5 Aylık Enflasyon Farkı

5 Aylık Enflasyon Farkı

Son dakika 5 aylık enflasyon farkı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 5 aylık enflasyon farkı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 5 aylık enflasyon farkı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

5 Aylık Enflasyon Farkı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 5 aylık enflasyon farkı gelişmeleri de dahil olmak üzere 729 5 aylık enflasyon farkı haberi bulunmuştur. Tüm 5 aylık enflasyon farkı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aylık enflasyon oranları 2023 | 6 aylık enflasyon farkı tahmini ne kadar olur, 5 aylık enflasyon farkı kaç?
Aylık enflasyon oranları 2023 | 6 aylık enflasyon farkı tahmini ne kadar olur, 5 aylık enflasyon farkı kaç? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Asgari ücretin açıklanmasının ardından aylık enflasyon oranları memur maaş zammı kapsamında sorgulanmaya başlandı. Peki, 6 aylık enflasyon farkı ne zaman belli olacak, 5 aylık enflasyon farkı kaç yüzde kaç? İşte Aylık enflasyon oranları 2023…
28.12.2023 Ekonomi
Emekliye ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, işte meslek meslek 2024 maaşları...
Emekliye ve memura dev zam! Yeni maaşlar belli oluyor, işte meslek meslek 2024 maaşları... Emekliye zam ve memur zammı için düzenleme geliyor. SGK emekli zammı, memur maaş zammı için 5 aylık enflasyon farkı bugün belli oldu. TÜİK'in Kasım ayı enflasyon oranının son dakika açıklamasıyla refah payı hariç Ocak emekli zammı büyük oranda netleşti. Rakamlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında da yer alacak. Nihai rakamlar Aralık enflasyonunun 2024 Ocak başında açıklanmasıyla kesinleşecek. 5 aylık enflasyon beklentisine göre emekli ve memur zammı tablosu ne oldu?
4.12.2023 Çalışma Hayatı
Emekli ve memur zammnıda oran verildi! İşte en düşük emekli ve memur maaşı
Emekli ve memur zammnıda oran verildi! İşte en düşük emekli ve memur maaşı Emekliye zam ve memur zammı için düzenleme geliyor. SGK emekli zammı, memur maaş zammı için 5 aylık enflasyon farkı bugün belli oldu. TÜİK'in Kasım ayı enflasyon oranının son dakika açıklamasıyla refah payı hariç Ocak emekli zammı büyük oranda netleşti. Rakamlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında da yer alacak. Nihai rakamlar Aralık enflasyonunun 2024 Ocak başında açıklanmasıyla kesinleşecek. 5 aylık enflasyon beklentisine göre emekli ve memur zammı tablosu ne oldu?
4.12.2023 Emekli
Son 5 aylık enflasyon rakamları ve mayıs ayı enflasyon oranı! 5 aylık enflasyon farkı ne kadar? TÜİK mayıs ayı enflasyonu yüzde kaç oldu? İlk 5 aylık enflasyon farkı
Son 5 aylık enflasyon rakamları ve mayıs ayı enflasyon oranı! 5 aylık enflasyon farkı ne kadar? TÜİK mayıs ayı enflasyonu yüzde kaç oldu? İlk 5 aylık enflasyon farkı Enflasyon farkı ne zaman açıklanacak, 5 aylık enflasyon farkı ne kadar, yüzde kaç oldu? Enflasyon farkı 2023 memur maaş zamlarının belli olması nedeniyle yakından takip ediliyor. TÜİK tarafından açıklanacak verilerle 5 aylık fark netleşti. Memur ve emekli maaşları yapılacak net zam oranı Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı rakamlarına göre belli oluyor. Peki, 5 aylık enflasyon farkı kaç oldu, altı aylık fark ne zaman belli olacak?
5.06.2023 Ekonomi
Memur enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur maaş zammı 2023 belli oldu mu, 5 aylık enflasyon farkına göre memura ne kadar zam yapılacak?
Memur enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur maaş zammı 2023 belli oldu mu, 5 aylık enflasyon farkına göre memura ne kadar zam yapılacak? Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Mayıs'ta TÜFE 39,59 oldu. Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla emekli zammı ve memur zammı için 5 aylık zam oranı belli oldu. Kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zam ve 15 bin TL taban maaş uygulaması sonrası gözler memur maaşlarına çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur maaşlarına yönelik “Asgari ücret artışından memur ve emekli zammına yılbaşında gerçekleştirdiğimizi çalışmaların devamını getireceğiz. Temmuz ayı enflasyon farkı ve refah payına dayanan hazırlıklarımız var. Memurlarımız müsterih olsunlar. Onların aklarını teslim etmek boynumuzun borcudur. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz." İfadelerini kullanmıştı. Peki, memur zammı ne kadar olacak, memura zam ne zaman verilecek? Memur enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur maaş zammı 2023 belli oldu mu, 5 aylık enflasyon farkına göre memura ne kadar zam yapılacak?
