Gazete Vatan Logo

SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama internetten yapılıyor mu?

SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemleri çalıştığınız dönem boyunca yatırılan primlerin öğrenilmesini sağlar. Bu primler birçok şey için gereklidir. Detayları haberimizde.

SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama internetten yapılıyor mu?

Sosyal Güvenlik Kurumu tüm sigorta işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir kurumdur. Yani sigorta ve emeklilik işlemlerinizin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmetlerinden birisi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamaktır. Sosyal güvencenizi sağlamak istiyorsanız eğer Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmanız gereklidir. Herhangi bir yerde çalışan vatandaşlarımız çalıştığı yerden sosyal güvence alabilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK’ya bağlı olan vatandaşlarımız sosyal güvencelerini sağlamaları için çalıştıkları iş yeri sigortalarını yatırır. Sigortaları yatan vatandaşların da sosyal güvenceleri sağlanmış olur. Sosyal güvenceleri olan vatandaşlarında hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenmektedir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar ise sosyal güvencelerini sağlamak için her ay prim yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde de sosyal güvenceleri sağlanmış olur. Sosyal güvenceleri sağlanmış olan bağ-kur kurumuna bağlı olan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılar. Yani Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanmak istiyorsanız bağlı olduğunuz kuruma göre prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde sosyal güvencenizi sağlamış olursunuz. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden bir diğeri ise vatandaşları emekli yapmaktır. Emekli olabilmek için prim ve sigortalarınızı her ay düzenli olarak yatırmanız gereklidir.

Haberin Devamı

Bu yatırılan prim ve sigortalar tamamlandıktan sonra ve vatandaşların emeklilik yaşı geldikten sonra vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir. Emekli olan vatandaşlar ise bağlı oldukları kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilirler. Emekli olan vatandaşlar emekli maaşı alarak rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilir. Tam olarak ne zaman emekli olacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu bazı hesaplama uygulamaları geliştirmiştir. Emeklilik yaşını bilmeyen vatandaşlar için ne zaman emekli olurum uygulamasını geliştirmiştir. Bu uygulama sayesinde ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Yine Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu bir uygulama olan emekli maaş hesaplama programı ile emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun buna benzer bir çok internet uygulaması bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Bu internet uygulamaları sayesinde vatandaşlar işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Ama bu hesaplama programlarını kullanabilmek için hesaplama işlemi sırasında bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekebilir. Emeklilik yaşınızı hesaplayacağınız sırada program size SSK prim ödenen gün sayınızı, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayınızı sorabilir. Bu bilgileri bilmiyor olabilirsiniz. Tüm bu bilgilerin hepsine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu bilgilere internet üzerinden SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olup bazı sigorta ve emeklilik bilgileriniz bu belgede yer alır. Bu belgede SSK prim ödenen gün sayınız, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihiniz, sigortalı olarak ne kadar çalıştığınız ve yatırdığınız sigorta miktarlarını öğrenebilirsiniz. Bu belgeye Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabildiğiniz gibi internet üzerinden de ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden bu belgeye E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmeniz için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Daha sonra açılan sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçerseniz eğer sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. Sisteme bu bilgileri girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer alma işlemi de çok basittir. Herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında bir ücret ile şifrenizi elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranız ile beraber girebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü için Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına girmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemindeki bütün internet hizmetleri E-Hizmetler bölümü altında yer almaktadır. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçmeleri gereklidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri seçeneği altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.