Gazete Vatan Logo

'Yasak aşk' Yargıtay'ı karıştırdı!

Kafeteryada ortalığı birbirine kattı

ANKARA'da bir Yargıtay üyesinin karısı, eşiyle gönül ilişkisi olduğudan kuşkulandığı bölüm şefiyle görüşmek için gittiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binası kafeteryasında ortalığı birbirine kattı.

Kadına hakaret edip hırsını alamadığı için masadaki servis tabağı ve tuzlukları fırlatan öfkeli eşe "kamu malına zarar vermekten" dava açılırken, olayın tarafları birbirlerinden şikayetçi olmadığı için Yargıtay Başkanlığı üyeyle ilgili işlem yapmadı.

DOKTOR TAVSİYE ETMİŞTİM

Dava dosyasına göre olay Ankara-Balgat’taki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın binasında 4 Eylül’de oldu. Yargıtay üyesinin karısı N.T, kocasının evde telefonda konuştuğu bir kadına "gülüm" dediğini duyunca hemen telefondan son aranan numarayı tekrar tuşladı. N.T, karşısında Yargıtay’da bölüm şefi olan L.Ö’yü buldu. L.Ö, kocasıyla arasında bir ilişki bulunmadığı konusunda N.T.’yi ikna etmeye çalıştı.

ÖFKELİ EŞ BİNAYA GİTTİ

İkna olmayan N.T,. L.Ö'nün işyerine gitti. İki kadın Yargıtay Başsavcılığının kafeteryasında bir araya geldi. İki kadın arasındaki tartışma büyüdü ve N.T "Kocamla aranda ne var? Sen nasıl kocamı ayartırsın? Ben iki tane çocuk verdim, hayatımı onlara feda ettim" diye bağırdı. Hırsını alamayıp, masanın üzerindeki servis tabağı ve tuzlukları etrafa fırlatarak kırdı. Güvenlik görevlilerince bir odaya alınıp sonra da bina dışına çıkarılan öfkeli eş hakkında tutanak tutuldu.

YARGITAY'DAN SUÇ DUYURUSU

Yargıtay Genel Sekreterliği 24 Eylül’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.Savcılık, Yargıtay'da tutulan tutanak, tanıkların anlatımı ve şüpheli N.T'nin ifadesi ışığında işlem yaptı ve "alenen hakaret, kasten yaralamaya teşebbüs ve kamu malına zarar vermek" suçlarından soruşturma açtı.

L.Ö ŞİKAYETÇİ OLMADI

Ancak, L.Ö kendisine dönük hakaret ve fiziki saldırı girişimi nedeniyle şikayetçi olmadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, öfkeli eş N.T hakkında, "kamu malına zarar vermek" suçundan indirim uygulayarak, dava açtı. N.T, 6 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Haberin Devamı