5.06.2023 Memur
Memur zam farkı ne kadar oldu? Memur ve memur emeklisinin 6 aylık enflasyon farkı belli oldu! 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar, yüzde kaç?
Memur zam farkı ne kadar oldu? Memur ve memur emeklisinin 6 aylık enflasyon farkı belli oldu! 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar, yüzde kaç? Enflasyon rakamları açıklandı. Emekli ve memurun maaşlarına yapılacak 2023 ocak zammı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon rakamları dolayısıyla memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranları da netlik kazandı. Memurlar, temmuz ve ocak ayı olmak üzere yılda iki kez zam alıyor. Memur ve emekliler maaşlarına toplu sözleşme zammına ek yüzde enflasyon farkı da yansıtılıyor. Aralık ayı enflasyon verileriyle memur ve emekliye yapılacak ocak zammı netleşti. Peki, Memur zam farkı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Memur enflasyon farkı nasıl hesaplanır? Memur ve emekli maaş zam oranı ne oldu?
3.01.2023 Memur
Rehber Öğretmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?
Rehber Öğretmen Maaşları 2023: En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? Yeni asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak açıklanmasının ardından öğretmen maaşları gündem oldu. Ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olarak çalışan öğretmenlerin maaşlarına yılda iki kez zam uygulanıyor. Peki, En yüksek, en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? İşte Rehber Öğretmen Maaşları 2023…
24.12.2022 Çalışan Hakları
Bekçi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük bekçi maaşı ne kadar? Bekçiler ne kadar maaş alıyor?
Bekçi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük bekçi maaşı ne kadar? Bekçiler ne kadar maaş alıyor? 2023 yılı bekçi maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Memur ve memur emeklisine yapılan zam oranı aralık ayı enflasyonuyla birlikte ortaya çıkacak. 6 aylık enflasyon farkınında bekçi maaşlarına yansıtılması beklenirken, hükümetin ayrıca refah payı çalışması da bulunuyor. 2022 yılının son günlerinde ise bekçi maaşlarına yapılacak zam oranları araştırılmaya başlandı. Peki, En yüksek, en düşük bekçi maaşı ne kadar? Bekçiler ne kadar maaş alıyor? 2023 bekçi maaş zammı ne kadar? Bekçi maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…
14.12.2022 Çalışma Hayatı
Gardiyan Maaşları 2023: En yüksek, en düşük gardiyan maaşı ne kadar? Gardiyanlar ne kadar maaş alıyor?
Gardiyan Maaşları 2023: En yüksek, en düşük gardiyan maaşı ne kadar? Gardiyanlar ne kadar maaş alıyor? Gardiyan maaşları görev aldığı yer ve rütbeye göre değişiklik gösterir. Temmuz ayında yapılan zamdan sonra gardiyan maaşları yeni yılla yeniden zamlanacak. Peki, En yüksek, en düşük gardiyan maaşı ne kadar? Gardiyanlar ne kadar maaş alıyor? Gardiyan Maaşları 2023 yılında ne kadar olacak?
13.12.2022 Çalışma Hayatı
Emekli aylığı ve memur maaşlarına zam geliyor! Oranlar açıklandı, görülmemiş rakam
Emekli aylığı ve memur maaşlarına zam geliyor! Oranlar açıklandı, görülmemiş rakam Emekli aylığı ve memur maaşı ile ilgili son dakika zam açıklaması geldi. Emekli ve memur maaşlarına zam geliyor. Yeni emekli ve memur maaşlarına gelebilecek zam oranı tek tek açıklandı. En düşük memur maaşı son açıklanan enflasyon verilerine göre belli oldu.Her yıl emekliler, ocak ve temmuz ayında emekli maaşı zammı alıyorlar. Emekli zammı enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. 5 aylık enflasyon farkı sonrasında gözler SKK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı tahminlerine çevrildi. Peki 2023 ocak emekli zammı ne kadar olacak. İşte emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
13.12.2022 Emekli
Öğretmen maaşları 2023: En yüksek, en düşük öğretmen maaşı ne kadar? Öğretmenler ne kadar maaş alıyor?
