2009

2009

Son dakika 2009 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 2009 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 2009 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

2009

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 2009 gelişmeleri de dahil olmak üzere 24.186 2009 haberi bulunmuştur. Tüm 2009 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmalarını masum bulmuyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son günlerde muhalefet ve bazı marjinal yapılar Taksim tartışmaları ile 1 Mayıs’ın bayram havasına gölge düşürmeye çalışıyor. Sembolik törenler haricinde Taksim Meydanı’nın miting yeri olmadığı, mitinge uygun bir altyapıya sahip olmadığı, herkesin malumu iken bu konudaki dayatmaları masum bulmadığımızı ifade etmek isterim'' dedi.
30.04.2024 Gündem
1 Mayıs okullar 3 ders mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar yarım gün mü, tatil mi? 1 Mayıs herkese resmi tatil mi?
1 Mayıs okullar 3 ders mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar yarım gün mü, tatil mi? 1 Mayıs herkese resmi tatil mi? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Tüm dünyada ve ülkemizde işçi ve emekçiler tarafından kutlanan bu bayram öncesinde "1 Mayıs 2024 okullar tatil mi?" sorgulaması yapılıyor. Milyonlarca öğrenci 1 Mayıs okullar tatil mi, 1 Mayıs üniversiteler tatil mi öğrenmek istiyor. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir. Peki 1 Mayıs 2024 okullar tatil mi? Üniversiteler de eğitime ara verilecek mi?
30.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki Edanur Gezer'in kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un göbeğindeki parkta 5 yaşındaki evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı. Lafa gelince mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı." dedi.
29.04.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim uygun değil
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim uygun değil İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Taksim Meydanı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu kapsamında belirlenen ve ilan edilen yer ve güzergahlar arasında değildir. Çünkü Taksim Meydanı ve çevresi konumu itibarıyla toplantı ve gösteri yürüyüşü için uygun değildir" dedi.
29.04.2024 Gündem
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var Antalya'nın Kemer ilçesinde Beydağları Sahil Milli Park alanı içerisindeki Kındılçeşme'de bungalov ve villa gibi inşaatları içeren projeye izin veren plan revizyonu, Danıştay tarafından kesin olarak iptal edildiği açıklandı.
24.04.2024 Gündem
Trabzonspor kupa maçı ne zaman, Trabzonspor Karagümrük Ziraat Türkiye Kupası maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Trabzonspor kupa maçı ne zaman, Trabzonspor Karagümrük Ziraat Türkiye Kupası maçı hangi kanalda, saat kaçta? Trabzonspor kupa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Karagümrük kupa maçı ile ilgili detaylar araştırılıyor. Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselmek isteyen Trabzonspor, Fatih Karagümrük’ü konuk ediyor. Trabzonspor çeyrek finalde Başakşehir’i mağlup ederek adını yarı finale yazdırmıştı. İşte, ZTK yarı final maçının detayları…
24.04.2024 Şampiy10
Fenerbahçe Opet şampiyon oldu
Fenerbahçe Opet şampiyon oldu Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi final serisi 5. maçında Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-0 mağlup etti ve seriyi 3-2 kazanıp üst üste 2. kez şampiyon oldu.
21.04.2024 Voleybol
Türkşeker işçi alımı başvuru şartları neler, Türkşeker 390 işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkşeker 390 sürekli işçi alımı ne zaman sonuçlanır 2024?
Türkşeker işçi alımı başvuru şartları neler, Türkşeker 390 işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkşeker 390 sürekli işçi alımı ne zaman sonuçlanır 2024? Türkşeker 390 sürekli işçi alacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere 390 sürekli işçi alımı yapacaklarını bildirdi. Açıklama ardından Türkşeker "4857 SAYILI KANUNUNA TÂBİ SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI HAKKINDA DUYURU" başlıklı duyuru ile detaylar paylaşıldı. Peki, Türkşeker işçi alımı başvuru şartları neler, Türkşeker sürekli işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanır?
