Gazete Vatan Logo

Tuhaf bir tesadüf!

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ın da sanıkları aralarında bulunduğu uyuşturucu davasının görülmesine Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’la birlikte 7 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmayı Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da izledi.

Duruşmada söz alan eski Arslan görev yaptığı sırada, 2008 yılında, ‘İsmail Korkmaz’ sahte kimliği ile telefonlarının dinlendiğini belirterek, “Hasbelkader Eskişehir’de ölen çocuğun adıyla dinlenmişim. Bu olaya zorla monte edilmeye çalışıldım. Bu dosyada istedikleri olmayınca sonrasında Ergenekon ve Oda TV davası olarak bilinen davalara katılmaya çalışıldım. Süreç içerisinde yıpratılmaya çalışıldım. Onurumuzu kurtarmanızı istiyorum” dedi. Duruşma, bilirkişi raporuna avukatların beyanda bulunması için ertelendi.

Öte yandan mahkemenin soruları üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda operasyonda elde edilen benzocain, procain ve kafein gıda ve eczacılık sanayinde kullanılan maddelerden olduğu belirtilirken, katkı maddeleri şeklinde uyuşturucu madde imalatında kullanılabileceği belirtildi.

Haberin Devamı