Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama hizmeti nasıl kullanılıyor?

SSK BAĞ-KUR Sorgulama hizmetine artık internet üzerinden erişmek mümkün hale geldi. SSK BAĞ-KUR Sorgulama hizmeti e-Devlet üzerinden verilmektedir. E-Devlet üzerinden SSK BAĞ-KUR Sorgulama hizmetine erişmek için gerekli tüm bilgiler haberimizde yer almaktadır.

SSK Bağ-Kur sorgulama hizmeti nasıl kullanılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen SSK BAĞ-KUR sorgulama hizmeti artık internet üzerinden yapılabiliyor. Eski sistemde vatandaşların bu tarz işlemleri gerçekleştirmek için gerekli kurum ve kuruluşlara gitmesi gerekiyordu. Kurumlarda olan yoğunluktan dolayı işlemler gecikebiliyordu ve bu büyük bir zaman kaybına sebebiyet verebiliyordu. Ayrıca kurumda verilen hizmetin kalitesinde de düşüşe sebep oluyordu. SSK BAĞ-KUR sorgulama hizmetinin internet üzerinden verilmesi ile bu sıkıntıların önüne geçilmiş oldu. SSK BAĞ-KUR sorgulama hizmeti Sosyal Güvenlik Kurumu alt yapısı kullanılarak e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. SSK BAĞ-KUR sorgulama hizmetine e-Devlet üzerinden erişmek için e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet üzerinden SSK BAĞ-KUR sorgulama ekranına ulaşmak için farklı yöntemler bulunmaktadır. İlk önce e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. SSK BAĞ-KUR sorgulama yapmak için e-Devlet ana sayfasında sağ köşede bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayarak giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra yine ana sayfada bulunan e-Hizmetler bağlantısına tıklayınız. Burada e-Devlet içerisinde verilen tüm hizmetler bulunmaktadır. Alfabetik olarak sıralanan listeden Sosyal Güvenlik Kurumu başlığını bulunuz. Alfabetik olarak sunulan kolay menüden “S” harfine tıklayarak. Sosyal Güvenlik Kurumunu hemen bulunabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altından SSK BAĞ-KUR sorgulamalarını bulabilirsiniz. İstediğiniz sorgulamaya tıklayıp, sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. SSK BAĞ-KUR sorgulamaları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tek çatı altında toplanmıştır. Bu sebepten dolayı SSK BAĞ-KUR sorgulamalarının isimlerinde değişiklik olmuştur.

Haberin Devamı

· 5510 sayılı yeni yasa ile Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında yeni yapılanmada SSK kapsamında olanlar 4 A’lı denmektedir.

· Eskiden BAĞ-KUR’a prim ödeyip, hizmet dahilinde kendi adına ve bağımsız çalışanlar yeni yapılanmada 4B sigortalısı olmaktadır.

Haberin Devamı

· Eski sistemde Emekli Sandığına bağlı olan vatandaşlar ise yeni yapılanmada 4C’li olmaktadır.

E-Devlet şifresi PTT şube ve müdürlükleri tarafından verilmektedir. E-Devlet şifresi almak için kişisel olarak şube veya müdürlüklere gitmeniz gerekiyor. Herhangi bir yakınınız sizin yerinize şifre alamıyor. Şifre alımları sadece kişinin kendisinin şube veya müdürlüğe gitmesiyle gerçekleşmektedir. Şube veya müdürlüklere T.C. kimlik numaranızın yazılı olduğu kimlik kartınız ile başvurunuz. Başvuru sırasında e-Devlet şifresi bedeli olarak 2 Türk Lirası ödeme yapmanız gerekecektir. Ödemeyi yaptıktan hemen sonra e-Devlet şifreniz size bir zarf içerisinde teslim edilir. Bu şifreyi hiç kimseyle paylaşmamalısınız. Paylaştığınız takdirde kişisel bilgileriniz tanımadığınız kişilerin eline geçebilir. Bunun haricinde e-Devlet şifresi ile ilk defa giriş yaptığınız zaman sistem sizden yeni şifre oluşturmanızı isteyecektir. Öncelikle e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sayfada sağ üst köşede bulunan Sisteme Giriş butonuna tıklayınız. Karşınıza gelecek olan giriş ekranından T.C. kimlik numaranız ve PTT’den almış olduğunuz geçici şifre ile giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra otomatik olarak sistem size yeni şifre oluşturma adımlarını sunacaktır. Bu adımlarda bulunan bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmaya dikkat ediniz. Yeni şifrenizi oluşturduktan sonra e-Devlet üzerindeki hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Eğer şifrenizi unuttursanız tekrar PTT’ye gitmenize gerek yoktur. E-Devlet giriş ekranında bulunan Şifremi Unuttum bağlantısı ile şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı