1 Ağustos

1 Ağustos

Son dakika 1 ağustos haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1 ağustos ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1 ağustos haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1 Ağustos

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1 ağustos gelişmeleri de dahil olmak üzere 16.680 1 ağustos haberi bulunmuştur. Tüm 1 ağustos haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak
Tüketicilerin yeni uğrak yeri Depozito İade Noktaları olacak Türkiye’de başarıyla uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında zorunlu olacak Depozito Yönetim Sistemi’nde(DYS) altyapı tamamlandı. Yüksek güvenlikli logoyu basacak matbaalar, üreticiler ve kapsamdaki ürünler sisteme hazır hale geldi. Şimdi sıra iade noktalarının oluşturulmasında. Türkiye, dünyaya örnek olacak Depozito Yönetim Sistemi’yle yılda 20 milyar adedin üzerinde ürünün geri dönüşümünü planlıyor.
12.03.2024 Ekonomi
Gmail kapanıyor mu? 1 Ağustos’ta Gmail kapanacak mı?
Gmail kapanıyor mu? 1 Ağustos’ta Gmail kapanacak mı? Google'ın Gmail hizmetinin birkaç ay içerisinde kapanacağı iddiası sosyal medyada gündem oldu. Peki Gmail kapanacak mı? X'te dolaşan bir görsele ve görselde yazılan notta Gmail'in kapatılacağı yazısı, kullanıcıları meraklandırdı.
23.02.2024 Gündem
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan para
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan para İstanbul'da PKK/KCK terör örgütünün talimatı doğrultusunda alışveriş merkezlerinde ve ormanlarda yangın çıkarmak için eylem yapan 15 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı.
14.02.2024 Gündem
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Malatya’da depreme rağmen toplamda 68 bin 346 ton kuru kayısı ile çekirdek ihracatı gerçekleştirildi.
27.12.2023 Ekonomi
Yeğenin ölümüne neden olmuştu, aldığı cezanın gerkçesi açıklandı
Yeğenin ölümüne neden olmuştu, aldığı cezanın gerkçesi açıklandı Kullandığı cipin altında kalan yeğeni Kutsal Hazar Eymen Kara'nın (8) ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanıp, 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Zerrin Akça (42) hakkında gerekçeli karar açıklandı. Kararda Akça'nın, Eymen'in kapıyı açtığını görmesine rağmen kapıyı kapatarak yola devam ettiği ve sağ dikiz aynasından kapı koluna tutunarak bir müddet koşan çocuğu görmesine rağmen ciple ilerlediği yer aldı. Kararda ayrıca Akça'nın her ne kadar çocuğun ölümünü istemese de gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediğine kanaat getirildi.
21.12.2023 Gündem
Atatürk, en çok eğitime önem verdi!
Atatürk, en çok eğitime önem verdi! Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal Atatürk, hayalini kurduğu çağdaş Türkiye’yi yaptığı devrimlerle hayata geçirdi. Ulu Önder, en büyük değişimleri ise eğitimde gerçekleştirdi.
10.11.2023 Gündem
Bu gece benzine zam gelecek mi 12-13 Eylül, benzine mazota bu gece zam var mı? Benzine zam geldi mi?
Bu gece benzine zam gelecek mi 12-13 Eylül, benzine mazota bu gece zam var mı? Benzine zam geldi mi? Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Motorine ve benzine zam haberleri yakından takip ediliyor. Son olarak 5 Eylül'de LPG'ye 1 lira 30 kuruş zam geldi. Peki, Bu gece benzine zam gelecek mi 12 Eylül, benzine mazota bu gece zam var mı? Benzine zam geldi mi?
12.09.2023 Ekonomi
Zam kararı Resmi Gazete'de! Emekli ve memur milyonlar bekliyordu
Zam kararı Resmi Gazete'de! Emekli ve memur milyonlar bekliyordu Memur ve emeklilerin 2024 ve 2025 yılı zam oranlarını belirleyen Hakem Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
3.09.2023 Çalışma Hayatı
Hakem heyeti memur maaşı ne zaman açıklanacak? Hakem heyeti zam karar verdi mi, hakem heyeti toplantısı saat kaçta, memur zam oranı açıklandı mı?
Hakem heyeti memur maaşı ne zaman açıklanacak? Hakem heyeti zam karar verdi mi, hakem heyeti toplantısı saat kaçta, memur zam oranı açıklandı mı? Memur ve memur emeklisinin alacağı zammı belirleyecek toplu sözleşme süreci artık sona eriyor. Son görüşmede ilk yıl için 15+10, ikinci yıl için 6+5 teklif edilmişti. Kamu işveren ve yetkili sendika Memur-Sen’in 1 Ağustos’ta 7'nci Dönem toplu sözleşme maratonu bugün hakem heyetinin vereceği karar ile bitecek. Hakem Heyeti'nin vereceği merak konusu oldu. Peki, Hakem heyeti kararı ne zaman açıklanacak? Hakem heyeti karar verdi mi, hakem heyeti toplantısı saat kaçta, memur zam oranı açıklandı mı?
