21 Aralık

21 Aralık

Son dakika 21 aralık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 21 aralık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 21 aralık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

21 Aralık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 21 aralık gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.409 21 aralık haberi bulunmuştur. Tüm 21 aralık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aile hekimi ile tartıştılar, duvara astıkları pankartla özür dilediler: Sabah gelirken gördüğüm pankarttaki yazı çok hoşuma gitti
Aile hekimi ile tartıştılar, duvara astıkları pankartla özür dilediler: Sabah gelirken gördüğüm pankarttaki yazı çok hoşuma gitti 13 yıldır Muş’un Hasköy ilçesinde görev yapan doktor, bir hasta ve yakını ile tartıştı. Tartıştıkları aile hekiminden görev yaptığı Toplum Sağlığı Merkezi'nin bahçesine astıkları pankartla özür diledi.
28.12.2023 Gündem
Kaçakçılık şüphesiyle Fransa'da 4 gün tutulan yolcu uçağı Hindistan'a indi
Kaçakçılık şüphesiyle Fransa'da 4 gün tutulan yolcu uçağı Hindistan'a indi Birleşik Arap Emirlikleri'nden Nikaragua'ya sefer gerçekleştiren ve ikmal için indiği Fransa'da insan kaçakçılığı şüphesiyle 4 gündür bekletilen Hindistan vatandaşlarını taşıyan yolcu uçağı, bugün Hindistan'a indi.
26.12.2023 Dünya
510 hakim ve savcının görev yeri değişti
510 hakim ve savcının görev yeri değişti Cumhurbaşkanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
25.12.2023 Ekonomi
Bodrum'da 'Nartugan' coşkusu
Bodrum'da 'Nartugan' coşkusu Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 4 bin yıllık geleneğin yaşatıldığı 'Nartugan' kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında; bando yürüyüşünün ardından yakılan ateşin etrafında müzik eşliğinde eğlenenler, sembolik hayat ağacına renkli çaputlar bağlayıp dilek tuttu.
23.12.2023 Gündem
Türkiye'nin yüreği yandı: Şehit olursam bu videoyu da paylaşın
Türkiye'nin yüreği yandı: Şehit olursam bu videoyu da paylaşın Irak'ın kuzeyinde, bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucunda 6 askerimiz şehit oldu. Gelen bu haberler tüm Türkiye yasa boğulurken kahramanlardan geriye kalan hikayeler hüzünlendirdi. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın 'Şehit olursam bu videoyu da paylaşın' dediği görüntü sosyal medyada paylaşılırken Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu'nun, 2022 yılında girdiği çatışmada yaralanıp gazi olduğu ve tedavisi biter bitmez yeniden göreve koştuğu öğrenildi.
23.12.2023 Gündem
Türkiye ile ABD arasında Yüksek Düzeyli Savunma Grubu Toplantısı
Türkiye ile ABD arasında Yüksek Düzeyli Savunma Grubu Toplantısı Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti ve ABD Yüksek Düzeyli Savunma Grubu toplantısının Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı heyetlerinin katılımıyla 21 Aralık Washington'da gerçekleştirildiğini açıkladı.
22.12.2023 Gündem
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır?
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır? HSK kararnamesi yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Hakim savcı atamaları Aralık 2023 listesi ise sorgulanmaya başlandı. Peki, Yeni hakım savcı atamaları listesine göre hangi savcı ve hakim nereye atandı? İşte HSK kararnamesi 2023 listesi…
22.12.2023 Gündem
Nar ritüeli saat kaçta yapılır? 21 Aralık'ta nar saat kaçta kırılır, kırılan nar ne yapılır, yenir mi? İşte merak edilen 21 Aralık nar kırma geleneği
Nar ritüeli saat kaçta yapılır? 21 Aralık'ta nar saat kaçta kırılır, kırılan nar ne yapılır, yenir mi? İşte merak edilen 21 Aralık nar kırma geleneği 21 Aralık Kuzey Yarımkürede kışın başlangıcıdır. Astronomik öneminin dışında bu gün birçok topluluk tarafından özel ritüeller, dua ve şükran ayinleriyle de onurlandırılır. Bu ritüellerden biri de nar kırma ritüelidir. Peki, 21 Aralık nar kırma ritüeli nasıl yapılır? Nar kırma ritüeli saat kaçta? Nar kırma ritüeli duası ve 21 Aralık nar kırma saatleri…
21.12.2023 Gündem
Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Nardugan Bayramında nar ne zaman kırılır, Nardugan Bayramında nar kırma ritüeli nasıl yapılır?
Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Nardugan Bayramında nar ne zaman kırılır, Nardugan Bayramında nar kırma ritüeli nasıl yapılır? "Nardugan" veya "Doğan Güneş," Türk kültürlerinde her yıl sonunda kutlanan bir bayramdır ve bazı kaynaklarda "Doğuş Bayramı" olarak adlandırılır. Bu bayram, kışın en soğuk günlerinde, 21 Aralık’ta gerçekleşen güneş dönümüne denk gelir. Nardugan aynı zamanda "yeniden doğuş" bayramı olarak bilinir. Nardugan'ın özel bir ritüel de "nar kırma"dır.
21.12.2023 Gündem
Şebi Yelda ne demek, Nardugan Bayramı nedir? Nardugan Bayramı (Şebi Yelda) gecesi ne zaman, ne yapılır? Nardugan Bayramı nasıl kutlanır?
Şebi Yelda ne demek, Nardugan Bayramı nedir? Nardugan Bayramı (Şebi Yelda) gecesi ne zaman, ne yapılır? Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Şeb-i Yelda’nın anlamı ve ritüeller için araştırmalar yoğunlaştı. 21 Aralık'a verilen isimlerden biri de Şeb-i Yelda’dır ve içinde ritüeli barındırır. Şeb-i Yelda geleneği, İran’ın diğer bölgelerinde olduğu gibi, Mazenderan eyaletinde hala kutlanmaya devam eden bir gelenek. Peki, Şeb-i Yelda ne demek? Şebi Yelda nedir, ne zaman, Şebi Yalda gecesi ne yapılır, Nardugan Bayramı nasıl kutlanır?
21.12.2023 Gündem
Deprem mi oldu (21 Aralık)? En son nerede deprem oldu?
Deprem mi oldu (21 Aralık)? En son nerede deprem oldu? Balıkesir, Marmara Bölgesi, Türkiye konumunda 3.3 Büyüklüğünde Bir deprem meydana geldi.
21.12.2023 Gündem
Arak ne demek? Arak dizisi sonrası merak ediliyor, Arak kelimesinin anlamı nedir, ne anlama gelir?
Arak ne demek? Arak dizisi sonrası merak ediliyor, Arak kelimesinin anlamı nedir, ne anlama gelir? Show TV ekranlarında yayın hayatına başlayan Arak dizisi şimdiden dikkatleri üzerine çekti. Senaryosunu Ayberk Çınar, Murat Can Oğuz ve Aslı Gönülay’ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Ender Mıhlar oturuyor. Dizi ile birlikte Arak ne demek, ne anlama geliyor? Sorusun da yanıtı merak konusu oldu. İşte arak kelimesinin anlamı…
21.12.2023 Televizyon
Gece gündüz eşitliği ne zaman, hangi gün ve ayda olur? Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? 21 Aralık gece gündüz süreleri
Gece gündüz eşitliği ne zaman, hangi gün ve ayda olur? Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? 21 Aralık gece gündüz süreleri 21 Aralık'ta, Kuzey Yarım Küre'de Güneş, yılı en kuzeydeki noktasına ulaşarak "Güneş'e en uzak nokta" durumuna gelir. Bu olay, gece ile gündüz arasındaki dengesizliği artırarak, bu tarihte Kuzey Yarım Küre'de "en uzun gece"yi yaşatır. Aynı zamanda, dünyanın ekseninin eğikliği sebebiyle bu tarih, Kuzey Yarım Küre'de kış mevsiminin başlangıcını simgeler. Türkiye'de, bu atmosferik olayın en belirgin hissedildiği yerlerden biri Sinop ilidir. Sinop, 21 Aralık'ta 15 saat 6 dakikalık bir gece yaşayarak en uzun gecenin tadını çıkarır. Bu, doğa olaylarıyla uyumlu bir şekilde, kuzeydeki bölgelerde kışın etkisinin başladığına işaret eder. Bugün dünyanın en uzun günü yazarken gece gündüz eşitliğinin hangi tarihlerde yer aldığı da merak konusu oldu. Peki, Gece gündüz eşitliği ne zaman, hangi gün ve ayda olur? Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? 21 Aralık gece gündüz süreleri
21.12.2023 Gündem
15 saat 6 dakika sürecek! Türkiye’de 21 Aralık en uzun gece hangi ilde yaşanacak? Dünyada en uzun gece nerede?
