Gazete Vatan Logo

Şeriat mahkemesi ve okul açmışlar!

Türk El Kaidesi'nin şifreleri...

İSTANBUL'da terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan 35 kişi adliyeye sevkedildi. Zanlıların, kendi aralarındaki anlaşmazlıklar için kendi mahkemelerini, çocuklarının eğitimi için kendi sınıflarını kurdukları belirlendi. Polis, örgütün ABD'nin Afganistan'la ilgili taleplerinin kabulü halinde kanlı saldırılar planladıklarını tespit etti. Bağcılar ve Bayrampaşa'da açılan ve örgütün toplanma ve propaganda merkezi olan iki kaçak kursu kapatılırken, örgütün para kaynağı olarak da yardım ve bağış makbuzlarını kullandığı anlaşıldı.

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonla eylem hazırlığı içerisinde olan radikal dinci terör örgütü El Kaide mensubu 35 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan zanlıların Gaziantep'te meydana gelen çatışmada ölü ele geçirilen ve gözaltına alınan kişilerle irtibat halinde oldukları belirlendi. Örgütün sansasyonel eylemler için sempatizan toplayıp eğitim verdikleri, başarılı öğrencilerini ödüllendirdikleri, siyasi ve askeri eğitim için Ortadoğu ülkelerine gönderdikleri belirlendi. Örgütün ideolojik ve silahlı yapılanmasını tamamladıktan sonra İstanbul'da 15- 20 Kasım 2003'deki olaylara benzer saldırılar planladıkları ileri sürüldü.

Örgütün uyuşmazlıkları çözmek için resmi merciler yerine kendi oluşturdukları şer'i mahkemeler kurdukları saptandı. Yakalanan örgütün üst düzey yöneticisi Halis Bayancık'ın Hizbullah- İlim örgütünün 2001 yılında yakalanan üst düzey sorumlu Hacı Bayancık'ın akrabası olduğu belirlendi.

3 ilde yapılan operasyonda ele geçirilen malzemeler ise şöyle: 2 kurusıkı tabanca, 29 kurusıkı tabanca fişeği, 1 sevk fişeği, 16 MG- 3 fişeği, 5 bilgisayar, 6 lap top, 11 hard disk, 2 flash disk, 4 fotoğraf makinesi, 4 hafıza kartı, 2 görüntü ve ses kayıt cihazı, 7 adet örgütün hazırladığı öğrenci karnesi, örgütün hazırladığı 2 öğrenci takdirnamesi, örgütün hazırladığı 10 öğrenci teşekkür namesi, örgütün hazırladığı 10 öğrenci başarı belgesi, bol miktarda örgütsel doküman, bağış makbuzu, yayınlar, ajandalar.

ÖRGÜTÜN İÇ TÜZÜĞÜ DEŞİFRE EDİLDİ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yapılan soruşturma neticesinde örgütün ideolojik yapısını ve iç tüzüğünü de deşifre edildiği, buna göre örgüt sempatizanlarını sıkı bir dini telkin ve eğitimden geçirdiği anlaşıldı.

RESMİ MAHKEME VE OKULLARI TANIMIYORLAR

Mevcut hiçbir kurumu tanımayan örgüt üyelerinin, aralarındaki hukuki çekişmeleri çözmek amacıyla kendi yargı sistemlerini oluşturdukları belirlendi.. Devlet okulları yerine çocuklarını kendi eğitim sınıflarında eğiten örgüt üyelerinin askerliğe karşı oldukları tespit edildi.

EYLEM PLANLARI

Örgütün özellikle Afganistan'da Taliban rejiminin güçlenmesinin ardından harekete geçtiği ve örgüt sempatizanlarına propaganda olarak bu başarıları gösterdiği iddia edildi. Bazı örgüt elemanlarının Afganistan başta olmak üzere Suriye ve Irak'ta askeri ve siyasi eğitim aldıkları ileri sürüldü. Amerika'nın Afganistan için asker takviyesi taleplerinin Türkiye tarafından kabul edilmesi halinde eylemlerin hız kazanacağı da gelen istihbarati bilgiler arasında yer aldı.

YAKALANAN ZANLILAR ARASINDA HALİS BAYANCIK DA BULUNUYOR

Adliyeye sevk edilen zanlıların isimleri öğrenilenler ise şöyle: Halis Bayancık, Muhammet Hayrullah Söke, Salih Gökçegöz, Ömer Güçlü, Sinan Akkaya, Mücahit Yaylacı, Nihat Karakaş, Talip Tekin, Safa Aldemir, İshak Levent Ertek, Mehmet Akif Sofu, Salih Balcı, Ali İbrahim Başaran, Nevzat Kılınç, Ömer Faruk Tüzüner.

Haberin Devamı