31.08.2023 Memur
Memur zammı için gözler perşembe gününe çevrildi
Memur zammı için gözler perşembe gününe çevrildi Memur zammını belirleyecek hakem kurulunun dördüncü toplantısı sona erdi. Son toplantı perşembe günü yapılacak.
29.08.2023 Ekonomi
Toplu sözleşme görüşmeleri canlı mı? 7. Dönem toplu sözleşme ne zaman sonuçlanır, toplu sözleşme maddeleri ne zaman imzalanacak? Ocak 2024 memur zammı ne kadar olacak?
Toplu sözleşme görüşmeleri canlı mı? 7. Dönem toplu sözleşme ne zaman sonuçlanır, toplu sözleşme maddeleri ne zaman imzalanacak? Ocak 2024 memur zammı ne kadar olacak? 7. Dönem Toplu Sözleşme 4. toplantı canlı izle için araştırmalar artarken Memur ve emekli zammı açıklandı mı, Ocak 2024 memur zammı ne kadar olacak? Sorularına da yanıt aranmaya başlandı. Toplu Sözleşme görüşmeleri sürecine dair araştırmalar sabahın ilk saatleriyle başladı. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi gözlerini toplu sözleşme görüşmelerine çevirdi. 1 Ağustos'ta başlayan süreç bugün yapılacak 4. toplantıyla sona erecek. Peki, 7. Dönem Toplu Sözleşme ne zaman sonuçlanır? Toplu sözleşme maddeleri ne zaman imzalanacak? 2023 Ocak memur zammı ne kadar olacak?
22.08.2023 Memur
Memur ve memur emeklisine zam ve 3600 ek gösterge müjdesi! Polis, öğretmen, hemşire tüm memurlara ek ödeme
Memur ve memur emeklisine zam ve 3600 ek gösterge müjdesi! Polis, öğretmen, hemşire tüm memurlara ek ödeme 6 milyon 500 bin memur ve memur emeklisine yapılacak zamla ilgili toplu sözleşme süreci 1 Ağustos’ta başlamıştı. Süreç takvim gereği 22 Ağustos’ta (bugün) tamamlanacak. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması halinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak. Hakemin vereceği karar da ay sonuna kadar netleşecek. Öte yandan Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması beklenirken konuyla ilgili uzmanlardan çeşitli açıklamalar geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı İsa Karakaş, şartları taşıyan kişilerin emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıma olacağını ifade etti. İşte memur ve emekli maaşı ile ilgili son dakika tüm detaylar...
22.08.2023 Memur
Ev sigortasında dikkat çeken değişiklikler! Önemli kararlar alındı
Ev sigortasında dikkat çeken değişiklikler! Önemli kararlar alındı Son yıllarda gittikçe artan riskler özellikle yaşadığımız konutlar için ciddi birer tehdit. Evinizi beklenmedik risklere karşı korumanın en önemli yolu ise sigorta. SEDDK, yaşadığımız büyük deprem felaketi sonrasında ev sigortaları ile ilgili önemli kararlar aldı. Öte yandan Deprem sigortası 'DASK' ile ilgili dikkat çeken açıklama gelmişti. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), eksikliklerin giderilmesi için geçen haftalarda ilk adımı attı ve DASK dışındaki konut ve işyerlerine yönelik deprem sigortasının şartlarını baştan sona değiştirdi; yeni düzenleme de 1 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Artık Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) olmayacak, yerini Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) alacak.
21.08.2023 Ekonomi
Memur ve emekliye yeni zam teklifi sunuldu! Gözler salı gününde
Memur ve emekliye yeni zam teklifi sunuldu! Gözler salı gününde Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiriyor. 7. Kamu Toplu Sözleşmesi'nde kamu işveren tarafı ilk teklifini güncelleyerek 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 artış teklif etti. Süreç 22 Ağustos Salı günü yapılacak dördüncü toplantıyla devam edecek.
19.08.2023 Memur
Bakan Işıkhan memurlar için ikinci zam teklifini açıkladı
Bakan Işıkhan memurlar için ikinci zam teklifini açıkladı 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri üçüncü toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bakan Vedat Işıkhan "2024'ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ay için yüzde 10, 2025 ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 olarak teklifimizi açıklıyorum" dedi.
17.08.2023 Ekonomi
Zam pazarlığında kritik viraj! Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci teklif açıklanacak
Zam pazarlığında kritik viraj! Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci teklif açıklanacak Kamu çalışanlarının toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Üçüncü toplantı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Kamu işveren tarafının ikinci teklifini açıklaması bekleniyor.
17.08.2023 Ekonomi
Memur ne kadar zam alacak? Hükümetin teklifi bugün belli olacak
Memur ne kadar zam alacak? Hükümetin teklifi bugün belli olacak Memur ve memur emeklilerinin önümüzdeki iki yıla ilişkin maaş artışlarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde bugün kritik gün olacak. Hükümetin zam teklifinin bugün netleşmesi ve açıklanması bekleniyor.
