Son dakika 2009 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 2009 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 2009 haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan 2009 gelişmeleri de dahil olmak üzere 24.297 2009 haberi bulunmuştur. Tüm 2009 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Oltu cağ kebabı için yeni dönem! Zorunluluk geldiErzurum’un Oltu ilçesinde en önemli gastronomi değerlerinden biri olan Oltu Cağ Kebabı için denetimler sıkılaşıyor. Oltu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 3 Temmuz 2009 tarihinde coğrafi işaret tescili alınan Oltu Cağ Kebabı’nın marka değerinin korunması amacıyla yeni uygulamalar hayata geçiriliyor.
ABD'de benzin fiyatları sürücülerin bütçesini zorlamaya devam ediyorABD genelinde son dört yılın en yüksek seviyelerine ulaşan benzin fiyatları sürücülerin bütçesini zorlamaya devam ediyor. Özellikle New York'ta yaşayan Amerikalılar ve Türkler, akaryakıt maliyetlerindeki artışın günlük hayatlarını ve harcamalarını doğrudan etkilediğini belirtirken, uzmanlar yaz aylarında fiyatların yeniden yükselebileceği uyarısında bulundu.
AIFD Sağlık Politikaları Müdürü Gökhan Özkan olduTürkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda (TİTCK) bugüne kadar çeşitli görevlerde bulunan Gökhan Özkan, Nisan 2026 itibarıyla Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nin (AIFD) Sağlık Politikaları Müdürü oldu.
17. Sezon Fark Yaratanları tanıtıldıSabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bireylerin ve kurumların yaptıkları çalışmalar ile yarattıkları etkileri görünür kılmak ve topluma ilham vermek amacıyla yürüttüğü “Fark Yaratanlar” Programı’nın 17. Sezon Fark Yaratanları tanıtıldı.
Köylünün suyla imtihanı, mezarlar bir görülüyor bir kayboluyorSivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Pusat-Özen Barajı'nda kuraklıkla ortaya çıkan ve köylülerin düzenlediği köy mezarlığı, su seviyesinin artmasıyla yeniden sular altında kaldı, köy sakinleri yürüyerek gittikleri mezarlığa geçmişte olduğu gibi uzaktan bakmak zorunda kaldı.
Seyhan’da konteyner krizi! Muhtardan belediyeye paralel muhtarlık tepkisiAdana’nın en büyük mahallelerinden biri olan Pınar Mahallesi’nde 2009 yılından bu yana 4 dönemdir koltuğunu koruyan muhtar Saniye Çelik, Seyhan Belediyesi’nin parka kurduğu ‘Hizmet Noktası’na adeta savaş açtı. Belediyeyi asli görevlerini yapmamakla suçlayan ve daha önce "fenerli" ve "tabutlu" eylemleri yapan Çelik, bu birimin kendisini yok saymak için kurulduğunu iddia etti. "Seni dikkate almıyoruz diyerek karşımıza paralel yapı koydular" diyen Çelik’e belediye kanadından cevap gecikmedi.
Bursaspor 16 yıl sonra bir ilki yaşayacak!BURSASPOR HABERLERİ... Bursaspor pazar günü şampiyonluğunu ilan etmesi halinde 2009-2010 sezonundan bu yana ilk kez bir şampiyonluğu evinde yaşayacak.
Geleceğin Bilim Lideri ödülü Şili’den San Martin’in olduGıda, beslenme ve metabolizma alanlarındaki bilimsel çalışmaların toplum sağlığına katkısını ve uygulanabilirliğini teşvik eden Sabri Ülker Geleceğin Bilim Lideri Ödülü’nün 10’uncu yıl kazananı, Şili Üniversitesi Tıp Fakültesi Beslenme Bölümü’nden Biyokimyager Maria Elsa Pando San Martin oldu.
Manisa'daki enişte cinayetinde itiraf geldi: 'Hamileliği belirginleşince boğarak öldürdüm'Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 2009 yılından bu yana kayıp olan ve o dönem 17 yaşında olan Ebru Koyuncu'yu öldürdüğünü itiraf eden eski eniştesi Ufuk Köse'nin (55) ifadesi ortaya çıktı. Köse, ifadesinde, "Abla, kardeş birbirlerini sevmezdi ve sürekli sorun yaşarlardı. Ebru'yu hamileliğinin iyice ortaya çıkması üzerine eski eşimin arazisine götürdük. Orada havuz çukuru dediğimiz bir alan var. Orada boğarak öldürdüm. Daha sonra ablasına kardeşini öldürdüğümü söyledim, ertesi gün gidip birlikte üzerini toprakla örttük" dedi.
