Gazete Vatan Logo

‘Senin dostun PYD mi?’

Erdoğan, ABD yönetimine, “Senin dostun biz miyiz yoksa YPG mi, PYD mi? Bilelim ki ondan sonra bu meseleleri sizinle konuşmamıza da gerek kalmasın” diye seslendi.

‘Senin dostun PYD mi?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’ya suçlamada bulunurken, PYD’ye desteği nedeniyle ABD’ye de sert eleştiriler yöneltti.

‘Geri çekilmeyiz’

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kaymakamlara hitap ederken, Türkiye’nin can evine yöneltilen silahlar karşısında geri çekilecek veya teslim olacak bir ülke olmadığını söyledi. Erdoğan özetle şöyle devam etti: “Bugün angajman kurallarımız, ülkemize yönelik silahlı saldırılara karşılık vermekten ibaret olabilir. Yarın gerekirse aynı kurallar, ülkemize yönelik her türlü tehditi kapsayacak şekilde genişleyebilir, bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Güney sınırımızda yeni bir Kandil’in oluşmasına asla izin vermeyeceğiz.”

‘Ey Amerika!’

“Senin dostun biz miyiz yoksa YPG mi, PYD mi? Bunu da öğrenmek istiyoruz. O zaman çık, bunu da açıkla. ‘Dostum YPG’ye, PYD’ye silah yardımı yapıyorum’ de. Bunu da bilelim, bilelim ki ondan sonra bu meseleleri sizinle konuşmamıza da gerek kalmasın. Dün sözcünün açıklamasını görüyoruz. Ne diyor? ‘YPG’ye yardımımız devam edecektir ama orada yapılan mücadele de işimizi zorlaştırmasın’. Lafa bak. Bir defa temelden bu yaklaşım sakat. Bu bilgileri sen, bizden alacaksın. Soruyorum, ey Amerika, bak sen uçuşa yasak bölgeye ‘evet’ demedin ama bak orada Rus uçakları cirit atıyor ve on binlerce mazlum, mağdur insan ölüyor. Hani koalisyon güçleri olarak beraber hareket edecektik? Ve kalkıp Türkiye’ye şu söyleniyor, ‘PYD’ye, YPG’ye top atışlarını durdurun.’ Kusura bakmayın, bizim böyle bir düşüncemiz yok. Türkiye’ye bir kişi kalkar da bir havan topu, bir mermi atarsa bu katbekat fazlasıyla karşılığını bulacaktır.”

Haberin Devamı

Erdoğan, Güneydoğu’da güvenlik güçlerine karşı kullanılan silahların ve militanların PYD kaynaklı olduğunu söyledi ve “Her şey apaçık ortadayken, PYD ve PKK arasındaki bağı yok saymak körlük değilse, Türkiye’ye karşı hasmane bir tutumdur.”

‘Savaş suçu işliyor’

“Sadece son 10 günde, 600 sivil hunharca katledilerek, savaş suçu işleyen Rusya’ya karşı sesini çıkarmayan herkes bu suça ortak olmaktadır. Uluslararası toplumun, Rusya ve rejim unsurlarının saldırılarına karşı sesini yükseltmesi şarttır. Bu dirayeti gösteremeyen hiç kimsenin Türkiye’nin sınırlarını, vatandaşlarını ve geleceğini korumak için yaptıkları ve yapacakları konusunda söz söyleme hakkı olamaz. Amacımız asla ülkemizi ve milletimizi altından kalkamayacağı bir yükün altına sürüklemek değildir. Biliyoruz ki bizim için beka meselesi olan, onlar için sadece bir taktiktir, hatta operasyonel bir tercihtir. Biz bekamızdan vazgeçemeyiz ama onlar tercihlerini kolaylıkla değiştirebilirler. Şayet bu yapılanların gerisinde Türkiye’nin sabrının sınırlarını denemek gibi bir niyet varsa, o sınırların sonuna gelindiğini de bilmelidirler.”

Haberin Devamı