3 Kasım

3 Kasım

Son dakika 3 kasım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 3 kasım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 3 kasım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

3 Kasım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 3 kasım gelişmeleri de dahil olmak üzere 17.076 3 kasım haberi bulunmuştur. Tüm 3 kasım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tanzimat Fermanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tanzimat Fermanı Maddeleri Nelerdir?
Tanzimat Fermanı Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tanzimat Fermanı Maddeleri Nelerdir? Batılılaşmanın ilk somut adımı olarak bilinen Tanzimat Fermanı, Osmanlı imparatorluğu döneminin önemli yapıları içerisinde yer alır. 3 Kasım 1839 yılında Gülhane parkında okunması ile beraber ayrıca farklı isimlere sahip olduğunu söylemek mümkün. Bunlar arasında Gülhane Hattı Şerife, Gülhane Hattı Hümayunu ve Tazminatı Hayriye şeklinde öne çıktığını söylemek gerekir.
15.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oy versin vermesin her vatandaş başımızın üzerindedir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oy versin vermesin her vatandaş başımızın üzerindedir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin her ne surette olursa olsun, bir güvensizlik ve huzursuzluk ortamına sürüklenmesine asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Son 21 yıldır olduğu gibi terör örgütleriyle, suç şebekeleriyle, çetelerle, şehir eşkıyalarıyla, milletimizin canına ve malına kasteden tüm alçaklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu vesileyle dünkü hadise sonrasında farklı mecralardan geçmiş olsun dileklerini ileten tüm siyasi parti genel başkanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
11.02.2024 Gündem
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir? 3 Kasım 1839 tarihin Tanzimat Fermanı ilan edildi. Daha sonrasında çıkarılan Tercüman-ı Ahval adlı dergi ile birlikte edebiyatımızda Tanzimat dönemi başladı. Bu dönemde divan edebiyatının şekilciliğine karşı çıkıldı. Bununla birlikte başta roman, anı ve öykü olmak üzere, divan edebiyatında olmayan türlerde birçok eser verildi. 
4.02.2024 Gündem
Batı (Avrupa) Uygarlığı Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı Özellikleri Nelerdir?
Batı (Avrupa) Uygarlığı Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı Özellikleri Nelerdir? Genel olarak Türk Edebiyat tarihine bakıldığı zaman 3 Kasım 1839 tarihinde ilan edilen Tanzimat Fermanı Edebiyat alanını doğrudan etkilemektedir. Bu kapsamda Osmanlı Devleti 1839 senesinde Tanzimat Fermanı ile hem siyasal hem de kültürel anlamda Avrupa uygarlığına yönelmiştir. Bu yönelim de edebiyat alanında da çok önemli yeniliklerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. 
22.01.2024 Kültür Sanat
6 yaşındaki çocuğu havaya kaldırıp fırlatmıştı! Müdür yardımcısının görev yeri değişti
6 yaşındaki çocuğu havaya kaldırıp fırlatmıştı! Müdür yardımcısının görev yeri değişti Muğla'nın Milas ilçesinde müdür yardımcısı Mehmet Serkan G.'nin ilkokul birinci sınıf öğrencisi E.S.'yi (6) koltuk altından tutup, havaya kaldırarak sınıfa fırlattığı görüntüler sonrası müfettiş görevlendirildi. Öğretmenin görev yeri değiştirilirken, mağdur çocuğun annesi S.Ö.S., olayın sonuna kadar takipçi olacaklarını söyledi.
1.12.2023 Gündem
6 yaşındaki öğrenci okulda dehşeti yaşadı! Müdür yardımcısı havaya kaldırıp fırlattı
6 yaşındaki öğrenci okulda dehşeti yaşadı! Müdür yardımcısı havaya kaldırıp fırlattı Muğla'nın Milas ilçesindeki Sakarya İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Serkan G., koridordaki ilkokul birinci sınıf öğrencisi E.S.'yi (6) koltuk altından tutup, havaya kaldırdıktan sonra sınıfa fırlatarak belinden ve sırtından yaralanmasına neden oldu. E.S.'nin ailesinin şikayeti üzerine Mehmet Serkan G., hakkında başlatılan adli soruşturma sürerken, yaşanan o anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
28.11.2023 Gündem
Dilan Çiçek Deniz'den Hollandalı müzisyene jest!
Dilan Çiçek Deniz'den Hollandalı müzisyene jest! Sahne adı Cosmic Crooner olan Hollandalı müzisyen Joep Meyer, 3 Kasım'da Zorlu PSM'de konser vermişti.