Öğretmen maaşları 2023: En yüksek, en düşük öğretmen maaşı ne kadar? Öğretmenler ne kadar maaş alıyor? 2023 yılı öğretmen maaşları için gözler Ocak ayına çevrildi. Yeni yıla kısa bir süre kala milyonlarca öğretmen maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte son 6 aylık enflasyon farkı da ortaya çıkacak. 6. Dönem Toplu Sözleşme ve öğretmenlerin zam oranında etkili olacak enflasyon farkı da maaşlarda büyük oranda değişikliğe neden olacak. Ayrıca şimdiden yapılacak bu zamlara ek, refah payı ödemesi de gündemde. Peki, En yüksek, en düşük öğretmen maaşı ne kadar? Öğretmenler ne kadar maaş alıyor? Öğretmen maaşları 2023’te ne kadar olacak? 2023 Ocak öğretmen maaş zammı ne olur? İşte öğretmen zammı 2023 beklentileri ve merak edilenler…
8.12.2022 Memur
2023 memur zammı ne olur? Emekli ve memur enflasyon oranına göre ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu?
2023 memur zammı ne olur? Emekli ve memur enflasyon oranına göre ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu? Kasım ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK verilerine göre, kasım ayında TÜFE yüzde 2,88'e geriledi. Yıllık enflasyon yüzde 84,39 oldu. Aylardır merakla beklenen emekli ve memur zammı ile enflasyon farkı ortaya çıktı. Son 5 aylık enflasyon rakamları belli olurken, gözler aralık ayı enflasyonuna çevrildi. Milyonlarca memur ve emekli 2023 maaş zammı için hesaplamalara şimdiden başladı. Peki, 2023 memur zammı ne olur? Emekli ve memur enflasyon oranına göre ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu, memur ve memur emeklisi zam farkı çıktı mı? İşte memur ve emekli maaş zamları ve zam farkları hakkında bilmeniz gerekenler…
5.12.2022 Memur
Son 5 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 5 aylık enflasyon rakamları ne? İşte Aylara göre enflasyon oranları 2022
Son 5 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 5 aylık enflasyon rakamları ne? İşte Aylara göre enflasyon oranları 2022 5 aylık enflasyon farkı kaç oldu, son 5 aylık enflasyon ne kadar? Aylara göre enflasyon oranları 2022 kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla gündem oldu. Tüketici Fiyat Endeksi kasımda yüzde 2,88 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 84,39 oldu. Buna göre, TÜFE'deki değişim kasımda bir önceki aya göre yüzde 2,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 62,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 84,39 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 70,36 olarak gerçekleşti. İşte Son 5 aylık enflasyon farkı…
5.12.2022 Ekonomi
Memur ve memur emeklisinin 5 aylık enflasyon farkı belli oldu! Memur zam farkı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak?
Memur ve memur emeklisinin 5 aylık enflasyon farkı belli oldu! Memur zam farkı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Enflasyon rakamları açıklandı! Emekli ve memurun maaşlarına yapılacak 2023 ocak zammı için belirleyici olacak kasım ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Aralık enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında netlik kazanacak zamlar için son bir adım kalırken kasım ayı enflasyonuyla maaşlara yapılacak zam neredeyse ortaya çıkmış oldu. Memurlar, temmuz ve ocak ayı olmak üzere yılda iki kez zam alıyor. Memur ve emekliler maaşlarına toplu sözleşme zammına ek yüzde enflasyon farkı da yansıtılıyor. Kasım ayı enflasyon verileriyle memur ve emekliye yapılacak ocak zammı netleşmeye başladı. Son 5 ayın verilerine göre maaşlara zam göründü. Peki, Memur zam farkı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Memur enflasyon farkı nasıl hesaplanır? Memur ve emekli maaş zam oranı ne oldu? İşte detaylar…
5.12.2022 Çalışma Hayatı
Enflasyon ne zaman açıklanacak? Son 5 aylık enflasyon oranı ne olur? 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri bekleniyor!
Enflasyon ne zaman açıklanacak? Son 5 aylık enflasyon oranı ne olur? 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri bekleniyor! Aralık ayının gelmesiyle birlikte gözler TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarına çevrildi. Yıl sonuna yaklaşılırken 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri bekleniyor. Memur ve memur emeklileri ile çalışanların maaş artışlarında etkili olacak enflasyon oranı, asgari ücret görüşmelerinde de etkili olacak. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Son 5 aylık enflasyon oranı ne olur? 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri saat kaçta açıklanır? Enflasyon oranı tahminleri ne? İşte Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım enflasyon oranları ve beklentiler…
4.12.2022 Ekonomi
Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek, memur maaş zammı yüzde kaç?
Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek, memur maaş zammı yüzde kaç? Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz ayı memur maaşları, Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek." Açıklamasının ardından Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek, memur maaş zammı yüzde kaç? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
27.06.2022 Memur
Haziran ayı enflasyon farkı ne olur? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu?
Haziran ayı enflasyon farkı ne olur? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu? Memur, memur emeklisi, BAĞKUR ve işçi emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranını belirleyen enflasyon farkı pek çok kişinin merak ettiği konuların başında geliyor. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre oluşan enflasyon farkı kamu çalışanları ile emeklilerin maaşlarına yapılacak zammı belirliyor. Haziran ayında açıklanan enflasyon verisiyle 6 aylık enflasyon farkı da ortaya çıkıyor. Peki, Haziran ayı enflasyon farkı ne olur? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu? Enflasyon farkı nasıl hesaplanır? Enflasyon farkı kaç oldu? İşte detaylar…
24.06.2022 Ekonomi
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam, yüzde 37.64 kesin! En düşüğü 8.848 TL olacak, işte temmuz zammı sonrası kuruşu kuruşuna yeni maaşlar...
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam, yüzde 37.64 kesin! En düşüğü 8.848 TL olacak, işte temmuz zammı sonrası kuruşu kuruşuna yeni maaşlar... Memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonların maaşı değişecek. Temmuz zammı için geri sayım başladı. Memur ve emeklinin alacağı zam oranları netleşiyor. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memurun temmuz ayında alacağı 5 aylık enflasyon farkı da netleşti. Haziran ayı enflasyon rakamlarının netleşen rakamlara eklenmesi ile emekli ve memurun alacağı zam oranları yeniden şekillenecek. Ancak temmuz zammı yüzde 37.64'ün altında olmayacak. En düşük memur maaşı temmuz zammının ardından 8.848 TL olacak. Zam oranları ile ilgili farklı senaryolar gündemde. Öte yandan memur ve emeklilerin yakından takip ettiği 3600 ek gösterge düzenlemesinde de yeni gelişmeler yaşanıyor. Bakanlık tarafından yeni maaşlar kalem kalem açıklandı. İşte temmuz zammı ve 3600 ek gösterge düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmlerinin detayları...
Emekli maaşına zam ve fark 5 bin 796 lira ve...
Emekli maaşına zam ve fark 5 bin 796 lira ve... Milyonlarca SSK, Bağkur ve memur emeklisi bekliyordu belli oldu. Rakamlar açıklandı. Zam, fark ve ikramiye müjdesi geliyor. Ilk 5 aylık sonuca göre memur ve emeklinin zammı yüzde 35’i aşıyor. Zammın kesinleşmesi için sadece haziran verisi kaldı. Son ayda da yüzde 2 üzeri enflasyon gelirse zam yüzde 39’u bulacak. En düşük emekli aylığı ise memurlarda 5 aylık enflasyona göre 4 bin 289 liradan 5 bin 796 lira 15 kuruşa, 6 aylık enflasyon tahminine göre ise 5 bin 969 liraya çıkacak.2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 5 aylık enflasyona göre 3 bin 292 liradan 4 bin 465 lira 27 kuruşa, 6 aylık tahmine göre ise 4 bin 597 lira 94 kuruşa çıkacak. 2000 sonrasında emekli olanlar için en düşük maaş 2.500 TL'ye çıkartılmıştı.Bunun üzerine de artış gerçekleşecek. İşte kuruşu kuruşuna yeni zamlı emekli maaşları...
4.06.2022 Emekli
5 aylık enflasyon farkı kaç oldu, son 5 aylık enflasyon ne kadar oldu? Aylara göre enflasyon oranları 2022
5 aylık enflasyon farkı kaç oldu, son 5 aylık enflasyon ne kadar oldu? Aylara göre enflasyon oranları 2022 Son 5 aylık enflasyon ne kadar oldu? 2022 Aylara göre enflasyon oranları, Mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla araştırılmaya başlandı. TÜİK Mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 73,5 oldu. TÜİK Mayıs ayında tüketici fiyatlarının yüzde 2,98 arttığını açıkladı. Peki, 5 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu, kaç? 2022 Aylara göre enflasyon oranları ve 5 aylık enflasyon rakamları…
4.06.2022 Ekonomi
Büro Memur-Sen Başkanı Yazgan'dan hükümete çağrı: Fazladan 1 aylık maaş...
