Gazete Vatan Logo

Şeyma Alakuş kimdir? Gaziantep'te depremde çocukları kurtaran Şeyma hemşire kim?

Gaziantep İnayet Topçuoğlu Hastanesinde görevli Şeyma hemşire Kahramanmaraş merkezli depremlerin olduğu sırada hasta çocukların odasına koşup, onları dışarı çıkarmak için mücadele vermişti. Peki, Şeyma Alakuş kimdir? Gaziantep'te deprem sırasında çocukları kurtaran Şeyma hemşire kim? 

Şeyma Alakuş kimdir? Gaziantep'te depremde çocukları kurtaran Şeyma hemşire kim?

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin etkisi devam ediyor. Depremin etkilediği 10 ilden Gaziantep'te de İnayet Topçuoğlu Hastanesinde güvenlik kameraları tarafından kaydedilen Şeyma Alakuş herkesin gönlünü feth etti. Hastane'de görevli Seyma Alakuş deprem anında kendisini dışarı atmak yerine hasta çocukları kurtarmaya koştu. Peki, Şeyma Alakuş kimdir?  

ŞEYMA ALAKUŞ KİMDİR? 

Şeyma Alakuş Gaziantep İnayet Topçuoğlu Hastanesinde görev yapıyor.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında hemşire Şeyma Alakuş için,“ Gaziantep İnayet Topçuoğlu Hastanesinde görevli arkadaşlarımız deprem anında canları pahasına hasta çocuklarımızı kurtardı. Bunun başka hastanelerimizde de çok örneği var. Daha ilk anda deprem illerine koşmaya başlayan insanlarımız da aynı şeyi yaptı” dedi.  

Şeyma hemşire o anları ilk kez TRT'den Enes Boyraz'a anlattı. Şeyma Heme Alakuş “Onları kurtaramasam ve bir çöküntü olsa bile onların yanında olacaktım. Servisimde yatan çocuğu tanıyorum. Sürekli kontrol ettiğim bir hastamdı. Onlar önce Allah’a sonra bize emanetler. Biz her ne olursa olsun onların yanında olmamız gerekiyor. Ben de o gün vicdanen ve kalben burada olmam gerektiği için geldim. Tanımıyor olsam da yine aynı şeyi yapardım. Saat 04.00 civarında acil servise doğru gittim. Ekip arkadaşlarımın yanına gitmiştim. Sarsıntıyı hissettiğimde ‘servisteki çocuklarım’ dediğimi hatırlıyorum. Önce soğukkanlı olmaya çalıştım. Sarsıntının biraz hafiflediğini hissedince onları direk aldım ve dışarıya güvenli bir şekilde çıkarmak istedim.” dedi. 

Haberin Devamı