17.04.2024 Çalışma Hayatı
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı 2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
8.04.2024 Gündem
11 Nisan Stadyumu nerede, hangi takımın? Galatasaray ile Fenerbahçe maçının oynanacağı 11 Nisan Stadyumu hangi şehirde, kimin, kaç kişilik?
11 Nisan Stadyumu nerede, hangi takımın? Galatasaray ile Fenerbahçe maçının oynanacağı 11 Nisan Stadyumu hangi şehirde, kimin, kaç kişilik? Galatasaray ile Fenerbahçe maçı 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.30’da 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacak. Peki, 11 Nisan Stadyumu nerede, hangi takımın?
6.04.2024 Yaşam
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti!
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu.
2.04.2024 Magazin
Kayseri'de 31 Mart'ta kazanan partiler ve isimler: Yerel seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde hangi partiler ve isimler kazandı?
Kayseri'de 31 Mart'ta kazanan partiler ve isimler: Yerel seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde hangi partiler ve isimler kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bazı şehirlerde kıran kırana rekabete neden oldu. Kayseri Büyükşehir ve ilçelerde kazanan partiler ve isimler Kayserili vatandaşların merak konusu olmaya devam ediyor. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı Türkiye'de 5 yıllık yerel yöneticiler bu seçimle belirlendi. Kayseri, Büyükşehir dahil ilçe belediyelerinde AK Parti'nin üstünlüğü görüldü. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı AK Partili Memduh Büyükkılıç kazandı. İşte Kayseri'de belediye başkanlığı kazanan partiler ve isimler...
2.04.2024 Gündem
İzmir ve ilçelerinde kazanan partiler? 31 Mart 2024 seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde belediye başkanlığı kazanan partiler ve isimler
İzmir ve ilçelerinde kazanan partiler? 31 Mart 2024 seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde belediye başkanlığı kazanan partiler ve isimler İzmir ve ilçelerinde belediye başkanlığı kazanan partiler, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanan İzmirliler tarafından merak ediliyor. Türkiye yerel yöneticilerini seçti. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek oy kullandı. Bu sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'den Cemil Tugay oldu. İzmir ilçe belediye başkanlıklarını hangi partiler ve isimler kazandı? İşte 31 Mart İzmir büyükşehir, ilçe belediye başkanlıklarını kazanan partiler...
2.04.2024 Gündem
Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndaki Fenerbahçe efsanelerinin heykelleri kaldırıldı! İşte nedeni? 5. heykel geliyor
Kadıköy Yoğurtçu Parkı'ndaki Fenerbahçe efsanelerinin heykelleri kaldırıldı! İşte nedeni? 5. heykel geliyor Fenerbahçe'nin efsanevi isimleri Lefter Küçükandonyanis, Can Bartu ve Alex De Souza'nın Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda bulunan heykelleri, bulundukları yerden kaldırıldı.
2.04.2024 Fenerbahçe
İstanbul’da sandıkların yüzde 100’ü açıldı
İstanbul’da sandıkların yüzde 100’ü açıldı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İstanbul’da sandıkların yüzde 100’ü açıldı.
1.04.2024 Gündem
İdris Ahi kaç oy aldı 2024? Van Bağımsız Belediye Başkan Adayı İdris Ahi kimdir, hangi parti? İşte Van Bağımsız aday İdris Ahi’nin aldığı oy oranı secim sonucu
İdris Ahi kaç oy aldı 2024? Van Bağımsız Belediye Başkan Adayı İdris Ahi kimdir, hangi parti? İşte Van Bağımsız aday İdris Ahi’nin aldığı oy oranı secim sonucu Van’da son 15 yıldır tüm seçimlere katılan İdris Ahi, Van Büyükşehir Belediyesi için de aday oldu. Ahi, seçimi kazanamazsa, 2028 yılında cumhurbaşkanlığı için de bağımsız aday olacağını açıklamıştı. Peki, İdris Ahi kaç oy aldı? Van Bağımsız Belediye Başkan Adayı İdris Ahi yerel seçim sonucu…
31.03.2024 Gündem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel oyunu kullandı: Hiçbir yerde eksik sandık görevlimiz yok
CHP Genel Başkanı Özgür Özel oyunu kullandı: Hiçbir yerde eksik sandık görevlimiz yok CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oyunu memleketi Manisa’da kullandı. Özel, eşi ve kızıyla birlikte oyunu kullandıktan sonra açıklamarda bulundu.
31.03.2024 Gündem
Haberleşme sektöründe rekor büyüme!
Haberleşme sektöründe rekor büyüme! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılı son çeyreğinde elektronik haberleşme sektörü operatör gelirlerinin 70,1 milyar TL’ye ulaştığını açıklayarak, “2023 yılında bir önceki yıla göre tam tamına yüzde 72,3’lük rekor bir artış yaşanarak toplam gelir 224 milyar TL’yi aştı. Ayrıca tüm işletmecilerin yatırımları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 68,6 gibi önemli oranda artarak 2023 yılında 52,4 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Yapılan yatırımlarla birlikte mobil abone sayısı da 92,2 milyona ulaşırken bunun 84,9 milyonunu ise 4,5G aboneleri oluşturdu” dedi.
30.03.2024 Ekonomi
İYİ Partili isimden CHP'ye 'kent uzlaşısı' tepkisi! 'İlk defa kurtarılmış bölgeleri olacak
İYİ Partili isimden CHP'ye 'kent uzlaşısı' tepkisi! 'İlk defa kurtarılmış bölgeleri olacak İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca, Esenyurt'ta CHP ile DEM Parti işbirliği yaptığını iddia ederek CHP'yi çok sert sözlerle eleştirdi. Koca, "Esenyurtlular direnç göstermezse İstanbul'da ilk defa kurtarılmış bölgeleri olacak" dedi.
29.03.2024 Gündem
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız'
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız' AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece’de düzenlenen Caferiler ile Sahur programına katıldı.
29.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul süper hızlı tren projesini başlattık
Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul süper hızlı tren projesini başlattık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı proje çalışmalarını başlattık. Süper hızlı tren hattımızda saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Ünlü oyuncu Esin Gündoğdu 72 kilo verdi! Görenler tanıyamadı
Ünlü oyuncu Esin Gündoğdu 72 kilo verdi! Görenler tanıyamadı 138 kiloya çıktıktan sonra mide küçültme ameliyatı olan oyuncu Esin Gündoğdu'nun son hali görenleri şaşırttı.
22.03.2024 Magazin
Şakirin camii nerede? Bahar Öztan’ın cenazesi ne zaman kalkacak?
Şakirin camii nerede? Bahar Öztan’ın cenazesi ne zaman kalkacak? Uzun süredir kanserle mücadele eden Yeşilçam yıldızı Bahar Öztan 61 yaşında hayatını kaybetti. Öztan’ın cenazesi Şakirin Cami’den kalkacak. Peki, Şakirin camii nerede? Bahar Öztan’ın cenazesi ne zaman kalkacak, Şakirin Cami’ye nasıl gidilir?
22.03.2024 Gündem
Özel odalı sucu dükkanında istismar dehşeti! 11 yaşındaki çocuğu taciz eden sanık 7 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak
Özel odalı sucu dükkanında istismar dehşeti! 11 yaşındaki çocuğu taciz eden sanık 7 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak Bağcılar’da geçen sene okuldan çıkan 11 yaşındaki M.Y.’yi aracıyla kendisine ait su dükkanına götürüp burada alıkoyan ve taciz eden Metin Şenay, 7 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak. Şenay’ın daha önce de istismar ettiği çok sayıda çocuğa ait görüntüleri kayıt altına aldığı ve bu görüntülerin bir kısmını şifreli bir hard diske aktardığı öne sürüldü. Tutuklanan 60 yaşındaki sucu Metin Şenay’ın cinsel istismarda bulunduğu çocuklardan R.Ş.’nin annesi S.Ş., “Ben hiç görmedim. Sucumuzdu, gidip geliyordu. Öyle bir şeytanmış ki, hiç kimseye yüzünü göstermemiş" dedi.
21.03.2024 Gündem
Cinsel istismarda bulundu! 196 yıl hapis istendi
Cinsel istismarda bulundu! 196 yıl hapis istendi İstanbul Bağcılar’da sucu dükkânı işleten Metin Şenay, süngerle kaplayarak ses izolasyonu sağladığı dükkânındaki bir odada çocuklara cinsel istismarda bulunduğu ve o anları kayıt altına aldığı gerekçesiyle tutuklanan 60 yaşındaki sucu Metin Şenay’a 196 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise '2 çocuğumuz 17.11.2023 tarihinden itibaren devlet korumasında bulunmakta' dedi.
21.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

2009 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 2009 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.