22.11.2023 Magazin
Kredi faizlerinde yeni gelişme! Makas açıldı, yüzde 50'nin üstüne çıktı
Kredi faizlerinde yeni gelişme! Makas açıldı, yüzde 50'nin üstüne çıktı Merkez Bankası’nın politika faizini beş kez üst üste yükseltmesinin etkileri görülmeye devam ediyor. Ekim ayında politika faizinin yüzde 35’e çıkarılmasının ardından eylül ayının ilk haftalarında yüzde 40’larda olan TL ticari kredi ortalama faizi, 3 Kasım haftasında yüzde 51.14’e yükseldi.
11.11.2023 Finans
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri yükseldi
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri yükseldi Merkez Bankası toplam rezervleri 3 Kasım ile biten haftada 1 milyar 860 milyon dolar arttı.
9.11.2023 Finans
Marble halka arz ne zaman işlem görecek? Tureks Turunç Madencilik işlem tarihi: Marble halka arz kaç lot verdi?
Marble halka arz ne zaman işlem görecek? Tureks Turunç Madencilik işlem tarihi: Marble halka arz kaç lot verdi? Tureks Turunç Madencilik halka arz sonuçları ile borsada işlem göreceği tarih, yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. 2-3 Kasım’da MARBL halka arz talepleri toplandı, halka arz sonuçları da geçtiğimiz günlerde açıklandı. Katılım endeksine uygun olan hisselerin borsada ne zaman işlem göreceği merak ediliyor. “MARBL” halka arz sonuçlarına göre katılımcılarına 22-23 lot verdi. Mevcut sermayesi 180.000.000 TL olan şirketin halka arz artırımı ile beraber sermayesinin 228.600.000 TL olması bekleniyor. Peki, Tureks Turunç Madencilik halka arz borsada işlem görmeye başladı mı? MARBL borsada ne zaman işlem görecek? İşte, Tureks Turunç Madencilik halka arz borsa işlem tarihi
7.11.2023 Ekonomi
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
MasterChef All Star'da ödül oyunu kim kazandı? 3 Kasım MasterChef'te kazanan kim oldu?
MasterChef All Star'da ödül oyunu kim kazandı? 3 Kasım MasterChef'te kazanan kim oldu? MasterChef All Star'da ödül oyunu için şef adayları tezgah başına geçti. 3 Kasım MasterChef ödül oyunu kim kazandı sorusu da gündem oldu. 2-8 Kasım löselimi çocuklar haftasında stüdyoda misafirler vardı. Günün konsepti ise Türk ev yemekleri oldu. Kırmızı ve mavi takım arsındaki kıran kırana mücadelede ödülü kazanmak için yarışmacılar büyük mücadele verdi. Peki 3 Kasım All Star ödül oyununu kim kazandı?
3.11.2023 Televizyon
3 Kasım 2023 On Numara çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com'da!
3 Kasım 2023 On Numara çekiliş sonuçları millipiyangoonline.com'da! Yeni bir heyecanla bu akşam vatandaşların karşısına çıkacak On Numara 3 Kasım 2023 Cuma çekilişiyle yine ikramiyelerini dağıtmaya hazırlanıyor. Milli Piyango'nun Youtube kanalından canlı yayınlanacak çekilişin hemen ardından kazandıran numaralar belli olacak. İkramiyelerini almak isteyen talihliler sorgulamalarını yine internetten yapabiliyor. Peki On Numara sonuç sorgulama nasıl yapılır?
3.11.2023 Ekonomi
Kız çocuğuna istismarda bulunduğu öne sürülen muhtar, görevden alındı
Kız çocuğuna istismarda bulunduğu öne sürülen muhtar, görevden alındı Şanlıurfa'da 2 yıl boyunca Z.K. (14) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen mahalle muhtarı Nihat Y. (69), görevinden alındı.
3.11.2023 Yaşam
Siyasilerden peş peşe 3 Kasım paylaşımları geldi: Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz
Siyasilerden peş peşe 3 Kasım paylaşımları geldi: Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz AK Parti'nin iktidara gelişinin 21. yılı nedeniyle siyasiler sosyal medya hesaplarından açıklamalar yaptı.
3.11.2023 Gündem
(3 KASIM CUMA HUTBESİ 2023) Bugünkü cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki (3 Kasım) Cuma hutbesi konusu ve içeriği
(3 KASIM CUMA HUTBESİ 2023) Bugünkü cuma hutbesinin konusu nedir? Bu haftaki (3 Kasım) Cuma hutbesi konusu ve içeriği Cuma hutbesi her hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanıyor. Bu haftaki Cuma hutbesinin konusu 'Zulme Rıza Göstermek Zulümdür' olarak belirlendi. İşte 3 Kasım Cuma hutbesi tam metni...
3.11.2023 Gündem
Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? TCMB ekim ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı?
Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? TCMB ekim ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı? Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın 4. Enflasyon Raporunu açıkladı. Merkez Bankası, yüzde 58 olan yılsonu enflasyon tahminini OVP'deki hedef olan yüzde 65'e yükseltti. 2024 enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 36'ya çıkarılırken, 2025 enflasyon tahmini ise yüzde 15'ten yüzde 14'e çekildi. Peki, Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç oldu?
2.11.2023 Ekonomi
BİM 31 Ekim - 3 Kasım aktüel katalog 2023 yayınlandı! BİM'de Kasım ayında hangi ürünler indirimli?
BİM 31 Ekim - 3 Kasım aktüel katalog 2023 yayınlandı! BİM'de Kasım ayında hangi ürünler indirimli? BİM 31 Ekim - 3 Kasım aktüel katalog 2023 yayınlandı. Ucuz alışveriş yapmak isteyenlerin merakla beklediği güncel BİM katalog'da birbirinden farklı ürünlerde fiyatlar düştü. Kasım ayında hangi ürünlrin indirimli olduğu da belli oldu. Yeni ayla birlikte BİM katalogu da güncellendi. İşte 31 Ekim - 3 Kasım aktüel BİM katalog 2023...
30.10.2023 Ekonomi
“100 yıldır aynı aşk ve heyecanla” fotoğraf sergisi
“100 yıldır aynı aşk ve heyecanla” fotoğraf sergisi Sağlık Bakanlığınca, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 81 il ve 16 şehir hastanesinde düzenlenen “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” fotoğraf sergisi açıldı.
28.10.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan '100'üncü yıl' fotoğraf sergisi
Sağlık Bakanlığı'ndan '100'üncü yıl' fotoğraf sergisi Sağlık Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü için 81 ildeki sağlık kuruluşları ile hizmetteki 16 şehir hastanesinde '100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla' fotoğraf sergisini açtı.
27.10.2023 Gündem
İstiklal saldırısının faili öldürüldü
İstiklal saldırısının faili öldürüldü İstanbul İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısının planyacılarından "Mazlum Afrin" kod adlı terörist Nabo Kele Hayri, Suriye'de MİT tarafından etkisiz hale getirildi.
4.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
MEB personel alımı ne zaman, MEB personel alımı 2023 başvuru nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı kadro, branş dağılımı, şartları
MEB personel alımı ne zaman, MEB personel alımı 2023 başvuru nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı kadro, branş dağılımı, şartları MEB personel alımı 2023 başvurusu ne zaman? MEB sözleşmeli personel alımı kadro ve branş dağılımı ile ilgili ayrıntılar sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesine katmak üzere 10 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu ilanın ardından başvuru tarihleri ve alım yapılacak branşlar ve başvuru şartları araştırılıyor.
20.09.2023 Personel Alımı
Kaan Kazgan kimdir, Kaan Kazgan Savaş Cebeci kavgası neden çıktı? Kaan Kazgan kaç yaşında, nereli, kaç kilo, boyu kaç km? Kaan Kazgan’ın lisansı iptal edildi mi?
Kaan Kazgan kimdir, Kaan Kazgan Savaş Cebeci kavgası neden çıktı? Kaan Kazgan kaç yaşında, nereli, kaç kilo, boyu kaç km? Kaan Kazgan’ın lisansı iptal edildi mi? Sosyal medya üzerinden tartışan ve dün kavga eden vücut geliştirmeci Savaş Cebeci ile MMA dövüşçüsü Kaan Kazgan hakkında polis ekipleri tarafından işlem yapıldı. İki ismin ifadeleri alınırken, Kazgan'ın "Kavga etmedik, spor müsabakası yaptık" dediği öğrenildi. Söz konusu videosunun sonra medyaya yansımasının ardından ardı sıra Kaan Kazgan kimdir, Kaan Kazgan Savaş Cebeci kavgası neden çıktı? Kaan Kazgan kaç yaşında, nereli, kaç kilo, boyu kaç km? Kaan Kazgan’ın lisansı iptal edildi mi?
20.09.2023 Gündem
Disney'in skandal Atatürk dizisi kararı sonrası Türkiye ayağa kalktı! Sosyal medyada ‘abonelikler iptal’ boykotu
Disney'in skandal Atatürk dizisi kararı sonrası Türkiye ayağa kalktı! Sosyal medyada ‘abonelikler iptal’ boykotu Disney'in Atatürk dizisini yayınlamama kararı sonrası tepkiler peş peşe geldi. Devlet kurumlarıyla, siyasi partileriyle, vatandaşıyla tüm Türkiye ulu önder Atatürk’e sahip çıktı. Hürriyet’e konuşan RTÜK Başkanı Şahin, “Konuyla ilgili inceleme başlatıp Disney Plus’ın savunmasını istedik” dedi. Tüm siyasi partilerden tepki yağarken sosyal medyada da ‘abonelikler iptal’ kampanyası başladı...
3.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

3 Kasım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 3 kasım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.