Gazete Vatan Logo

Memur zam farkı ne kadar oldu? Memur ve memur emeklisinin 6 aylık enflasyon farkı belli oldu! 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar, yüzde kaç?

Enflasyon rakamları açıklandı. Emekli ve memurun maaşlarına yapılacak 2023 ocak zammı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon rakamları dolayısıyla memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranları da netlik kazandı. Memurlar, temmuz ve ocak ayı olmak üzere yılda iki kez zam alıyor. Memur ve emekliler maaşlarına toplu sözleşme zammına ek yüzde enflasyon farkı da yansıtılıyor. Aralık ayı enflasyon verileriyle memur ve emekliye yapılacak ocak zammı netleşti. Peki, Memur zam farkı ne kadar oldu? 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Memur enflasyon farkı nasıl hesaplanır? Memur ve emekli maaş zam oranı ne oldu?

Memur zam farkı ne kadar oldu? Memur ve memur emeklisinin 6 aylık enflasyon farkı belli oldu! 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar, yüzde kaç?

Enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Verilerin açıklanmasıyla birlikte memur ve emekli ocak zammı netleşti. 2022 yılının ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonla birlikte belirlenecek zam oranı aralık enflasyonuyla kesinleşti. Aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte zammın ne kadar olacağı belli oldu. Peki, 2023 Memur ve emekli maaş zammı ne kadar oldu? Memur zam farkı ne kadar oldu? İşte Memur ve memur emeklisinin 6 aylık enflasyon farkı…

2022 ARALIK AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

TÜİK, 2022 Aralık ayı yıllık enflasyon oranını yüzde 64,27 olarak açıkladı. Son 6 aylık enflasyon rakamlarına göre memura enflasyon farkı oluştu. Memura toplu sözleşme zammı da ödenecek.

2023’TE MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Kamu görevlileriyle yapılan toplu sözleşme hükümlerine göre memur maaşları, emekli aylıkları Ocak 2023'te yüzde 8, Temmuz ayında yüzde 6 oranında artırılacak, enflasyon farkları da ayrıca ilave edilecek. Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin ocak maaşlarına enflasyon farkı gelecek.

Haberin Devamı

Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı 16,48 oldu.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Aralık ayında enflasyon 1.18 artış kaydetti. Yüzde 15.2 olarak görülüyor. 8,2 ilave artış söz konusu.

Aralık ayı yüzde 1.18 artış puanla enflasyon farkı 8 puan olarak belli oldu. Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı 16,48 oldu.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU? 

Temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan beş aylık dönemde enflasyon yüzde 13,5'u geçti. Bu rakama göre memur ve memur emeklileri yüzde 7'lik toplu sözleşme zammına ek olarak en az yüzde 3,84'lük enflasyon farkına hak kazandı. Yeni yılda memurlar yüzde 8 oranında toplu sözleşme zammı alacak. Dört aylık rakamlara göre memurun ocak ayı zammı enflasyon farkıyla birlikte toplam yüzde 13,5 olacak. Aralık ayı verisiyle birlikte kesin zam oranı netleşecek.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN YENİ MAAŞ ZAMMI NASIL BELİRLENECEK?

Memur maaşları ve emekli memur aylıklarına yapılan toplu sözleşme zamları 2018 yılından beri enflasyonun altında kaldığı için her 6 ayda bir enflasyon farkı yansıtılıyor. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam son 6 aylık enflasyona göre belirleniyor.

Haberin Devamı

Memur ve emeklinin maaşı ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez artıyor. Memur ve memur emeklisinin zammı toplu sözleşmeye göre 2 yılda bir belirlenirken, son 6 aylık enflasyon belirlenen rakamların üzerine çıkarsa fark ekleniyor. SSK ve Bağkur emeklisi de 6 aylık enflasyon ne kadar gerçekleşmişse o oranda zam alıyor.

Toplu sözleşme hükümlerine göre memur maaşları, emekli aylıkları 2023 yılının ocak ayında geçerli olmak üzere yüzde 8, Temmuz ayında yüzde 6 oranında artırılacak, enflasyon farkları da ayrıca ilave edilecek.