Gazete Vatan Logo

Türkiye hızla yaşlanıyor!

Bu da Türkiye’de yaşlılık araştırması...

Sen Çok Yaşa” projesinin tanıtımının yapıldığı toplantıda, yaşlılık, sağlıklı yaşlanma, yaşlılık atlası ve yaşlanmaya bakış açısı konularını içeren “Türkiye’nin yaşama bakış açısı” araştırmasının sonuçları da paylaşıldı. Türkiye’de 14 ilde bin 80 kişiyle yapılan araştırmanın sonuçları şöyle;

5 kişiden 1’i kendini genç hissediyor

Türk insanının gözünde yaşlılık 65 yaşında başlıyor ve ileride öncelikle sağlıklı ve iyi bir yaşam sürmek istiyor. Vatandaşların yüzde 70’i kendini olduğu yaşta hissediyor ama 5 kişiden 1 kendini olduğundan daha genç hissediyor.

Her 2 kişiden biri yaşlandığında hayatında bir değişiklik olmayacağını düşündüğü araştırmada hayatında değişiklik olacağı konusunda endişe taşıyanlar arasında erkekler kadınlardan daha ağır basıyor. Türk halkı ölüme yaklaşmayı yaşlılık korkuları arasında en son sıralara koyuyor. Projede yer alan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan “Türkiye, Güney Kore’den sonra en hızlı yaşlanan ülkelerden biri. Türkiye’de şu anda 50 yaşında olanların yüzde 20’sinin 100 yaşını görmesini tahmin ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı