Gazete Vatan Logo

Türkiye’ye gelen 309 kilo kokaine İtalya’da baskın!

İtalya’nın Calabria kentinde bir gemiye operasyon düzenleyen İtalyan polisi, 62 milyon euro değerinde olan 309 kilogram saf kokain ele geçirdi.

Türkiye’ye gelen 309 kilo kokaine İtalya’da baskın!

Şili’den hareket ettiği belirtilen geminin rotasının Türkiye olduğu belirlendi.

Şili cevizlerinin arasında...

Bir ihbarı değerlendiren İtalyan Mali Polisi, Reggio Calabria’da ikmal molası veren bir gemiye baskın yaptı. Konteynerlerden birinde, cevizlerin arasına gizlenmiş ve yaklaşık 62 milyon euro değerinde 269 kokain paketi bulundu. Toplam 309 kilo tutan kokainin, Şili’den hareket ettiği ve Türkiye’ye gittiği belirtildi. Reggio Calabria Savcılığı, ele geçirilen kokain miktarının çokluğunu ifade etmek için ‘Bir çizgi çizilmek istense, bu 46 kilometre uzunluğunda olur’ açıklaması yaptı.

3 gün önce de Ambarlı’da yakalandı

Türkiye’de 10 gün içinde iki gemiye uyuşturucu baskını yapıldı. Toplam 221 kilo kokain ile 1 ton 71 kilo eroin ele geçirildi. İlk olarak Akdeniz açıklarında Kongo bayraklı gemiye Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekiplerince 7 Haziran’da operasyon düzenlemiş ve piyasa değeri 200 milyon TL olan ,1 ton 71 kilo eroin yakalandı. 13 Haziran’da ise İstanbul Ambarlı’da Brezilya’dan yola çıkan bir gemiye düzenlenen baskında piyasa değeri 20 milyon dolar (70 milyon 400 bin TL) olduğu öğrenilen 212 kilo kokain ele geçirildi.

Haberin Devamı