2018 Yks

2018 Yks

Son dakika 2018 YKS haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 2018 YKS ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 2018 YKS haber sayfamızda bulabilirsiniz.

2018 Yks

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 2018 yks gelişmeleri de dahil olmak üzere 202 2018 yks haberi bulunmuştur. Tüm 2018 yks haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversite kontenjanları arttı mı? Üniversite kontejanları açıklandı! YÖK'ten açıklama!
Üniversite kontenjanları arttı mı? Üniversite kontejanları açıklandı! YÖK'ten açıklama! Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerin örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirlendi. Peki, Üniversite kontenjanları arttı mı? Üniversite kontejanları açıklandı mı? YÖK'ten açıklama!
21.07.2020 Eğitim
Adayların YKS maratonu yarın başlıyor
Adayların YKS maratonu yarın başlıyor Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek, 2,5 milyonun üzerindeki adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yarın ve pazar günü yapılacak.
14.06.2019 Eğitim
ÖSYM Başkanı Aygün'den flaş YKS açıklaması!
ÖSYM Başkanı Aygün'den flaş YKS açıklaması! ÖSYM Başkanı Halis Aygün hafta sonu yapılacak YKS için yaklaşık 5 milyon kitapçık basıldığını ve sınavlarda toplam 692 bin 978 kişinin görev alacağını açıkladı.
13.06.2019 Eğitim
Büyük yarış başlıyor!
Büyük yarış başlıyor! Üniversite hayali kuran yaklaşık 2.5 milyon aday, hafta sonu yapılacak sınavlarda yarışacak. Bu yıl sınavların içeriği ve puanlamayla ilgili bir değişiklik yok. Kimi bölümlerin kontenjanı azaltıldı, kiminin artırıldı. Öğretmenlik için formasyon kaldırıldı. Adayların sınavda yanına alacağı eşyalara esneklik getirildi.
12.06.2019 Eğitim
"Bu yıl üniversiteye daha çok kişi yerleşebilir"
"Bu yıl üniversiteye daha çok kişi yerleşebilir" Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvurular başladı. Açıklanan 2019 YKS Kılavuzu'nu değerlendiren İAÜ Genel Sekreter Yardımcısı Sebahattin Kutlu, "2018 yılındaki sistem değişikliğine bağlı olarak kılavuzda puanların yer almayışı belirsizliğe sebep olmuş ve adaylar yanlış tercihler yapabilmişlerdi. Bu sene puanların ve başarı sıralarının oluşması ile daha doğru tercihlerle daha yüksek bir yerleşme ve doluluk bekliyoruz" dedi.
14.02.2019 Eğitim
YÖK'ün çarpıcı raporu açıklandı!
YÖK'ün çarpıcı raporu açıklandı! Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) yaptığı, "İl ve Bölge Bazında 2018 YKS Yerleştirme Raporu" çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Cüneyd Baştanoğlu, YÖK’ün YKS’ye başvuran yaklaşık 2.4 milyon aday, üniversiteye yerleşen yaklaşık 857 bin öğrencinin verilerini incelediği raporunda, Türkiye’nin Üniversite Tercih Haritası’nın çıkarttığını açıkladı. Baştanoğlu, Marmara Bölgesi’ndeki öğrencilerinin tercihlerinde yüzde 72 oranında devlet, yüzde 26 oranında ise vakıf üniversitelerini tercih ettiklerini, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise bu oranın yüzde 95’e, yüzde 3 olarak gerçekleştiğini söyledi.
13.02.2019 Eğitim
YKS ile ilgili en çok sorulan 76 soru ve cevapları...
YKS ile ilgili en çok sorulan 76 soru ve cevapları... Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin "sıkça sorulan sorular ve cevapları" yayımlandı.
13.02.2019 Eğitim
YÖK, il bazında YKS yerleştirme raporu yayımladı
YÖK, il bazında YKS yerleştirme raporu yayımladı YÖK'ün il ve bölge bazında yayımladığı 2018 YKS yerleştirme raporuna göre İstanbul'da oturanların büyük bölümü aynı kentte bir üniversiteyi tercih ederken, Osmaniye'deki öğrencilerin yüzde 85'i farklı kentlere gitti. Rapor hazırlanırken 2018 YKS'ye başvuran 2 milyon 381 bin 412 aday ve bu adayların içinden üniversiteye yerleşen 857 bin 232 adayın verilerinden yararlanıldı.
17.01.2019 Eğitim
MEB'den mezun olamayanlara bir şans daha
MEB'den mezun olamayanlara bir şans daha Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile bir yükseköğretim programını kazanan ancak tek ders veya staj bitirme sınavına katılamadığı ya da başarısız olduğu için mezun olamayan lise öğrencilerine yeni sınav hakkı verildi.
3.12.2018 Gündem
YKS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı!
YKS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı! YKS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Binlerce adayın merak içinde beklediği YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden sorgulanabilecek. YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulama yapabilecek.
28.09.2018 Gündem
ÖSYM YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
ÖSYM YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak? YKS ek yerleştirme tercih sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. Binlerce aday tarafından beklenen YKS ek yerleştirme tercihleri 14-20 Eylül tarihleri arasında alındı. Tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından adaylar ek yerleştirme tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki ÖSYM YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarını ne zaman açılayacak?
28.09.2018 Gündem
YKS ek yerleştirme tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite ek yerleştirme
YKS ek yerleştirme tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite ek yerleştirme YKS ek yerleştirme tercih sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. ÖSYM tarafından 14-20 Eylül tarihleri arasında alınan tercihlerin ardından adaylar sonuçları beklemeye başladı. Binlerce adayın Üniversite eğitimi açısından büyük önem arz eden ek yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM henüz bir açıklama yapılmadı. Peki YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
27.09.2018 Gündem
YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercih işlemleri 14-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Sonrasında gözler ÖSYM'ye çevrildi. Peki üniversiteye yerleşme hayali kuran binlerce kişinin merakla beklediği YKS ek tercih sonuçları hangi tarihte belli olacak?
24.09.2018 Gündem
YKS ek tercih işlemleri için bugün son gün!
YKS ek tercih işlemleri için bugün son gün! YKS ek tercihleri 14 Eylül'de başladı ve 20 Eylül'de yani bugün sona erecek. Üniversiteye yerleşemeyen adaylar YKS ek tercihlerinde şanslarını deniyor. Peki YKS ek tercih sonuçları hangi tarihte belli olacak?
20.09.2018 Gündem
Tercihler hatalı mı?
Tercihler hatalı mı? Ek yerleştirmelerde son iki gün… Ayın 20’sinde ek yerleştirme işlemleri tamamlanıyor… Ancak ortada ilginç ve vahim bir iddia var! İddia İzmir’den… Şayet bu iddia doğru ve ÖSYM tercih sistemi yanlış işlem yapılıyorsa, sonuçta onbinlerce adayın canı yanabilir! Olay, bununla da bitmez… Acaba iddia edilen bu durum, sadece ek yerleştirme ile mi sınırlı, yoksa ilk yerleştirmede de aynı sorun var mıydı? İzmir’den bir rehber öğretmen aradı, “Öğrencim, meslek lisesi iklimlendirme alanı mezunu...
18.09.2018 Eğitim
YKS ek tercihleri nasıl yapılır? 2018 üniversite ek tercihleri
YKS ek tercihleri nasıl yapılır? 2018 üniversite ek tercihleri YKS ek tercih işlemleri 14 Eylül'de başladı ve 20 Eylül tarihine kadar devam edecek. 2018 üniversite tercihlerinde bir okula yerleşemeyen adaylar şanslarını ek tercihlerde deneyecek. YKS ek tercih kılavuzunu haberimizde bulabilirsiniz.
18.09.2018 Gündem
YKS ek tercih işlemleri ne zaman tamamlanacak?
YKS ek tercih işlemleri ne zaman tamamlanacak? YKS ek tercih işlemleri 14 Eylül'de başladı ve 20 Eylül tarihinde sona erecek. Üniversite hayali kuran binlerce genç umudunu YKS ek tercih işlemlerine saklıyor. Üniversite ek tercih kılavuzu da haberimizde yer alıyor.
