Gazete Vatan Logo

Bekçi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük bekçi maaşı ne kadar? Bekçiler ne kadar maaş alıyor?

2023 yılı bekçi maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Memur ve memur emeklisine yapılan zam oranı aralık ayı enflasyonuyla birlikte ortaya çıkacak. 6 aylık enflasyon farkınında bekçi maaşlarına yansıtılması beklenirken, hükümetin ayrıca refah payı çalışması da bulunuyor. 2022 yılının son günlerinde ise bekçi maaşlarına yapılacak zam oranları araştırılmaya başlandı. Peki, En yüksek, en düşük bekçi maaşı ne kadar? Bekçiler ne kadar maaş alıyor? 2023 bekçi maaş zammı ne kadar? Bekçi maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…

Bekçi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük bekçi maaşı ne kadar? Bekçiler ne kadar maaş alıyor?

2023 yılına kısa bir süre kala pek çok meslek grubu maaşlara yapılacak zamlar merak ediliyor. TÜİK’in açıklayacağı aralık ayı enflasyonuyla 6 aylık enflasyon farkı da ortaya açıkacak.  

2023 BEKÇİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TÜİK Kasım ayı enflasyonunu aylık 2,88 olarak açıkladı. Enflasyon yıllık bazda 84.39’a yükseldi. Aralık ayında açıklanacak enflasyon rakamları hariç memurun alacağı 5 aylık enflasyon farkı 15.11 olarak hesaplandı. 2023 yılında memur maaşlarına yapılacak zam oranları Aralık ayında TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verileri dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

EN YÜKSEK, EN DÜŞÜK BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

İlkokul mezunu bir bekçi ortalama 9 bin 259 TL maaş alıyor. 15.11 enflasyon farkına göre yeni yılda bu tutar ise 10.658 TL’ye yükseliyor.