Gazete Vatan Logo

Zonguldak'ta FETÖ'den 8 öğretmen, 7 'abla' adliyede

ZONGULDAK'ta, Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 öğretmen ile 'abla' olarak görev yaptığı iddia edilen 7 kadın, adliyeye sevk edildi.

Zonguldak'ta FETÖ'den 8 öğretmen, 7 'abla' adliyede

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada jandarma tarafından merkez ve ilçelerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 8 öğretmenin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 8 öğretmen, adliyeye sevk edildi. Ardından Alaplı İlçesi'nde polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan, örgütte 'abla' olarak görev yaptıkları ileri sürülen 7 kadın da işlemleri tamamlanarak adliyeye çıkarıldı.

5 ASKER SERBEST BIRAKILDI

Geçen 12 Ağustos'ta Ereğli İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözlatına alındıktan sonra tutuklanan TCSG -301 Sahil Güvenlik Gemisi'nde görevli 1 üstteğmen ve 4 astsubay, avukatlarının itirazı üzerine tahliye edildi. Öte yandan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Afyonkarahisar'da görev yaparken görevden uzaklaştırılan öğretmen Fatih L.'yi gözaltına aldı. Emniyete götürülen Fatih L.'nin sorgusu devam ediyor.