15 saat 6 dakika sürecek! Türkiye’de 21 Aralık en uzun gece hangi ilde yaşanacak? Dünyada en uzun gece nerede? Kuzey Yarımküre'de kalan ülkelerde 21 Aralık'ta en uzun gece, en kısa gündüz yaşanacak. Türkiye'de ise en uzun gece15 saat 6 dakika sürecek ve ülkenin en kuzey noktasında bulunan ilde yaşanacak. 21 Aralık, güneş ışınlarının Oğlak dönencesine dik geldiği tarihti ve Kuzey Yarım Küre’de günler uzar, Güney Yarım Küre’de ise kısalır. Güney Yarım Küre ülkelerinde en uzun gündüz, Kuzey Yarım Küre ülkelerinde ise en uzun gece yaşanır. Peki, Türkiye’de 21 Aralık en uzun gece hangi ilde yaşanacak? Dünyada en uzun gece nerede?
21.12.2023 Gündem
Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İYİ Parti'den istifa etti
Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, İYİ Parti'den istifa etti  İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a 31 Mart'taki yerel seçimlerde desteğini açıklayarak İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.
21.12.2023 Gündem
Perşembeden Pazara kar geliyor: Okullar yılbaşından önce tatile girebilir! Meteoroloji: Yüklü miktarda kar yağışı var!
Perşembeden Pazara kar geliyor: Okullar yılbaşından önce tatile girebilir! Meteoroloji: Yüklü miktarda kar yağışı var! Bu Perşembe gününden itibaren düşen hava sıcaklıkları sonrası kar yağışı geliyor. 7 derece hava sıcaklığında da yağabilen kar İstanbul'a doğru yola çıktı. 21 Aralık 2023 Perşembe günü başlayan kuvvetli sağanak yağış Marmara bölgesini esir aldı. Vatandaşlar yollarda uzun süre zorlukla adım attı. Meteoroloji Batı Karadeniz için sağanak ve sel uyarısını yaparak birçok il için turuncu kod yayınladı. Öğrenciler ve velilerin pür dikkat takip ettiği kar yağışı haberlerinde son gelişmeler gösterdi ki Pazar günü yüksek seviyede kar beklentisi oluştu. Okulların yılbaşından önce tatile girmesini bekleyenler için haberler sıkı şekilde takip ediliyor. Peki İstanbul'a kar yağışı ne zaman? Detaylar haberimizde.
