Gazete Vatan Logo

YKS ek yerleştirme tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite ek yerleştirme

YKS ek yerleştirme tercih sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. ÖSYM tarafından 14-20 Eylül tarihleri arasında alınan tercihlerin ardından adaylar sonuçları beklemeye başladı. Binlerce adayın Üniversite eğitimi açısından büyük önem arz eden ek yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM henüz bir açıklama yapılmadı. Peki YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek yerleştirme tercih sonuçları açıklandı mı? Üniversite ek yerleştirme

YKS ek yerleştirme tercih sonuçları için heyecan dorukta! 14-20 Eylül tarihleri arasında alınan YKS ek yerleştirme tercih işlemlerinin ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. YKS ilk yerleştirme işlemlerinde herhangi bir Üniversiteye yerleştirilemeyen adaylar kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından boş kontenjanların yayımlanması ile birlikte başvurularını tamamladı. Peki YKS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ÖSYM tarafından duyurulan üniversite kayıt tarihleri sonrasında, öğrenciler merakla YKS ek tercih sonuçları için arayışa geçti. Fakat YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. 1-5 Ekim üniversite kayıt işlemleri başlayacağı için, en yakın sürede YKS ek tercih sonuçlarının açıklanması bekleniyor.
Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Haberin Devamı