Şili

Şili

Son dakika Şili haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Şili ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Şili haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şili

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şili gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.033 şili haberi bulunmuştur. Tüm şili haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sivasspor'un yıldızı Rey Manaj paylaşılamıyor! Yapılan teklif ortaya çıktı
Sivasspor'un yıldızı Rey Manaj paylaşılamıyor! Yapılan teklif ortaya çıktı Sivasspor'un golcüsü Rey Manaj için Suudi Arabistan’dan teklif yağmaya devam ediyor! Arnavut futbolcu için 3 milyon Euro civarında olan tekliflerin artan seviyesi de belli olmuş durumda.
16.03.2024 Sivas Spor
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları...
Lapis Lazuli Taşı Özellikleri Nelerdir? Lapis Lazuli Taşının En Bilinen Faydaları... Lapis lazuli taşı, Antik Mısır döneminden beri kullanılan değerli bir taştır ve rengi de genelde lacivert olur. Lapis lazuli taşı renginden dolayı lacivert taşı olarak da isimlendirilir. 
3.02.2024 Yaşam
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Denizin içinde bir deprem oluyorsa tsunami de oluyor. Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1 metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kaymada oluyorsa 3 metre yüksekliğinde tsunami olabilir" dedi.
1.02.2024 Gündem
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları...
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları... Firuze taşı, turkuaz taşı olarak da bilinen değerli bir taştır. Türkler tarafından eski çağlarda savaş malzemesi olarak da kullanıldığından diğer adı Türk taşı olarak da bilinir.
30.01.2024 Yaşam
Kar Kardeşliği filmi gerçek mi? Kar Kardeşliği filminin gerçek hikayesi nedir? İşte Kar Kardeşliği hikayesi
Kar Kardeşliği filmi gerçek mi? Kar Kardeşliği filminin gerçek hikayesi nedir? İşte Kar Kardeşliği hikayesi Kar Kardeşliği gerçek mi? Bir uçağın And Dağlarının orta yerine düşmesinin ardından, hayatta kalan yolcular evlerine dönmek için güçlerini birleştirmesini ve birbirlerine ümit kaynağı olmasını anlatan filmin hikayesi dikkatleri üzerine çekti. Peki, Kar Kardeşliği hikayesi gerçek mi kurgu mu? İşte Kar Kardeşliği filmi gerçek hikayesi…
6.01.2024 Televizyon
Aventurin Taşı Özellikleri Nelerdir? Aventurin Taşının En Bilinen Faydaları...
Aventurin Taşı Özellikleri Nelerdir? Aventurin Taşının En Bilinen Faydaları... Aventurin taşı doğal bir taştır ve kuvars ailesindendir. Yaygın olarak yeşil renkte olur ve kalsedon mineral sınıfında yer alır. 
5.01.2024 Yaşam
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir? Ovalar akarsuların taşıdıkları alüvyonların birikmesi ile oluşan az engebeli düzlüklerdir. Farklı büyüklüklerde ve yapıda olabildikleri için birbirinden farklı ovalar ile karşılaşmak mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri Nixon döneminin Dışişleri Bakanı 100 yaşında Henry Kissinger yaşamını yitirdi. Peki, Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri…
30.11.2023 Gündem
Gazze'den son dakika haberleri! İsrail'e üç ülkeden sert tepki İran'dan gözdağı gibi uyarı...
Gazze'den son dakika haberleri! İsrail'e üç ülkeden sert tepki İran'dan gözdağı gibi uyarı... İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Kolombiya ve Şili büyükelçilerini istişareler için geri çağırdı. Bolivya ise İsrail ile diplomatik bağlarını kopardığını açıkladı. İsrail ablukası altında bombaların hedefi olan Gazze'nin dünya ile bağlantısı bir kez daha kesildi. IDF, askeri kayıplarını açıklarken İran'dan gözdağı gibi bir uyarı geldi.
