Gazete Vatan Logo

‘Sonunda cezayı devlet değil, ilahi adalet verdi!’

‘Sonunda cezayı devlet değil, ilahi adalet verdi!’

Kemal Türkler’i ve 7 TİP’li öğrenciyi öldürmekle suçlanan Osmanağaoğlu kalp ameliyatı sonrasında hayatını kaybetti. Yıllardır hukuk mücadelesi veren Türkler’in kızı, haberi vermek için mezara koştu...

7 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de 7 Türkiye İşçi Partili öğrencinin ve 22 Ekim 1980’de DİSK eski başkanı Kemal Türkler’in öldürülmesiyle ilgili yargılanan, TİP davasından uzun tutukluluk nedeniyle tahliye olan, Türkler Davası’nda ise zaman aşımından kurtulan Ünal Osmanağaoğlu geçirdiği bir kalp ameliyatı sonrasında dün hayatını kaybetti. Osmanağaoğlu’nun ölüm haberini alan Türklerin kızı Nilgün Türkler ise dedesini hiç görmeyen kızı Ece ve aile dostlarıyla babasının Topkapı Mezarlığı‘ndaki kabrine koştu.

‘34 yıl mücadele verdim’

Babasının mezarına çiçekler bırakan Türkler, burada VATAN’a konuştu: “Normal şartlarda ölümlere sevinmeyiz ama ülkede adalet yok. Babamın katilinin ölümüne ancak ilahi adalet diyebiliyoruz. Teşekkürü de devlete değil Allah’a ediyoruz. Babamın katledilmesinden sonra 34 yıllık mücadele verdik. Yıllardır bu telefonları bekliyordum. Bu haberi alır almaz babama koştum. 34 yıl sonra ilk kez gönül rahatlığıyla babama geldim. Osmanağaoğlu’na Allahtan rahmet dilemeyeceğim. Cinayetin tanığı olmama rağmen davada Ünal Osmanağaoğlu ceza almadı. Dava zaman aşımından düştü. Devletin yapmadığını Allah’ın adaleti sağladı” dedi.

Haberin Devamı

‘Baba katilin öldü’

Nilgün türkler, babasının mezarına giderek Osmanağaoğlu’nun ölüm haberini verdi.

7 kez ölüm cezası aldı sadece 13 yıl yatıp çıktı

9 Ekim 1978’de Bahçelievler, Ankara’da Türkiye İşçi Partisi üyesi yedi öğrencinin katledilmesi ile 22 Temmuz 1980’de DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in öldürülmesi olaylarına karıştı, yurtdışına firar etti. Ancak uyuşturucu yüzünden Avusturya’dan sınır dışı edilince geldiği Kuşadası’nda, 11 Nisan 1999’da yakalanıp tutuklandı. 7 kez ölüm cezasına çarptırıldı.

Zaman aşımı kurtardı

Ancak Ağustos 2002’de idam cezasının kaldırılmasıyla cezası ömür boyu hapse çevrildi. Eski infaz yasasına göre, 20 yıl yatması gereken Osmanağaoğlu 3. Yargı Paketi’ne konulan geçici bir madde nedeniyle 10 Temmuz 2012’de yedi yıl erken tahliye edildi. 1996 yılında tekrar açılan Türkler Davası’nın da sanıklarından olan Osmanağaoğlu için mahkeme 14 Nisan 2003’de beraate hükmetti. Fakat Yargıtay bozdu. Mahkeme ise “yeterli ve kati delil bulunmadığı” gerekçesi ile tekrar beraatine karar verdi. Yargıtay bu kararı da “suça asli ve maddi fail olarak katıldığına” hükmederek oy birliği ile bozdu. Yargılama süreci devam ederken dava 1 Aralık 2010’de zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı.

Haberin Devamı