Gazete Vatan Logo

YKS ek tercih işlemleri ne zaman tamamlanacak?

YKS ek tercih işlemleri 14 Eylül'de başladı ve 20 Eylül tarihinde sona erecek. Üniversite hayali kuran binlerce genç umudunu YKS ek tercih işlemlerine saklıyor. Üniversite ek tercih kılavuzu da haberimizde yer alıyor.

YKS ek tercih işlemleri ne zaman tamamlanacak?

Üniversiteye yerleşemeyen kişiler şansını YKS ek tercihlerinde deniyor. ÖSYM yayınladığı duyuruda YKS ek tercihleri hakkında bilgiler verdi. Peki tercihler nereden ve nasıl yapılıyor?

YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DUYURU

(13 Eylül 2018)

2018-YKS Ek Yerleştirme Tercihleri Alınacak

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2018-2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, 2018-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklardır.

Ek yerleştirme işlemleri, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu ve 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile Ek’te sunulmuş olan 2018-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kural ve ilkelere göre yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?
2018-YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.).

Haberin Devamı