boy gösterdiği Mobil Dünya Kongresi’nde dijital çağın getirdiği yenilikler beğeniye sunuldu. Dijital ürün ve servislerin ön plana çıktığı fuarda Turkcell, küresel pazarda stratejik ortaklıklarla büyümeyi hedeflediğini ve dijital ihracat çalışmalarına hız verdiğini açıkladı.
3.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Ekonomide robotların ayak sesleri Kovid-19 salgını ile arttı
Ekonomide robotların ayak sesleri Kovid-19 salgını ile arttı Kovid-19 salgınının da etkisiyle ekonomik faaliyetlerde otomasyonun ivme kazanması dikkati çekiyor
10.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Huawei Türkiye AR-GE Merkezi ilk 3'te
Huawei Türkiye AR-GE Merkezi ilk 3'te Huawei Kıdemli Kurumsal İletişim Müdürü Bora, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin Huawei Ar-Ge merkezleri arasında, bu kategoride görev alan ilk 3 ekipten biri olarak konumlandığını söyledi.
3.11.2021 Bilim ve Teknoloji
"5G ve artırılmış gerçeklik ile "uzaktan teknik destek"
"5G ve artırılmış gerçeklik ile "uzaktan teknik destek" 5G üzerinden uzaktan bakım ve teknik destek hizmetlerini, artırılmış gerçeklik teknolojisini testi yapıldı. Bu kapsamda sahadaki teknisyene, merkezdeki uzman tarafından uzaktan bakım ve teknik destek platformu üzerinden artırılmış gerçeklik destekli, gerçek zamanlı, yüksek çözünürlüklü, destek sağlandı.
2.10.2021 Bilim ve Teknoloji
5G teknolojisi beraberinde karmaşıklaşan siber güvenlik önlemleri getiriyor
5G teknolojisi beraberinde karmaşıklaşan siber güvenlik önlemleri getiriyor Günümüzde, 5G teknolojisinin gelişmesiyle hem mobil hem de IoT cihazlarda kullanım kapasitesinin artışı, her geçen gün daha da ciddileşen bir siber güvenlik sorununu da beraberinde getiriyor.
13.08.2021 Bilim ve Teknoloji
5G ağlarının toplam geliri 700 milyar doları geçecek!
5G ağlarının toplam geliri 700 milyar doları geçecek! 5G ağları ile; sağlık, akıllı ulaşım, endüstriyel üretim ve IoT sektörlerinin toplam gelirinin dört yıl içerisinde 700 milyar doları geçeceği tahmin ediliyor. 5G teknolojisini üreten dünyadaki 7 ülkeden biri olan Türkiye, gelecekte 5G’de söz sahibi ülkelerden birisi olacak.
29.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk bilim insanları buldu! 5G zararlarını ortadan kaldırıyor!
Türk bilim insanları buldu! 5G zararlarını ortadan kaldırıyor! Elektronik cihazların yaydığı kirlilikten korunmanın mümkün olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Yapılan bir araştırma 5Guard benzeri pratik çözümlerin elektromanyetik dalgaların insana verebileceği zararları azalttığını ortaya çıkardı.
3.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Geleceğin teknolojileri yüksek hızlı 5G ile şekillenecek
Geleceğin teknolojileri yüksek hızlı 5G ile şekillenecek 5G teknolojisi özellikle nesnelerin interneti teknolojisinde makinelerin ihtiyaç duyacağı hızlı ve kesintisiz internet ihtiyacını karşılayacak.
2.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Kovid-19 krizinin ardından yılın umut veren 17 teknoloji trendi
Kovid-19 krizinin ardından yılın umut veren 17 teknoloji trendi Yeni tip koronavirüs salgınının sağlık ve ekonomideki etkileri yıkıcı olurken, salgının teknolojide ilerlemeyi hızlandırdığı ve dijital araçların kabulünü artırdığı belirtiliyor.
23.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye dünyada bir ilki başardı! Bor madeninden üretildi
Türkiye dünyada bir ilki başardı! Bor madeninden üretildi Teknopark İstanbul firmalarından Turing Kimya, bor minerallerinden dünyanın ilk kurşunsuz radyasyon koruma kalkanı "Anti-rad’i" üretti.