14.08.2023 Memur
DASK kalkıyor, ZAS geliyor! Enflasyona endekslenecek
DASK kalkıyor, ZAS geliyor! Enflasyona endekslenecek Deprem sigortası 'DASK' ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), eksikliklerin giderilmesi için geçen haftalarda ilk adımı attı ve DASK dışındaki konut ve işyerlerine yönelik deprem sigortasının şartlarını baştan sona değiştirdi; yeni düzenleme de 1 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Artık Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) olmayacak, yerini Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) alacak. Böylece DASK hem depremi hem de sel afetini kapsayacak. İşte detaylar...
14.08.2023 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yaptı
MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yaptı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yaptı. Bahçeli, "Ülke hayrına yerel seçimlerde komşu olalım. Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" ifadelerini kullandı.
10.08.2023 Gündem
DASK ile ilgili ev sahibi ve kiracıları kapsayan flaş gelişme! Şartlar değişti
DASK ile ilgili ev sahibi ve kiracıları kapsayan flaş gelişme! Şartlar değişti DASK ile ilgili ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren flaş gelişme ortaya çıktı. Deprem sigortasının şartları değişti, fiyat ve teminatlar arttı, yeni düzenleme 1 Ağustos'ta uygulamaya girdi. Peki kim ne kadar ödeyecek? Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı merak edilen soruları cevapladı.
10.08.2023 Ekonomi
65 yaş üstü otobüs ücretli mi oldu, İstanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? İstanbul'da 65 yaş üstü ulaşım ücretli mi, 65 yaş üstü otobüs bedava mı, paralı mı oldu?
65 yaş üstü otobüs ücretli mi oldu, İstanbul'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı? İstanbul'da 65 yaş üstü ulaşım ücretli mi, 65 yaş üstü otobüs bedava mı, paralı mı oldu? 65 yaş üstü otobüs bedava mı, İstanbul’da 65 yaş üstü otobüs kartı kalktı mı? İstanbullu 65 yaş üzeri vatandaşlar metro, metrobüs, otobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını sorguluyor. Bazı illerde 65 yaş üstü otobüs kartlarının iptal edilip, ücretli yapılması İstanbul’daki vatandaşların 65 yaş üstü otobüs ücretli mi oldu 2023? Sorusuna yanıt aramasına neden oldu. Peki, 65 yaş üstü otobüs bedava mı, 65 yaş üstü ulaşım paralı mı oldu?
8.08.2023 Gündem
Deprem sigortasında her şey değişti! Fiyat ve teminatlar yükseldi
Deprem sigortasında her şey değişti! Fiyat ve teminatlar yükseldi Deprem sigortasının şartları değişti, fiyat ve teminatlar arttı, yeni düzenleme 1 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Kahramanmaraş depremi sonrası hem DASK dışında sigortalı konut sayısının az olması hem de sigortalılarla sigortacılar arasında anlaşmazlıklar yaşanması üzerine; Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), konut ve işyerlerine yönelik deprem sigortasının şartlarını baştan sona değiştirdi. İşte deprem sigortasıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
7.08.2023 Ekonomi
1 ayda dev kazanç! Yüzde 116 yükseldi, 14 kişiye yasak
1 ayda dev kazanç! Yüzde 116 yükseldi, 14 kişiye yasak Sermaye Piyasası Kurulu Escar Filo Hizmetleri hissesini mercek altına aldı. Şirket hissesinde yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi için 14 kişiye 6 ay süreyle işlem yasağı getirildi.
5.08.2023 Ekonomi
Dev yangına köpük kulesi ile müdahale! Zarar açıklandı
Dev yangına köpük kulesi ile müdahale! Zarar açıklandı Bursa'nın İnegöl ilçesinde, kaynak çalışması sırasında oluşan kıvılcımların süngerlere sıçramasıyla çıkan, 10 fabrikanın etkilendiği yangının ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlk belirlemelere göre yangının zararının 1 milyar liranın üzerinde olduğu açıklandı. 7 saatte kontrol altına alınan ve İnegöl tarihinin en büyüğü olarak kayıtlara geçen yangının söndürülmesi için 4 uçak, 2 helikopter, 112 araç ve 405 personel, 40 ton köpük ile 20 bin ton su kullandı.
4.08.2023 Gündem
Pet shop katliamı! "Böyle bir olay hiç yaşamadım"
Pet shop katliamı! "Böyle bir olay hiç yaşamadım" Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir pet shopun önünde beslenen tavşan, ördek ve civcivler kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce öldürüldü. Öldürülen tavşanın başı da iş yerinin önüne bırakıldı. İş yeri sahibi Zafer Cengiz, hayvanları öldüren kişilerin bulunmasını istedi.
3.08.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

1 Ağustos ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1 ağustos haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.