Manisa'daki kan donduran cinayeti itiraf etti: 'Hamileliğinin ortaya çıkması üzerine boğarak öldürdüm, ablasıyla üzerine toprak örttük'Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 2009 yılından bu yana kayıp olan ve o dönem 17 yaşında olan Ebru Koyuncu'yu öldürdüğünü itiraf eden eski eniştesi Ufuk Köse'nin (55) ifadesi ortaya çıktı. Köse, ifadesinde, "Abla, kardeş birbirlerini sevmezdi ve sürekli sorun yaşarlardı. Ebru'yu hamileliğinin iyice ortaya çıkması üzerine eski eşimin arazisine götürdük. Orada havuz çukuru dediğimiz bir alan var. Orada boğarak öldürdüm. Daha sonra ablasına kardeşini öldürdüğümü söyledim, ertesi gün gidip birlikte üzerini toprakla örttük" dedi.
Antalya'da kapatılmasına karar verildi: Binlercesi taşınacakGeçtiğimiz yıl kapısına kilit vurularak yıkılan Antalya Müzesi’nin ardından bu kez de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tarihi binada hizmet veren Kent Araştırmaları Merkezi kapatılıyor.
Ege'de Karadeniz rüzgarı! Muğla'da binlerce kişi hamsi kuyruğuna girdiMuğla'da düzenlenen 2. Geleneksel Hamsi Şöleni'nde vatandaşlara 5 ton hamsi dağıtıldı. Muğla Karadenizliler Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, Ege ve Karadeniz kültürü bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Karadenizliler Derneği iş birliğiyle düzenlenen hamsi festivali, yoğun bir katılımla gerçekleşti. "Yeryüzü cenneti" Muğla'da Karadeniz kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, 5 ton hamsi ızgaralarda pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş, derneğin 2009 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini ve Muğla'da yaklaşık 140 bin Karadeniz kökenli vatandaşın yaşadığını belirtti. Karakaş, konuşmasında "Karadeniz sadece bir coğrafya değildir, Karadeniz emektir, alın teridir, paylaşmaktır. Hamsi ise bu kültürün en büyük simgelerinden biridir. Bugün burada sadece bir şölen için değil; kültürlerin buluştuğu, dostlukların pekiştiği, birlik ve beraberliğin güçlendiği özel bir günde bir araya geldik" dedi.Etkinliğin asıl zenginliğinin farklı bölgelerden insanların aynı sofrada buluşabilmesi olduğunu vurgulayan Karakaş, yaklaşan Ramazan ayı için de birlik temennisinde bulundu. Konuşmasında bölge tarımına katkı sağlayan isimleri de anan Karakaş, Karadeniz'de çay ve narenciye yetiştiriciliğinin öncülerine rahmet diledi. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Karakaş, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras başta olmak üzere tüm destekçilere şükranlarını sundu. Şölen, hamsi ikramının ardından horonlar ve yerel etkinliklerle gün boyu neşe içinde devam etti.
Özdemir Bayraktar belgeseli D-Smart GO'da!Tek bir matkap ile kurduğu Baykar’da TB2, Akıncı gibi milli ve özgün İHA’lar geliştiren Özdemir Bayraktar, biyografik bir belgesel ile ölümsüzleşti. Bayraktar’ın hayatını konu alan Özdemir Bayraktar Belgeseli, D-Smart GO içerik kütüphanesine eklendi.
Adana'da dere yatağına ev yapılması, alt yapı yetersizliği sele neden oluyorCuma günü metrekareye 138 kilogram yağışın düştüğü Adana'da dere yatağına ev yapılan, alt yapının yetersiz olduğu Sarıçam ilçesinde lüks sitelerin bile su içinde kalmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. İlçede yapılan atık su kanalının etrafında ise heyelanlar olduğu görüldü.
2009 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 2009 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.