6.01.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay rahatsızlık geçirdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay rahatsızlık geçirdi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Siber Güvenlik Zirvesi'nde yaptığı konuşmayı rahatsızlanarak yarım bıraktı. Fuat Oktay'ın sağlık durumu hakkında yapılan açıklamada, tansiyon düşüklüğü nedeniyle fenalaştığı, durumunun iyi olduğu bildirildi
21.12.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli 5G açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli 5G açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrim içi düzenlenen "4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi"ne canlı bağlantıyla katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilindiği gibi 2016'da 4.5G'ye geçmiştik. Şimdi 5G sürecindeyiz. O zaman da ben bunu ifade ettim ama anlaşılmakta biraz zorlandık. 5G, akıllı şehirler, akıllı ulaştırma hizmetleri, akıllı hastaneler gibi nice hizmetin altyapısını oluşturacaktır. Yerli 5G teknoloji altyapısını kurmadan bu süreci yönetemeyiz. Bunun için tüm firmalarımızdan hızlı, etkin hareket etmesini bekliyoruz." dedi.
26.11.2020 Siyaset
Çin’de 3 boyutlu dev ekran gösterime sunuldu
Çin’de 3 boyutlu dev ekran gösterime sunuldu Çin’in Liaoning eyaletinde, 3 boyutlu dev ekran, 5G teknolojisi desteği ile gösterime sunuldu.
12.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli 5G teknolojisi için ilk test başarıyla gerçekleştirildi
Yerli 5G teknolojisi için ilk test başarıyla gerçekleştirildi Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi kapsamında geliştirilen "TR713-7Ghz Radyolink"in demosu, Bakan Varank'ın katılımıyla Ostim Teknopark'ta yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi kapsamında kritik bileşenlerin kamu-özel iş birliğiyle yerli ve milli olarak geliştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, "5G şebekesiyle ilgili yerli ve milli üretimi teşvik edecek şekilde tedbirlerimizi alıyoruz." dedi.
26.10.2020 Bilim ve Teknoloji
iPhone 12 fiyatı ne kadar? iPhone 12 ne zaman satışa çıkacak? İşte Apple iPhone 12 Pro ve Pro Max fiyatı ve özellikleri
iPhone 12 fiyatı ne kadar? iPhone 12 ne zaman satışa çıkacak? İşte Apple iPhone 12 Pro ve Pro Max fiyatı ve özellikleri Apple uzun zamandır beklenen İphone 12 Pro ve Pro Max'i tüm dünyaya tanıttı. Teknoloji meraklılarının yakından takip ettiği etkinlikte İphone 12 fiyatı ve özellikleri de tek tek açıklandı. İphone 12'nin en dikkat çekici özellikleri arasında 5G kullanılacak olması ve ekran kırılmalarına karşı kullanılan Ceramic Shield adı verilen sağlam cam ve yeni nesil çift kamerası dikkat çekiyor. Peki, iPhone 12 fiyatı ne kadar? iPhone 12 özellikleri neler? iPhone 12 ne zaman satışa çıkacak? iPhone 12 ne zaman Türkiye'ye gelecek? İşte iPhone 12 Pro ve Pro Max fiyatı ve özellikleri...
16.10.2020 Gündem
HADO’nun Milli Takım ilk seçmeleri tamamlandı
HADO’nun Milli Takım ilk seçmeleri tamamlandı Makine ve insan ara yüzünün eş zamanlı kullanıldığı, arttırılmış gerçeklik ile fiziki hareketliliği içeren ve geleceğin sporu olarak adlandırılan HADO’nun, Avrupa Şampiyonası için Milli Takım seçme çalışmalarına başlandı.
15.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Apple 5G telefonlarının üretimine Eylül'de başlayacak
Apple 5G telefonlarının üretimine Eylül'de başlayacak ABD merkezli teknoloji şirketi Apple Inc. "5G teknolojisi" ile çalışacak iPhone'ların üretimine Eylül ayı ortasında sınırlı ve başlayacak.
8.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Yapay zeka ekonomisi 2030'da 15,7 trilyon dolar olacak
Yapay zeka ekonomisi 2030'da 15,7 trilyon dolar olacak MÜSİAD Dijital Dönüşüm Komitesi Başkanı Oylum, "Sadece yapay zeka ekonomisinin 2030 yılına kadar oluşturacağı ekonominin boyutunun 15,7 trilyon dolar olacağı öngörülüyor." dedi.
31.08.2020 Bilim ve Teknoloji
5G teknolojisi Belçika'yı karıştırdı, protestolar başladı
5G teknolojisi Belçika'yı karıştırdı, protestolar başladı Belçika'nın başkenti Brüksel'de 5G'ye yönelik altyapı yatırımları protesto edildi.
10.08.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

5G Teknolojisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 5g teknolojisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.