Gazete Vatan Logo

ÖSYM YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

YKS ek yerleştirme tercih sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. Binlerce aday tarafından beklenen YKS ek yerleştirme tercihleri 14-20 Eylül tarihleri arasında alındı. Tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından adaylar ek yerleştirme tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki ÖSYM YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarını ne zaman açılayacak?

ÖSYM YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

YKS ek yerleştirme tercih sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 14-20 Eylül tarihleri arasında alınan YKS ek yerleştirme tercihlerinin üzerinden bir hafta geçti. YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?
Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.
YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda ÖSYM'den resmi bir açıklama henüz gelmedi. Üniversite kayıt tarihlerinin yaklaşması sebebiyle ek yerleştirme sonuçların kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor. EK yerleştirme sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sayfası "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinden sorgulanacak.

Haberin Devamı