Türkiye’nin yerli ve milli uygulamaları tek adreste
Türkiye’nin yerli ve milli uygulamaları tek adreste Turkcell’in milli ve yerli uygulamalarına artık tek bir adresten erişilebiliyor. Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen BiP, fizy, lifebox, Dergilik, TV+, Yaani, Upcall ve Paycell gibi benzersiz 19 uygulama www.turkiyeninuygulamalari.com’da. Bu sayede kullanıcılar bilgi servislerinden müzik uygulamasına, bulut depolamadan bilgi ve eğlence platformuna kadar günlük hayatta ihtiyaç duydukları tüm uygulamaları bir arada buluyor.
21.12.2018 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en hızlısı
Dünyanın en hızlısı Turkcell, dijital dönüşüm ile 2018 hedeflerine 1 yıl erken ulaştı. Gelirlerini geçen yıl % 23.4 artıran şirket, dünyadaki ilk 100 operatör arasında en hızlı büyüyen operatör unvanını aldı
16.02.2018 Ekonomi
Turkcell Türkiye'ye "İşaret Dili" öğretecek
Turkcell Türkiye'ye "İşaret Dili" öğretecek Turkcell, hayata geçirdiği yeni mobil uygulama "İşaret Dilim" ile işitme engelli bireyler ve işaret dili bilmeyenler arasında teknoloji köprüsü kurarak, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmayı, toplumda engelliler için farkındalık yaratmayı hedefliyor.
3.12.2017 Bilim ve Teknoloji
‘İşaret dili’ne  mobil tercüman
‘İşaret dili’ne mobil tercüman Turkcell, ‘İşaret Dilim’ platformunu hizmete açtı. Platformda yer alan mobil işaret dili tercümanı ile işitme engelliler ve olmayanlar arasında iletişim köprüsü kuruluyor
1.12.2017 Ekonomi
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı Milyonlarca çalışan merakla bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantı tarihini duyurdu. Öte yandan Asgari ücret ne kadar olacak? Masadaki rakam belli oldu, işte zam oranı...
1.12.2023 Çalışma Hayatı
Bakanlıktan 'su bitiyor' uyarısı: Halı ve balkon yıkamayın
Bakanlıktan 'su bitiyor' uyarısı: Halı ve balkon yıkamayın Havaların aşırı ısınmasıyla birlikte kuraklık kapıyı çalarken Tarım ve Orman Bakanlığı susuz kalmamak için bir dizi tasarruf önerisinde bulundu: Halı ve balkonları yıkamayın, silin. Sebze ve meyveleri kapta yıkayın, daha az su isteyen lavanta yetiştirin...
28.07.2023 Gündem
İşlediği korkunç cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani tekrar gündemde! Detaylar dehşete düşürdü...
İşlediği korkunç cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani tekrar gündemde! Detaylar dehşete düşürdü... Kadınları bodruma kapatıp işkencelerle öldüren ve işlediği cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani Gary Heidnik tekrar gündemde. Pensilvanya'da yaşanan korkunç cinayetlerinden üzerinden yıllar geçmesine rağmen kurbanların anlattığı detaylar duyanları dehşete düşürmeye devam ediyor. Eyalette idam edilen son mahkum olması ve idamlara yönelik yeni yaptırımlar, Gary Heidnik davasını yeniden gündeme getirdi. Kurbanlardan birinin kardeşi ise Heidnik'in idam edilip edilmemesi konusundaki kararsızlığının hala sürdüğünü söylüyor.
22.03.2023 Dünya
Diyet yapanlar dondurma yiyebilir mi? Uzmanından açıklama geldi
Diyet yapanlar dondurma yiyebilir mi? Uzmanından açıklama geldi Sıcak günlerin artması nedeniyle dondurma tüketimi konusunda önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Kara, “Dondurma, yüksek besleyici değerine sahip olmakla birlikte diyet lif ve doğal antioksidan yönünden zengin bir ürün olarak görülmemektedir. Bu nedenle son yıllarda yapılan çalışmalarda antioksidan ve diyet lif içeren bazı meyve ve sebzeler dondurma bileşimine eklenerek söz konusu bileşenler yönünden zenginleştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Dondurmaya probiyotiklerin dâhil edilmesiyle, tüketicinin sağlığının iyileştirilmesi ve ürünün besin değerinin iyileştirilmesi gibi çeşitli ek avantajlara sahip olan dondurmayı fonksiyonel gıda olarak yapmak için girişimlerde bulunulmuştur. Aynı zamanda bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etki göstermiştir” dedi.  
26.05.2022 Sağlık
Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun yan etkileri nelerdir?
Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun yan etkileri nelerdir? Karpuz gibi meyveler vitaminler, mineraller ve sağlıklı antioksidanlarla dolu oldukları için sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Karpuz, A ve C vitaminlerinin yanı sıra kanserle mücadele özellikleri ve kardiyovasküler sağlık yararları nedeniyle saygı duyulan antioksidan likopen için harika bir kaynaktır. Ancak aşırı meyve yeme konusunda temkinli olmak gerekiyor. Sağlığa birçok faydası olmasına rağmen, aşırı karpuz yemenin bazı olumsuz yanları da vardır. Peki, Karpuzun faydaları nelerdir? Karpuzun yan etkileri nelerdir? İşte bilmeniz gerekenler…
4.02.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği İtalya'nın başkenti Roma'da zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak F-35'lere ilişkin şu ifadeleri kullandı: F-35'ten kaynaklanan bizim 1.4 milyar dolar bir ödememiz vardı ve bu ödemeden hareketle bu süreci nasıl iyi bir konuma taşırız, bunun üzerinde durduk. Daha çok F-16'lar gündeme geldi. Elimizdekilerin modernizasyonu ve yeni F-16 verilmesi gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Biden'ın olumlu yaklaşımı gördüm
31.10.2021 Gündem
Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engeller
Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engeller Çocuğun gelişim çağında ihtiyacı olan faydalı besinleri tüketmesinin, gelecekte sağlıklı bir birey olarak yaşaması için oldukça önemli olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuanna Ak, “Çocuğunuz abur cubura karşı meraklıysa mutlaka ara öğün yaptırın” dedi.
6.09.2021 Sağlık
Uzmanından yaz sıcaklarında serinleten tarifler!
Uzmanından yaz sıcaklarında serinleten tarifler! Sıcak havalarda dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, özellikle su tüketiminin artırılması gerektiğini vurguluyor. Sıvı kayıplarına karşı günde 2-2.5 litre su tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, serinleten tarifler ve önerilerde bulunuyor. %95’i su olan karpuzun serinletme etkisi yanında vücudu temizleme etkisi olduğunu belirten uzmanlar, ayranın mineral dengesini koruduğunu vurguluyor. Uzmanlar evde bulunan malzemelerle serinleten tarifler veriyor.
15.08.2021 Sağlık
Emekli maaşı ve ikramiyeleri masadaydı! Yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Emekli maaşı ve ikramiyeleri masadaydı! Yeni kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Milyonları beklediği kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaş ve ikramiyeleri ile ilgili müjdeyi duyurdu. Erdoğan, "Buradan emeklilerimize de müjde vermek istiyorum. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz." dedi.
5.07.2021 Gündem
LGS tercih başvuruları başladı! Son tarih 16 Temmuz...
LGS tercih başvuruları başladı! Son tarih 16 Temmuz... Lise tercihleri başladı. Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullar için 10 tercihte bulunulabilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10 okul, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek. Türkiye genelinde 2 bin 91 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Öğrenciler tercihlerini yaparken Bakanlığın kullanıma açtığı tercih robotundan da yararlanabilecek. Yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2021'de açıklanacak.
5.07.2021 Eğitim
LGS’den önce ne yenmeli? İşte hafızayı güçlendiren besinler
LGS’den önce ne yenmeli? İşte hafızayı güçlendiren besinler 1 milyon öğrencinin katılacağı LGS sınavına sayılı günler kaldı. LGS için heyecanlı bekleyiş sürerken LGS öncesi ve sınav sabahında dikkat edilmesi gerekenler yüz binlerce aday ve aileleri de merak ediyor. Uzmanlar, sınav günü adayların doğru gıdaları tüketmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sınav öncesinde beslenme neden önemli? LGS’den önce ne yenmeli? LGS sabahı yapılması gerekenler neler? Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde beslenmeye ilişkin önerilerde bulundu.
3.06.2021 Sağlık
Canan Karatay kararı! Kabul edilmedi
Canan Karatay kararı! Kabul edilmedi Anayasa Mahkemesi, 2014'te bir televizyon programında hamilelere yapılan şeker yükleme testiyle ilgili kullandığı ifadeler üzerine idari para cezasına çarptırılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın bireysel başvurusunu kabul edilemez buldu. Yüksek Mahkeme, hamilelere yapılan şeker yükleme testiyle ilgili kullandığı ifadeler üzerine 720 lira idari para cezasına çarptırılan Prof. Dr. Canan Karatay'ın bireysel başvurusunun, açıkça dayanaktan yoksun olduğuna hükmetti. Kararda, Karatay'ın, ileri sürdüğü ihlal iddialarını temellendiremediği vurgulandı. Karatay'ın “Gebelikte şeker yüklemesi testi bebeği zehirliyor” şeklindeki sözleri çok tartışılmıştı.
20.05.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu
Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin üzerine düşecek hiçbir gölgeyi kabul etmiyoruz. Emperyal güçlerin bakışını, gölge düşürmesini asla kabul etmiyoruz." dedi.