1.11.2023 Dünya
Kanal D'den önemli iş birliği... D Media ile Eagle Films anlaştı
Kanal D'den önemli iş birliği... D Media ile Eagle Films anlaştı Yaratıcı endüstriler sektörünün en görkemli fuarlarından biri olan MIPCOM (International Market of Communications Programmes) 2023, devlerin buluşmasına sahne oldu. Fuarda, Türk televizyonculuğunun amiral gemisi Kanal D ile uluslararası yapım ve dağıtım şirketi Eagle Films önemli bir iş birliğine imza attı. Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, “Birlikte çok iyi işlere imza atacağımızı düşünüyoruz. Türk televizyon tarihine damga vuracak büyük projeler geliyor” ifadelerini kullandı.
22.10.2023 Ekonomi
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
YouTuber şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle soyuldu
YouTuber şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle soyuldu İzmirli YouTuber, seyahat ve video çekimi için gittiği Şili'de, 3 kişi tarafından şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle soyuldu. Bankanın güvenlik kameralarına da yansıyan soygunun ardından hırsızlardan şikayetçi olan genç yayıncı, Şilili polislerin hırsızları tanımasına rağmen bir şey yapmadıklarını öne sürerek, "Polisler kaybettiğim paralara bakıp bakıp güldüler" dedi.
10.10.2023 Haber
Ünlü YouTuber turist avcılarının eline düştü! Şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle soyuldu
Ünlü YouTuber turist avcılarının eline düştü! Şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle soyuldu İzmirli YouTuber, seyahat ve video çekimi için gittiği Şili'de, 3 kişi tarafından şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle soyuldu. Bankanın güvenlik kameralarına da yansıyan soygunun ardından hırsızlardan şikayetçi olan genç yayıncı, Şilili polislerin hırsızları tanımasına rağmen bir şey yapmadıklarını öne sürerek, "Polisler kaybettiğim paralara bakıp bakıp güldüler" dedi.
10.10.2023 Yaşam
Bakan Fidan'dan New York'taki toplantıya damga vuran hareket! Türk bayrağını yerde bırakmadı
Bakan Fidan'dan New York'taki toplantıya damga vuran hareket! Türk bayrağını yerde bırakmadı New York’ta düzenlenen MIKTA Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bayrak hassasiyeti gündem oldu.
26.09.2023 Gündem
Mete Gazoz Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu
Mete Gazoz Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisi çeyrek finalinde Şili’den Ricardo Soto’yu, yarı finalde Marcus D'Almeida'yı ve finalde de Kanada'dan Eric Peters'i yenerek dünya şampiyonu oldu.
6.08.2023 Şampiy10
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Challenger Kupası’nda finale yükseldi
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Challenger Kupası’nda finale yükseldi A Milli Erkek Voleybol Takımı, Katar’ın ev sahipliğinde Doha’da düzenlenen FIVB Challenger Kupası’nın yarı finalinde Ukrayna’yı 3-2 mağlup etti ve finale yükseldi.
29.07.2023 Voleybol
İşte dünyanın en sıcak bölgesi: Radyasyon yoğunluğu inanılmaz!
İşte dünyanın en sıcak bölgesi: Radyasyon yoğunluğu inanılmaz! Santiago Üniversites'nde yapılan araştırmalara göre Şili'de yer alan Chajnantor Platosu, dünyanın en sıcak bölgesi. Buradaki radyasyon oranı o kadar yüksek ki platoda bir süre zaman geçirmek Venüs'teki kadar radyasyon almanıza sebep olabilir. 
26.07.2023 Dünya
Kırmızı bültenle aranıyordu! Yakup Doğan Türkiye'ye getirildi
Kırmızı bültenle aranıyordu! Yakup Doğan Türkiye'ye getirildi Şili'de geçtiğimiz yıl Eylül ayında öldürülen Sırp suç örgütü lideri Juvan Vukotic’e silahlı saldırıda motosikleti kullandığı belirlenen ve hakkında kırmızı bülten bulunan Yakup Doğan, Gürcistan’da yakalanarak Türkiye'ye getirildi.
13.07.2023 Gündem
Yargı dünya listelerinin ilk sıralarında!
Yargı dünya listelerinin ilk sıralarında! Kanal D’nin Ay Yapım imzalı iki sezondur beğeni ile izlenen dizisi Yargı’nın başarısı ülke sınırlarını aştı. HBO Max’in dünya listelerinde ilk sıralara yükselen dizi, yurtdışı izleyicilerinden de övgüleri topluyor.