21.12.2023 Gündem
En uzun gece bu gece mi? 21 Aralık kaç dakika uzun, gündüzler ne zaman uzamaya başlar? İşte 21 Aralık'ın özellikleri ve önemi…
En uzun gece bu gece mi? 21 Aralık kaç dakika uzun, gündüzler ne zaman uzamaya başlar? İşte 21 Aralık'ın özellikleri ve önemi… En uzun gece ne zaman, bugün mü? Sorusunun yanıtı sorgulanırken 21 Aralık’tan sonra günler kaç dakika uzadı, sorusunun da yanıtı araştırılmaya başlandı. Kışa girilmesiyle sabah karanlıkta evden çıkanların en merak ettiği konu başlıklarından biri kış günümü oldu. Kuzey Yarım Kürede günlerin uzamasıyla, Türkiye’de de uzun günlerin yaşanıyor. Peki, En uzun gece bu gece mi? 21 Aralık kaç dakika uzun, 21 Aralık'tan sonra günler kaç dakika uzadı? Gündüzler ne zaman uzamaya başlar? İşte 21 Aralık'ın özellikleri ve önemi…
21.12.2023 Gündem
Twitter çöktü mü? Twitter’da (X) sorun mu var, neden açılmıyor? Twitter zaman akışı sorunu
Twitter çöktü mü? Twitter’da (X) sorun mu var, neden açılmıyor? Twitter zaman akışı sorunu Sosyal paylaşım platformu Twitter'da (X) yaşanan erişim sorunu kullanıcıların gündemine geldi. Twitter kullanıcıları 21 Aralık itibariyle Twitter gönderilerinin açılmadığını dile getirdi Peki, Twitter çöktü mü, neden açılmıyor? Soruları internette en çok araştırılan konular arasına girdi. Peki, Twitter çöktü mü? Twitter’da (X) sorun mu var, neden açılmıyor?
21.12.2023 Bilim ve Teknoloji
MasterChef All Star'da pota kaynıyor! Haftanın ikinci eleme adayı da belli oldu
MasterChef All Star'da pota kaynıyor! Haftanın ikinci eleme adayı da belli oldu tv8'de yayınlanan MasterChef All Star'da heyecanın dozu giderek yükseliyor. Aralık ayında veda edecek isimler arasında ikinci isim de katıldı. Dün akşam yayınlanan bölümde takım ve dokunulmazlık oyunları oynandı. Takımlarda kaybedenler bireysel dokunulmazlık oyununda rekabete devam etti. Haftanın eleme potasına giren ikinci isim de belli oldu.
21.12.2023 Televizyon
Merkez Bankası faiz kararı sonrası Altın fiyatları 21 Aralık'ta ne oldu? Bugünkü Çeyrek, yarım, tam altın, 22 ayar bilezik ne kadar, kaç TL?
Merkez Bankası faiz kararı sonrası Altın fiyatları 21 Aralık'ta ne oldu? Bugünkü Çeyrek, yarım, tam altın, 22 ayar bilezik ne kadar, kaç TL? Merkez Bankası 2023 yılının son faiz kararını açıkladı. Kredi, mevduat, altın ve borsayı da etkileyecek olan karar sonrası piyasalarda durum ne oldu? Yatırımcıların pür dikkat takip ettiği TCMB faiz kararı yükseliş beklentisi var. Ekonomistlerin politika faizinde beklediği değişiklik altın fiyatlarını nasıl etkiledi? Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu'nun faiz kararı öncesi ve sonrası dolar, altın fiyatları güncelleindi. İşte 21 Aralık 2023 çeyrek, yarım, tam, gram altın fiyatları...
21.12.2023 Ekonomi
21 Aralık ne günü? En uzun gece bugün mü? Kış gündönümünde neler yaşanır?
21 Aralık ne günü? En uzun gece bugün mü? Kış gündönümünde neler yaşanır? 21 Aralık en uzun gece (kış gündönümü) hakkında araştırmalar sürüyor. Ekinoks ile ilgili vatandaşların "En uzun gece ne zaman, 21 Aralık ne günü?" sorgusu da artmış durumda. Kuzey Yarım Küre'de günler uzamaya, güney yarım kürede ise günler kısalmaya başlar bu tarihte. Kışın başlangıcı olarak kabul edilir. Peki 21 Aralık ne günü? Kuzey Yarım Küre'de en uzun gece bugün mü? İşte detaylar...