17.09.2018 Gündem
YKS ek tercihleri ne zaman sona erecek?
YKS ek tercihleri ne zaman sona erecek? Üniversiteler için ikinci şans olan ek tercihler 14 Eylül'de başladı. Ne zaman sona ereceği merak edilen YKS ek tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu haberimizde yer alıyor.
16.09.2018 Gündem
YKS ek tercih işlemleri başladı! 2018 üniversite ek tercihleri
YKS ek tercih işlemleri başladı! 2018 üniversite ek tercihleri YKS ek tercihlerinin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu ve beklenen duyuru geldi. YKS ek tercih işlemleri bugün itibariyle yapılmaya başlandı. Adaylar yeni yayınlanan 2018 üniversite ek tercih kılavuzuna göre işlemlerini yapacak.
14.09.2018 Gündem
Son dakika... YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı!
Son dakika... YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı! YKS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Üniversitelere ek yerleştirmeler bu kılavuza göre yapılacak.
13.09.2018 Eğitim
Üniversite ek yerleştirme tercihleri ne zaman? ÖSYM-YKS ek tercih
Üniversite ek yerleştirme tercihleri ne zaman? ÖSYM-YKS ek tercih Üniversite hayali kuran kişilerin yeni umudu olan ek yerleştirme tercihlerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Gündemde sıkça araştırılan YKS ek tercihleri hakkında merak edilen bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.
12.09.2018 Gündem
YKS ek yerleştirme işlemleri ne zaman yapılacak? Üniversite boş kontenjanlar
YKS ek yerleştirme işlemleri ne zaman yapılacak? Üniversite boş kontenjanlar YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih ettikleri bölümlere yerleşen binlerce Üniversite öğrencisi kayıt işlemlerini tamamladı. Gözler ÖSYM'ye çevrildi. Yaptıkları tercihler arasından herhangi bir bölümü yerleşemeyen adaylar Üniversite boş kontenjanlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki YKS ek yerleştirme işlemleri ne zaman başlayacak?
11.09.2018 Gündem
YKS ek yerleştirme işlemleri başladı mı? Üniversite ek yerleştirme
YKS ek yerleştirme işlemleri başladı mı? Üniversite ek yerleştirme YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversiteye yerleşemeyen binlerce aday ÖSYM tarafından ek yerleştirme işlemlerinin ne zaman başlayacağı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Binlerce adayı yakından ilgilendiren YKS ek yerleştirme işlemlerini ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken Üniversite kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından boş kontenjanların açıklanması bekleniyor. Peki YKS ek yerleştirme işlemleri ne zaman başlayacak?
10.09.2018 Gündem
100 öğrencinin 67’si Boğaziçi’ni seçti
100 öğrencinin 67’si Boğaziçi’ni seçti YKS 2018 sınav sonuçlarına göre tüm puan türlerinde ilk 100’de yer alan öğrencilerden 67’si Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti. Boğaziçi Üniversitesi, MF puan türünde ise sınavda en yüksek başarıyı elde etmiş olan ilk 100 öğrenciden 31’inin tercihi oldu.
3.09.2018 Eğitim
Üniversite kayıtları bugün itibariyle başladı! 2018 üniversite kayıt işlemleri
Üniversite kayıtları bugün itibariyle başladı! 2018 üniversite kayıt işlemleri Üniversite kayıtları bugün başladı, peki ne zaman sona erecek? 2018 YKS tercih işlemlerinin ardından üniversiteye yerleşen öğrencileri heyecan sardı. Peki kısa süre içerisinde sona erecek olan üniversite kayıtları nereden ve nasıl yapılır? İşte detaylar...
3.09.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

2018 Yks ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 2018 yks haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.