Büro Memur-Sen Başkanı Yazgan'dan hükümete çağrı: Fazladan 1 aylık maaş... Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için Temmuz zammına ek olarak kamu görevlilerine fazladan 1 aylık maaş ödemesi daha yapılmalıdır” dedi.
3.06.2022 Ekonomi
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kiracılar mutlaka hakkını, hukukunu öğrensin
Kamu Başdenetçisi Malkoç: Kiracılar mutlaka hakkını, hukukunu öğrensin Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Kiracılar, mutlaka hakkını, hukukunu, devletin rayiç artış bedelini öğrenip, sözleşmelerini buna göre belirlesin; buna göre artış yapsınlar" dedi.
3.06.2022 Ekonomi
SSK Bağkur emekli maaşı zammı belli oldu, emekli temmuz zammı ne kadar olacak? 5 aylık zam oranı kesinleşti!
SSK Bağkur emekli maaşı zammı belli oldu, emekli temmuz zammı ne kadar olacak? 5 aylık zam oranı kesinleşti! TÜİK verilerine göre, emeklinin 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 oldu. Ocak ayında yapılan emeklinin maaşına 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılacak. Peki, SSK Bağkur emekli maaşı zammı belli oldu, emekli temmuz zammı ne kadar olacak?
3.06.2022 Emekli
Memur ve emeklinin maaş zammı ne oldu, Memur enflasyon farkı kaç oldu, ne kadar? Memur zammı temmuz 2022
Memur ve emeklinin maaş zammı ne oldu, Memur enflasyon farkı kaç oldu, ne kadar? Memur zammı temmuz 2022 TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Buna göre mayısta enflasyon aylık bazda yüzde 2,98 yıllık bazda ise yüzde 73,50 artış gösterdi. Mayısta üretici enflasyonu ise yıllık bazda yüzde 132,16 arttı.  Enflasyon bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 35,64, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 39,33 artış gerçekleşti. TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, 5 aylık ortalama enflasyon %40.1 oldu. Enflasyonla birlikte memurun enflasyon zammı da ortaya çıktı. Peki, Memur zammı ne kadar olacak, memur zam oranı ne? Memur enflasyon farkı ne kadar oldu?
3.06.2022 Memur
Memur maaşlarına, emekli aylık ve ikramiyelerine büyük zam! Milyonlara yeni maaş, bugün belli oldu, en düşüğü...
Memur maaşlarına, emekli aylık ve ikramiyelerine büyük zam! Milyonlara yeni maaş, bugün belli oldu, en düşüğü... Memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlar bugünü bekliyordu. Ve belli oldu. Memur ve emeklilerin maaşında büyük artış olacak. Sadece maaşlar değil aynı zamanda emekli ikramiyeleri de yükselecek. Enflasyon zammı dışındaki artış ile ilgili detaylar belli oldu. Polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takp ediliyor. Düzenleme tamamlandı. 3600 ek gösterge detayları bugün açıkandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu çalışanlarının refahını arttırmak için gerekli bütçe çalışmasını bitirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin '3600 ek gösterge kapsamı belirlendi' açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanına sunulacak ek gösterge düzenlemesi, Polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki kamu personelini kapsayacak. Emekli ve memurlar bir yandan da temmuz zammı için beklemede. Cuma günü açıklanacak enflason rakamlarının ardından yeni maaşlar ortaya çıkacak. Nisan 2022 enflasyon oranı sonrası SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları için 4 aylık zam oranı yüzde 31,71 olarak, memur maaşları için bu rakam yüzde 31,21 olarak şimdiden kesinleşti. TÜİK bu Cuma günü Mayıs ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Yeni oran sonrası 5 aylık enflasyon farkı ile temmuz zammı büyük oranda netleşecek. Öte yandan Merkez Bankası mayıs ve haziran ayı için enflasyon beklentisi için anket sonuçlarını açıkladı.'En düşük emekli ve memur maaşı temmuz zammı ile ne kadar olacak' sorusu da yanıt buldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarına ne kadar zam yapılacağını meraj ediyor. Yeni zam tahminleri geliyor. Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 41 olarak gerçekleşirse, ocakta maaşları yüzde 25, 47 artan SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuzda 41 zam alabilecek. İşte 3600 ek gösterge düzenlemesi ve temmuz zammı ile ilgili gelen son dakika haberlerinin ayrıntıları...
1.06.2022 Memur

Benzer Haber Etiketleri

5 Aylık Enflasyon Farkı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 5 aylık enflasyon farkı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.