21.12.2023 Eğitim
21 Aralık en uzun gece mi? En uzun gece ne zaman 2023, hangi gün ve saat kaçta yaşanır, 21 Aralık’tan sonra gündüzler uzar mı? Kış gündönümü nedir?
21 Aralık en uzun gece mi? En uzun gece ne zaman 2023, hangi gün ve saat kaçta yaşanır, 21 Aralık’tan sonra gündüzler uzar mı? Kış gündönümü nedir? 21 Aralık, kuzey yarımkürede kışın başlangıcı, güneşin en düşük noktaya ulaştığı gündür. Güneş'in yıl boyunca gökyüzündeki seyrinde dönüm noktalarından biri olan 21 Aralık, hem astronomi hem de kültürler arası öneme sahip bir tarihi temsil eder. Bazı topluluklarda 21 Aralık, özel ritüeller, dua ve şükran ayinleriyle anılan bir gün olarak kabul edilir. Peki, 21 Aralık en uzun gece mi başlar? 21 Aralık ekinoks özellikler neler, 21 Aralık'tan sonra ne olur, günler uzar mı kısalır mı? Gece süresi kısalmaya başlar mı?
20.12.2023 Gündem
Avrupakent GYO borsada ne zaman işlem görecek? Avrupakent GYO hisse işlem tarihi: Avrupakent (AVPGYO) halka arz ne zaman, bugün mü 21 Aralık'ta mi işlem görecek?
Avrupakent GYO borsada ne zaman işlem görecek? Avrupakent GYO hisse işlem tarihi: Avrupakent (AVPGYO) halka arz ne zaman, bugün mü 21 Aralık'ta mi işlem görecek? Avrupakent GYO halka arz sonuçları açıklandı. AVPGY halka arz sonuçlarının açıklanmasının ardından Avrupakent kaç lot verdi, Avrupakent GYO hisse ne zaman işlem görecek? Sorularının da yanıtı sorgulanmaya başlandı. Şirketin halka arz büyüklüğü 5.508.000.000 TL, halka açıklık oranı da yüzde 25,00 olarak gerçekleşti. Şirketin yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen payların 1,23 katı ve yurt içi kurumsal yatırımcılara Peki, AVPGY kaç lot verdi, Avrupakent GYO hisse ne zaman işlem görecek? İşte Avrupakent GYO halka arz sonuçları ve borsa işlem tarihi…
20.12.2023 Ekonomi
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Mevsimler, dünyanın dönüş hareketine bağlı olarak değişen hava hareketleridir. Dünya hem kendi hem de güneş etrafında dönmektedir. Kendi çevresinde dönüşü sayesinde gece ve gündüz oluşmaktadır. Güneşin etrafında dönüşüne bağlı olarak da mevsimler meydana gelmektedir. Güneş ışınlarının dünyaya ulaşımı sırasında ışın açıları değişmektedir. Bu durumda ısı farklılıkları da oluştuğundan mevsimler meydana gelmektedir.
18.12.2023 Eğitim
Havada kar kokusu var! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayabilir! Meteoroloji ilan etti: İstanbul kar yağışıyla tanışıyor!
Havada kar kokusu var! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayabilir! Meteoroloji ilan etti: İstanbul kar yağışıyla tanışıyor! Bir süredir Trakya'da etkili olan kar yağışı sonunda İstanbul'a geliyor. Anadolu'da yollar kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahminlerini güncelledi. Hafta sonu soğuk hava dalgası her yeri kuşatıyor. Marmara'da kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği yeni haftada kar adeta geliyorum diyor. Buna göre 21 Aralık Perşembe gecesinden başlayacak kar yağışı Cuma günü okulları tatil edebilir. Birçok ilin valiliği yoğun kar yağışı için alarm durumuna geçti. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Mevsimin ilk karı ne zaman düşecek? İşte yurt genelinde hava durumu tahminleri...
18.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

21 Aralık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 21 aralık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.