Gazete Vatan Logo

SGK ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunmuş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde emekli olacağınız tarihi görmüş olacaksınız. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu Türkiye’de interneti en aktif şekilde kullanan kamu kurumları arasında geniş online hizmet ağı ile sigorta mükelleflerine ayrıcılık sağlıyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan online SSK ne zaman emekli olurum hizmeti ile sigorta mükelleflerinin sadece dakikalar içerisinde emekliliklerinin ne zaman olduğu ve daha ne kadar kaldığını ayrıntılı ve güncel biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları, sigorta mükelleflerinin her alanda yapacağı işlemlerde önemli ayrıcalıklar ve avantajlar sağlar. Özellikle de günümüzün modern teknolojileri ile birlikte internete bulunduğu her yerden erişim sağlayabilen sigorta mükellefleri, sigorta işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinde sigorta mükellefleri, pek çok sigorta işlemini yapabilmek için kurum müdürlüklerine gitmek yerine kurumun dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu geniş online hizmet ağını kullanmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyılının hızla gelişen teknolojik yeniliklerini sigorta mükelleflerine sunmakta olduğu online hizmetlerinde en aktif biçimde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de internet altyapısını kullanan kamu kurumları arasında en geniş online hizmet ağına sahiptir. Özellikle günümüzde sigorta mükelleflerinin güncel sigorta durumunu öğrenebilecekleri veya emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebilecekleri pek çok bilgilendirme amaçlı hizmet veren online hizmet uygulamasının yanı sıra resmi geçerliliği bulunan sigorta işlemlerini de gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SSK ne zaman emekli olurum uygulama sayfasında, SSK sigortalısı ne zaman emekli olabileceğini öğrenebiliyor. Günün her saatinde dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden kolay bir şekilde ulaşabiliyor. SSK sigortalısının internete erişim sağlayabildiği her yerden ve günün her saatinde kullanabilmekte olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması, emekliliğin ne zaman olacağına dair en güncel sigorta bilgilerine göre SSK sigortalısına bilgi sağlıyor. Böylelikle kariyer ve emeklilik planlamalarına dair en geniş kapsamlı planlamalarını dahi daha uygun ve daha ideal biçimde gerçekleştirebilmekte olan SSK sigortalısı emekliliklerine dair tüm merak ettiklerini ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

SSK sigortalısı ne zaman emekli olurum uygulama ekranında cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu, SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün dolduğu tarih bilgilerini eksiksiz olarak girmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplanan tüm sigorta kolları olan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi sigorta sistemlerinde her sigorta sistemine özel kurum tarafından emeklilik şartları belirleniyor. Sigorta mükelleflerinin emekli olabilmeleri ve emeklilik haklarını kazanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan bu sigorta emeklilik şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan ve SSK sigortalısının emeklilik haklarını kazanabilmeleri için SSK emeklilik şartlarını doldurmaları gerekiyor. SSK emeklilik yaşı, SSK hizmet süresi ve SSK prim ödeme gün sayısı gibi 3 temel şarttan oluşan Sosyal Güvenlik Kurumu SSK emeklilik şartları ile ilgili olarak SSK sigortalısı internet kolaylığında hesaplamalar yapabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden son derece pratik bir şekilde güncel sigorta verilerine göre emekliliklerinin hangi tarihte olacağını ve ne kadar kaldığını en ayrıntılı biçimde öğrenebiliyor. SSK sigortalısı için gündemde olan erken emeklilik ile ilgili olarak hesaplama ve bilgi alımları da bu şekilde son derec epratik bir şekilde sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması SSK sigortalısının kariyer planlamalarına dahi yön verirken dikkate aldığı bilgilerin alınabiliyor olması nedeni ile işlemin yapılabilmesi için girilmesi gereken SSK bilgilerinin en güncel ve en doğru haliyle girilmesi gerekiyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki e-Devlet portalında bulunan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından en güncel SSK sigorta bilgilerinin online SSK sorgulama işlemi ile alınarak, bu alınan bilgilerin SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde girmesi gerekiyor.

Haberin Devamı