Gazete Vatan Logo

‘Sakıncalı’ memur

Askeri Casusluk davasında 11 ay tutuklu kalıp beraat eden sivil memur Hatice Sarıgöz, hem ‘istenmeyen kişi’ ilan edildi hem soruşturma açıldı

‘Sakıncalı’ memur

Antalya Konyaaltı Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli sivil memur Hatice Senay Sarıgöz, 25 Ekim 2010’da İstanbul Askeri Casusluk Davası kapsamında örgüt üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Davanın bir numaralı sanığı Albay İ. S.’nin evinde ele geçirildiği iddia edilenen bir harddiskte adı geçen Sarıgöz, tutuksuz yargılandığı davada gizli belge bulundurmak ve haberleşme gizliliğini ihlal iddiasıyla 4 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının Yargıtay’ın onamasının ardından ise 12 Şubat 2014’te tutuklandı. Cezaevine girmeden iki ay önce eşini kaybeden Sarıgöz’ün 7 yaşındaki oğlu Dağhan’ın bakımını ise anneanesi üstlendi.

Beraate rağmen pasifte...

Ocak 2015’te Anayasa Mahkemesi’nin İstanbul Askeri Casusluk davasında verdiği hak ihlali kararıyla da tutuklu 5 sanık ile birlikte tahliye edilen Hatice Senay Sarıgöz sivil memur olarak görev yaptığı Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki görevine yeniden döndü. Ancak eski görevine verilmeyen Sarıgöz pasif göreve alındı. Cezaevindeyken kesilen maaş farkı ödenmedi. Odası, masası, bilgisayarı ve bir görevi olmayan Sarıgöz mesaisini birlik içindeki kafeterya, kantin ve gazino gibi yerlerde geçirmeye başladı. Üç ay önce beraat kararı da gelen Sarıgöz, heyecanla beklediği kararın ardından da normal görevine alınmadı.

Haberin Devamı


Sarıgöz’ün oğlu, hapisteki annesi için protesto gösterisine katılmıştı.

‘Geç geldi’ soruşturması

Sarıgöz’ün ablası Semay Günaydın’in iddiasına göre Sarıgöz ve diğer personel birliğe ait servis aracıyla hergün olduğu gibi 09.00’da giriş yapıyordu. Ancak Sarıgöz hakkında yönetmelikte birliğe girişin 8.30 yazması sebebiyle disiplin soruşturması başlatıldı. Bu soruşturmayı eleştiren abla Günaydın, “Semay’ın geç kaldığını belirten üstleri askeri birliğe bağlı servis aracının içindeki diğer çalışanlar hakkında soruşturma başlatmamıştır. Bu ilk skandaldır. En önemli skandal ise kendilerinin görevlendirdiği servis aracının 09.00’da birliğe girmesi yönünde talimat vermelerine rağmen yönetmeliğin 08.30 olduğunu kardeşime hatırlatmalarıdır” dedi.

Haberin Devamı

‘Oğlum 1 yıl annesiz kaldı’

Tahliye sonrası yaptığı açıklamada kurulan kumpasla zulme uğradıklarını belirten Sarıgöz, “Bize zulmettiler. Umuyorum bu zulmü yapan zalimler bunun bedelini bir gün ödeyecekler. Birlikte yargılandığım kişilerin daha önce ismini bile duymadım. Bu davalara genel olarak ‘Kumpas’ diyebiliriz. Hükümetin kendisi de bunu dile getirdi. 9 yaşındaki oğlumu 1 yıl annesiz bıraktılar. Biz bunları hak etmedik. Bize zulmettiler. Umuyorum bunun karşılığını bulacaklar, bunun bedelini bir gün ödeyecekler” ifadesini kullanmıştı.