Gazete Vatan Logo

Sınıra ağır sevkiyat

Suriye sınırındaki hareketlilik sürüyor. Gaziantep’ten yola çıkan çok sayıda tank ve zırhlı araç Kilis’e ulaştı. 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de birlikleri denetledi

Suriye sınırındaki Kilis’e önceki gün olduğu gibi dün de zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Dün sabah saatlerinde Kahramanmaraş’taki 2’nci Mekanize Piyade Taburu’ndan hareket eden TIR’ların üzerinde bulunan 10 obüs ve askeri personel, öğle saatlerinde Kilis’e ulaştı. Obüs ve beraberinde kente gelen askerlerin, Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki karakollar ile Elbeyli ilçesindeki sınır hattındaki kritik noktalara konuşlandırılacağı öğrenildi.

Jandarma ekipleri sevkiyat sırasında çevrede güvenlik önlemleri aldı. Sınıra kimse yaklaştırılmadı.

Komutan ziyareti

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti dün Suriye sınırındaki Kilis’e geldi ve Sabah saatlerinde askeri helikopterle 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlası’nı ziyaret etti. Orgeneral Huduti, burada Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ın da katıldığı toplantıda askeri yetkililer ile Suriye ve sınır hattında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Orgeneral Huduti ve beraberindekiler daha sonra sınır hattındaki hudut karakollarını denetledi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’a 20 F16

Diyarbakır’da konuşlu 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı 8. Ana Jet Üssü’ne olası müdahale için Amasya Merzifon, Eskişehir ve Balıkesir’den 20 adet F-16 savaş uçağı takviyesi yapıldı. 8. Ana Jet Üssü’nde konuşlu bulunan savaş uçakları her gün Irak ve Suriye sınırlarında aralıksız keşif uçuşları yaptı.

260

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde dün yapılan açıklamaya göre yasa dışı yollardan Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 242, Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan 18 kişi hudut birliklerince gözaltına alındı.