27.04.2021 Siyaset
Kambiyo nedir? Kambiyo rejimi, senedi, kambiyo vergisi nedir? Kambiyo rejimi hangi anlama gelmektedir?
Kambiyo nedir? Kambiyo rejimi, senedi, kambiyo vergisi nedir? Kambiyo rejimi hangi anlama gelmektedir? Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir tavizin kesinlikle söz konusu olmayacağını belirterek, "Liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir." ifadelerini kullandı. Bakan Elvan’ın, döviz kurlarındaki yüksek dalgalanmanın ardından yaptığı açıklamada, "Liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir" ifadelerinin ardından Kambiyo nedir? Kambiyo rejimi nedir? soruları yanıt aradı. İşte Kambiyo hakkında merak edilenler…
22.03.2021 Gündem
Pandemide çocukların kilo almasını engelleyecek öneriler
Pandemide çocukların kilo almasını engelleyecek öneriler Koronavirüs salgını çocukların kilo alması ile ilgili endişeleri de artırdı. Okulun uzaktan devam etmesi ve sokağa çıkma yasakları çocukların fiziksel aktivitelerini kısıtladı ve kilo problemleri ortaya çıktı. Uzmanlar, online dersler sırasında çocuklara yemek veya atıştırmalık verilmemesi konusunda uyarıyor.
10.03.2021 Sağlık
Pandemi şişkinliğinden kurtulmanın yolları
Pandemi şişkinliğinden kurtulmanın yolları Pandemi stresi ve değişen yeme alışkanlığıyla bağırsak şişkinliği şikayetlerinin de arttığını söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, “Bağırsak şişkinliği, hastalığa bağlı olmadan da yani kişinin yeme içme alışkanlığına göre de oluşabilir” dedi.
12.02.2021 Sağlık
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan flaş enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan flaş enflasyon açıklaması Son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz" dedi.
17.11.2020 Ekonomi
Koronavirüs ile benzer belirti: Tat ve koku almayı etkiliyor
Koronavirüs ile benzer belirti: Tat ve koku almayı etkiliyor Sigaranın beslenme durumuna etkilerini değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Indrani Kalkan, “Sigara da koronavirüs gibi tat ve koku alma duyumuzu, iştahı etkiliyor. Çalışmalar, sigaradaki nikotinin tat tomurcuklarını morfolojik değişime uğrattığını göstermiştir” dedi.
9.11.2020 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alçak karikatüre sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alçak karikatüre sert tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Fransız Charlie Hebdo dergisinin çirkin karikatürüne de "Maalesef islam ve müslüman düşmanlığının, Efendimizle ilgili saldırıların edep ve ahlaktan yoksun karikatürlerin şimdi de şahsımı hedef aldığını duydum. Ben karikatüre bakmadım." diye konuştu.
28.10.2020 Siyaset
Dengeli beslenen çocuğun dikkat ve konsantrasyonu daha yüksek!
Dengeli beslenen çocuğun dikkat ve konsantrasyonu daha yüksek! Okul çağındaki çocukların gerek uzaktan eğitimde gerekse de yüz yüze eğitim sırasında sağlıklı beslenmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melike Aslıhan Kara, dengeli beslenen çocukların dersteki dikkat ve konsantrasyonlarının daha yüksek olduğunu söyledi. Özellikle eğitim döneminde zihin açan ve konsantrasyonu artıran yiyeceklerin tüketilmesini öneren Diyetisyen Kara, hazır gıdalardan uzak durma uyarasında bulunarak çocuklar için örnek bir beslenme listesi verdi.
10.09.2020 Sağlık
Kilo almak için ne yapılır? Sağlıklı kilo almanın 10 adımı!
Kilo almak için ne yapılır? Sağlıklı kilo almanın 10 adımı! 'Kilo almak için ne yapmalıyım? Kilo almak için ne yemeliyiz? Kilo almak için ne yapılır?' soruları biraz tuhaf gelse de kilo almak isteyenler tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Diyet sadece kilo vermek için değil aynı zamanda kilo almak isteyenler tarafından da yapılıyor. Aşırı zayıf kişilerin kilo almak için mutlaka bir uzmana danışmaları ve kontrollü bir diyet programı uygulaması gerekiyor. Kilo alımına engel bir sağlık problemi olmadığı takdirde uygun bir planlama ile ideal kiloya ulaşılabiliyor. Orantılı ve formda bir vücuda sahip olmak için uzman yardımı almak ve bazı kurallara uymak önem taşıyor. Peki, kilo almak için ne yapılmalı? Diyetisyen Aslıhan Altuntaş sağlıklı kilo almanın püf noktalarını anlattı.
2.09.2020 Sağlık