25.06.2023 Televizyon
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı 3 yıllık La Nina etkisi bitti; okyanus sularını ısıtan El Nino geri dönüyor. El Nino’nun başlamasıyla can alan sıcaklık rekorları kırılıyor. Öte yandan Meksika'nın Pasifik kıyılarında yüzlerce ölü kuş bulundu. Yerel yetkililer ilk önce kuş gribinden şüphelense de yapılan incelemeler sonucunda toplu kuş ölümlerinin sebebinin El Nino olabileceği açıklandı.
18.06.2023 Dünya
Galatasaray'ın yeni Sportif Direktörü Francis Cagigao hayırlı olsun! Martinelli, Gabriel, Saka ve diğerleri...
Galatasaray'ın yeni Sportif Direktörü Francis Cagigao hayırlı olsun! Martinelli, Gabriel, Saka ve diğerleri... Galatasaray 24 yıl Arsenal'de Sportif Direktörlük yapan ve İngiliz kulübüne Van Persie, Martinelli, Gabriel, Bukayo Saka, Fabregas gibi yıldızları kazandıran İspanyol asıllı yönetici Francis Cagigao ile anlaşmaya vardı. Şili Milli Takımı'nda da görev alan Cagigao'nun, Cenk Ergün'ün futbol direktörü, Emre Utkucan'ın scout ekibinin başında yer aldığı kulüpte görev tanımı henüz netleşmedi.
14.06.2023 Galatasaray
Misli.com’a Gelen Kazanıyor!
Misli.com’a Gelen Kazanıyor! 3 maça birbirinde farklı tahminler yaptı, tam 146 katı kazandı. NBA Finali’nde tam 10.65 oran yakalanan müthiş kupon
7.06.2023 İddaa
Uydu görüntüleri ile tespit edildi! Dünyadaki göllerin yarısı, son 30 yılda buharlaşarak küçüldü
Uydu görüntüleri ile tespit edildi! Dünyadaki göllerin yarısı, son 30 yılda buharlaşarak küçüldü ABD’li çevre bilimciler, uydu gözlemlerine dayanarak yaptıkları bilimsel çalışma sonucunda dünya üzerindeki göllerin yarısından fazlasının, son 30 yıllık bir zaman diliminde buharlaşarak küçüldüğünü tespit etti.
19.05.2023 Dünya
Kuş gribi mutasyona uğradı! Uzmanlar uyardı: İnsanlar için daha bulaşıcı ve ölümcül olabilir
Kuş gribi mutasyona uğradı! Uzmanlar uyardı: İnsanlar için daha bulaşıcı ve ölümcül olabilir ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC), Şili'deki bir adamda çeşitli mutasyonlara sahip bir kuş gribi türü tespit edildiğini duyurdu. 53 yaşındaki adamın gözlem altında tutulduğunu belirtilen yetkiler virüsteki mutasyonlara ilişkin endişelendiren bir açıklama yaptı. Uzmanlar, kuş gribi virüsünde meydana gelen mutasyonların onu insanlarda daha ölümcül ve bulaşıcı hale getirebileceği konusunda uyardı.
18.04.2023 Dünya
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı
Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu İMECE uzayda! TÜBİTAK Başkanı özelliklerini tek tek açıkladı İMECE Türkiye'nin yerli ve milli ilk uydusu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten CNN Türk ekranlarında İMECE uydusuna ilişkin detayları anlattı. Mandal "Uydumuzun yüzde 90'ı yerli ve milli. Rasat uydumuzun çözünürlüğü 7,5 metreydi, Göktürk 2'nin 2,5 metreydi çözünürlüğü. Dünyada rekabet etmek için metrenin altına inmeniz lazım. Bu uydumuz metrenin altında" dedi. Şimdiye kadar 4 kez sinyal alındığını belirten Gökten ise "Dünyanın her hangi bir tarafını sınırlama olmadan çekebiliyor" diye konuştu.
15.04.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Şili ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şili haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.