Gazete Vatan Logo

SSK Sorgulama İşlemlerinizi E Devlet Şifresiyle Yapabilirsiniz

SGK tarafından geliştirilen farklı uygulamalar ile tüm vatandaşlar SSK sorgulama hizmetlerinden yararlanabilir. Üstelik tüm SSK sorgulama hizmetleri tamamen ücretsiz. E devlet şifresiyle SSK hizmet dökümü alma detaylarını inceleyelim.

SSK Sorgulama İşlemlerinizi E Devlet Şifresiyle Yapabilirsiniz

SGK tarafından vatandaşların sigorta konusunda bilgi alması amacıyla çeşitli uygulamalar geliştirilirken, yeni eklenen uygulamalar e devlet kapısı üzerinden de tanıtılarak vatandaşlara duyurulmaktadır. SGK tarafından yapılan açıklamalarda, vatandaşların SSK sorgulama hizmetlerinden yararlanarak bilgi alması istenirken, milyonlarca kişiye hizmet veren SGK’nın kurumlardaki iş yükünü onlinehizmetler ile azaltmaya çalıştığı öğrenildi. Vatandaşların sigorta takibini yapması, prim ödemelerini kontrol etmesi gibi çeşitli konular için hazırlanmış olan uygulamaların hepsi e devlet kapısı üzerinden kullanılabilir.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK sorgulama başta olmak üzere e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar işlemleri yerine getirilmesi için e devlet kapısı üyelik girişini yapması mecburi hale getirildi. E devlet kapısında yer alan uyarılara göre, vatandaşların kimlik bilgilerinin gerekli olduğu hizmetler için giriş yapıldıktan sonra başka bir bilgi girmeden hizmetlerden yararlanabileceği ve bu nedenle üyelik sisteminin zorunlu olduğu açıklanırken, e devlet giriş yapmak isteyen vatandaşların PTT üzerinden şifre alma işlemlerini gerçekleştirebileceği belirtildi. Buna göre vatandaşlar en yakın PTT’ye bizzat başvuru yaparak, şifre alabilecek. Fakat şifre alma işlemlerinde tüm vatandaşların şifre ücretini ödemesi gerekecek. Şifre alımlarınınardından ise giriş ekranında yer alan şifre bölümüne alınan şifre girilerek, sisteme erişim sağlanabilecek.

Haberin Devamı

SSK sorgulama hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için çeşitli seçenekler sunulurken, akıllı cihazlar üzerinden de SSK sorgulama yapılabilmesi mümkün hale getirilmiş durumda. Bu sayede vatandaşların sadece bilgisayarlar üzerinden işlem yapılması mecburi olmazken, isteyen vatandaşların cep telefonları ve ya tabletler üzerinden SSK sorgulama yaparak, sigortaları hakkında aynı şekilde bilgi sağlayabilecek ve işlem yapabilecek. Bu açıdan vatandaşların tek yapması gereken işlem, ihtiyaç halinde e devlet kapısına giriş yaparak gerekli olan hizmet için hizmet listesi üzerinden seçim yapmak.

Haberin Devamı

SSK sorgulamaları arasında bulunan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği SSK prim sorgulama hizmetleri de her zaman kullanılabilir durumdadır. Vatandaşların SSK prim sorgulama için yapması gereken işlemler de SGK tarafından detaylı şekilde açıklanırken, vatandaşların e devlet kapısı girişi sonrasında SGK menüsü altında yer alan 4A hizmet dökümü hizmetinden yararlanması gerektiği ifade edildi. İlgili hizmete tıklanması ile birlikte tüm vatandaşların ilgili hizmet dökümü ekranda açılacak ve vatandaşlar da açılan ekran üzerinden SSK sorgulama yaptıkları prim konusunda kolay bir şekilde bilgi alabilecek.