Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama sayesinde GSS prim borçlarınızı öğrenebilirsiniz!

SGK borç sorgulama işlemini yaptıktan sonra hem GSS hem de BAĞ-KUR prim borçlarınızı öğrenmiş olacaksınız. Prim borcunu ödemek çok önemli olduğu için bu işlemi mutlaka atlamamalısınız. Nasıl yapacağınız haberimizde.

SGK borç sorgulama sayesinde GSS prim borçlarınızı öğrenebilirsiniz!

Kendini daima yenileyen ülkemiz kamu kurumlarının internet altyapısını son derece aktif bir şekilde kullanmaları ve özellikle de vatandaşların kamu işlemlerinde son derece önemli kolaylıklardan ve yeni nesil avantajlardan yararlanabiliyor olmaları, internetin devlet hizmetlerinde çok daha önemi bir role sahip olmasını sağlamıştır. İnternet sistemi üzerinde biz vatandaşlar olarak en çok ilgi gören devlet kurumu pozisyonunda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı, vatandaşların son derece hızlı, kolay ve modern standartlarda pek çok sigorta işlemlerinin gerçekleştirebilmesine katkı sağlamıştır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital sistem üzerinden GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini şifresiz gerçekleştirebilmek için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumunun bir uygulaması olan e-Devlet ekranından pratik bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Bu ekranda yer alan ise vatandaşlar sorgu türü, sorgu tipi ve sigorta sicil numarası ya da T.C. kimlik numarası ile beraber sayfadaki güvenlik kodu karakterlerinin girerek borç sorgulamasını işlemlerini gerçekleştirebilirler. Genel Sağlık Sigortası kapsamında da prim borcu veya gelir tespiti yaptırılmamasından kaynaklı prim borcu oluşabilmektedir. Herhangi bir kurum ya da kuruluş altında olmayan prim borcu ödemeden vatandaşlar doğal olarak GSS kurumuna bağlı olurlar. Aynı zamanda da GSS adı altında gözüken vatandaşlar yine aynı şekilde belli bir borç olarak gözükmektedirler

Haberin Devamı

Vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde lakin sigortaları yatmadığı takdirde borçlandırma yoluyla Sosyal Güvenlik Kurumu emekli yapabilmektedir. Fatura işlemiydi, diğer giderlerdi derken bazen bizlerde bu prim ödemeyi geciktirebilmekteyiz. Vatandaşlara sunulmuş olan online sistemler sayesinde artık ne kadar ödememiz gereken prim borcumuzun olduğunu çok kısa bir zaman dilimi içinde öğrenebiliriz. Üstelik bunun için bağlı olduğumuz kurum ya da kuruluşun ilgili binasına gitmeye gerek kalmaz.

Haberin Devamı

Evde, işte, yolda ya da aklınıza gelebilecek olan her yerde hiç yorulmadan büyük bir kolaylıkla online sistemden yararlanabilir, borç sorgulama işlemlerinizi böylece halledebilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekirse de bu işlem aracılığı ile de erken emekli olma şansınız da vardır. Bu biçimde emekli olursanız Sosyal Güvenlik Kurumuna borcunuz olacaktır. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumlarına giderek bazı sigorta bilgileriniz ve emeklilik bilgilerinizi de hesaplayabilirsiniz.

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden online bir şekilde de gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisinin ülkemizde en iyi kullanan kurumlardan biridir Sosyal Güvenlik Kurumudur. Bunun için yapmanız gereken ilk şey hemen en yakınınızda bulunan merkez PTT şubesine gitmektir. Postaneye giderek orada bulunan ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi söyleyiniz. Sonrasında nüfus cüzdanınız ve 2 TL olan işlem ücretini görevli memura teslim ediniz. Çok kısa bir zamanda e-Devlet şifreniz sizlere kapalı bir zarf içinde verilecektir. Bu zarfın içinde yer alan şifre ile e-Devlet sistemine girişinizi yapabilirsiniz. Sonrasında ise yönergeleri takip ederek SGK, GSS, BAĞ KUR borç sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı